Horeca - Horeca en personeel

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

HORECA-CAO - 14.12.2020

Horeca-cao per 01.01.2021 jaar verlengd

De cao voor het horeca- en aanverwante bedrijf loopt tot en met 31.12.2020. Wat is de situatie vanaf 2021? Blijft deze gelijk?
Lees meer

PERSONEEL - 27.11.2020

Passend werk weigeren komt werknemer duur te staan

De gevolgen van het sluiten van uw bedrijf komen voor uw rekening. Dus uw werknemer houdt recht op loondoorbetaling. Maar wat als u nog wel andere werkzaamheden heeft? Moet uw werknemer dan die andere taken oppakken?
Lees meer

PERSONEEL - 16.11.2020

Compensatie kleine werkgevers bij ontslag

Kleine werkgevers (minder dan 25 werknemers) die moeten stoppen met hun onderneming kunnen in aanmerking komen voor een compensatie van de transitievergoeding. De transitievergoeding is het bedrag dat een werkgever moet betalen aan zijn werknemers vanwege het ontslag. Tip.  Zo kunt u er per 1 januari 2021 compensatie aanvragen voor betaalde transitievergoedingen als de onderneming is beëindigd vanwege pensionering, maar ook door overlijden van de werkgever. ...
Lees meer

PERSONEEL - 29.10.2020

Verplicht op slot, wat met de afgesproken werkuren?

Door de coronamaatregelen zijn de deuren van de meeste horeca gesloten. Maar wat met het recht van uw werknemer op loon over de afgesproken arbeidsduur?
Lees meer

PERSONEEL - 21.10.2020

Wat levert de transitievergoeding bij ontslag netto op?

Bij gedwongen ontslagen moet u als werkgever wettelijk een transitievergoeding betalen. Deze is bruto, maar wat levert zo’n transitievergoeding netto op? Welke invloed heeft uw werknemer daarop en hoe zit het met zijn toeslagen?
Lees meer

ARBEIDSRELATIES - 02.10.2020

Zzp’er inhuren, hoe voorkomt u loonheffing?

Het was even stil rondom de regels voor een zzp’er. U weet wel, als u een zelfstandige inhuurt, zoals een klusjesman, ICT’er, cateraar, adviseur, etc. Op 15 juni heeft het Ministerie van SZW de vijfde voortgangsrapportage gepubliceerd. Nieuw was toen dat de regelingen voor het verplichte minimumtarief voor de zelfstandige en de regeling dat een werknemer die meer dan € 75 per uur verdient, buiten de loonheffingen mochten blijven....
Lees meer
Horeca - Horeca en personeel

Meest gelezen tips & adviezen

PERSONEEL - 21.10.2020

Wat levert de transitievergoeding bij ontslag netto op?

Bij gedwongen ontslagen moet u als werkgever wettelijk een transitievergoeding betalen. Deze is bruto, maar wat levert zo’n transitievergoeding netto op? Welke invloed heeft uw werknemer daarop en hoe zit het met zijn toeslagen?
Lees meer

PERSONEEL - 29.10.2020

Verplicht op slot, wat met de afgesproken werkuren?

Door de coronamaatregelen zijn de deuren van de meeste horeca gesloten. Maar wat met het recht van uw werknemer op loon over de afgesproken arbeidsduur?
Lees meer

PERSONEEL - 27.11.2020

Passend werk weigeren komt werknemer duur te staan

De gevolgen van het sluiten van uw bedrijf komen voor uw rekening. Dus uw werknemer houdt recht op loondoorbetaling. Maar wat als u nog wel andere werkzaamheden heeft? Moet uw werknemer dan die andere taken oppakken?
Lees meer

Cookiebeleid