Horeca - Horeca en personeel

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PERSONEEL - 02.06.2023

Rechter: regelmatig optredende artiest was werknemer en geen zelfstandig ondernemer

Als horecaondernemer heeft u vrijwel altijd meerdere opdrachtgevers. Maar is dat voldoende of is er voor ondernemerschap meer nodig? Waar hangt dat van af en hoe kunt u gedoe met de fiscus voorkomen? Wat speelde er bij een entertainer?
Lees meer

PERSONEEL - 08.05.2023

Elders erbij werken een halt toeroepen met een nevenwerkzaamhedenbeding?

In veel arbeidsovereenkomsten staat standaard een verbod op nevenwerkzaamheden. Met de komst van nieuwe wetgeving is het opnemen van zo’n verbod aan banden gelegd. Hoe zorgt u ervoor dat u uw nevenwerkzaamhedenbeding kunt handhaven?
Lees meer

PERSONEEL - 06.04.2023

Weer aan de slag met studenten en scholieren?

Als u deze zomer studenten en scholieren inhuurt, kunt u wellicht gebruikmaken van de scholieren- en studentenregeling. Welke voordelen heeft dat voor hen en voor u?
Lees meer

PERSONEEL - 06.04.2023

Ongeldig concurrentiebeding in tijdelijk arbeidscontract

Veel werkgevers hebben standaard een concurrentiebeding in hun tijdelijke arbeidscontracten staan. Zekerheid voor alles. Toch schuilt er een valkuil in het blindelings opnemen van zo’n beding. Hoe voorkomt u dat u hierin loopt?
Lees meer

CYBERCRIME - 06.04.2023

Wees alert op BEC-fraude

Ook als horecaondernemer moet u alert zijn op oplichters en andere criminelen. Daarom is het goed om op de hoogte te blijven van de activiteiten die kwaadwillenden allemaal verzinnen. Weet u al wat BEC-fraude is? BEC-fraude? BEC staat voor Business E-mail Compromise: u wordt opgelicht via een e-mail door iemand die zich voordoet als iemand anders. Zowel grote als kleine bedrijven en verenigingen worden slachtoffer. Er kan bijv. sprake zijn van factuurfraude: u krijgt een factuur die u verwacht, maar het rekeningnummer is aangepast, of van CEO-fraude: een medewerker krijgt een e-mail van de baas om een bepaald bedrag naar iemand over te maken. Tip 1.  Zorg voor goede IT-beveiliging. Tip 2.  Pas het vierogenprincipe toe: laat meerdere werknemers facturen boven een bepaald bedrag checken. Tip 3.  Bel meteen de afzender als u twijfels heeft bij het e-mailadres. Tip 4.  Wijs uw medewerkers op de gevaren van BEC-fraude. ...
Lees meer

LOONADMINISTRATIE - 06.04.2023

Controleer uw tegemoetkomingen Wtl uiterlijk 1 mei 2023

Als u werknemers in dienst heeft waarvoor u recht heeft op een tegemoetkoming volgens de Wtl, heeft u over de hoogte ervan pas bericht ontvangen. Controleer dit goed, anders kan het u duur komen te staan. Wat vond de rechter hiervan?
Lees meer
Horeca - Horeca en personeel

Meest gelezen tips & adviezen

CORONAMAATREGELEN - 09.03.2023

Horecabedrijf gekort op de NOW door daling loonsom is onterecht, vindt de rechter

Veel horecaondernemers hebben gedurende de coronacrisis gebruikgemaakt van de NOW. Werd u hierop gekort door daling van de loonsom buiten uw schuld?
Lees meer

PERSONEEL - 09.03.2023

Val niet in een van de valkuilen van de proeftijd

In vrijwel ieder contract met een nieuwe medewerker is een proeftijd opgenomen. Dat lijkt appeltje-eitje, maar toch zijn er meerdere valkuilen aan te wijzen waar het mis kan gaan. Welke zijn dat en hoe voorkomt u deze?
Lees meer

PERSONEEL - 06.04.2023

Weer aan de slag met studenten en scholieren?

Als u deze zomer studenten en scholieren inhuurt, kunt u wellicht gebruikmaken van de scholieren- en studentenregeling. Welke voordelen heeft dat voor hen en voor u?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid