Horeca - Horeca en personeel

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

HORECA-CAO - 22.09.2022

Wie is er nu een vakkracht en wie niet?

Voor de beloning is het volgens de horeca-cao van belang of het gaat om een vakkracht of een niet-vakkracht. Wanneer is er sprake van welke kracht? Dit is immers van belang bij het bepalen van diens loon. Wat zegt de cao daarover?
Lees meer

PERSONEELSBELEID - 22.09.2022

Bedrijfsfitness als trigger bij personeelskrapte, kan dat belastingvrij?

Omdat fit personeel ook in het belang is van de werkgever, bieden nogal wat bedrijven hun personeel fitnessfaciliteiten aan, zeker om nieuw personeel aan te trekken. Maar kan dat ook belastingvrij en zo ja, onder welke voorwaarden?
Lees meer

LOON - 22.09.2022

Wijziging horeca-cao doorgevoerd per 01.09.2022, loon niet-vakkrachten en BBL-leerlingen jonger dan 21 jaar omhoog

Vanaf 1 september 2022 gelden voor niet-vakkrachten en BBL-leerlingen die jonger zijn dan 21 jaar, op het wettelijk minimumloon de hogere cao-jeugdloonpercentages in plaats van de percentages van het wettelijke minimumloon.
Lees meer

PERSONEEL - 08.09.2022

Uw medewerker verbieden als vrijwilliger op een festival te werken?

Als werkgever wilt u niet dat uw medewerker in de weekenden hele dagen op een festival achter de bar staat. Het beperkt namelijk zijn fitheid en dus ook zijn werk. Mag u deze werknemer verbieden om als vrijwilliger op een festival te werken?
Lees meer

PERSONEEL - 08.09.2022

Leerbedrijf worden?

Om de personeelskrapte in te lopen, zou u bijv. een leerbedrijf kunnen worden. Hoe werkt dat?
Lees meer

PERSONEEL - 25.08.2022

Na het werk met uw werknemers op het terras nog iets drinken van de zaak, is dat loon?

Het is nog volop zomer en dus gaan collega’s af en toe het terras op voor een drankje of gezamenlijk hapje van de zaak. Maar hoe zit dit precies fiscaal en is dat misschien anders voor u als horecaondernemer? Wat moet u weten?
Lees meer
Horeca - Horeca en personeel

Meest gelezen tips & adviezen

PERSONEEL - 25.08.2022

Na het werk met uw werknemers op het terras nog iets drinken van de zaak, is dat loon?

Het is nog volop zomer en dus gaan collega’s af en toe het terras op voor een drankje of gezamenlijk hapje van de zaak. Maar hoe zit dit precies fiscaal en is dat misschien anders voor u als horecaondernemer? Wat moet u weten?
Lees meer

HORECA-CAO - 01.07.2022

Hoe gaat u om met plus- en minuren vanaf 2022?

Vanaf 2022 is de omgang met plus- en minuren anders geregeld dan voorheen. Hoe zit dat als uw medewerkers in de ene week soms iets meer of minder moeten werken dan in de andere week?
Lees meer

VEILIGHEID - 01.07.2022

Protocol tegen grensoverschrijdend gedrag

U moet medewerkers een veilige werkplek bieden en dus beschermen tegen ongewenst gedrag van collega’s en klanten. Daartoe bent u wettelijk verplicht. Maar hoe past u dit aan en waarmee?
Lees meer

Cookiebeleid