Horeca - Horeca en personeel

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

LOON - 14.10.2025

Wettelijke minimumuurlonen stijgen per 1 januari 2026

Het is ook voor de horeca belangrijk om te weten dat de wettelijke minimumuurlonen (WML) weer stijgen per 1 januari 2026. Waar gaat het om?
Lees meer

PERSONEEL - 14.10.2025

Personeelsmaaltijden en personeelsconsumpties in de horeca

In de horeca is het gebruikelijk om medewerkers tijdens het werk iets te eten of te drinken te geven. Fiscaal maakt de Belastingdienst onderscheid tussen consumpties van geringe waarde en maaltijden. Waarom is dat belangrijk om te weten?
Lees meer

CONTROLE - 14.10.2025

Arbeidsinspectie sluit restaurant, wat ging er mis?

Een afhaalrestaurant moest onlangs zijn deuren twee maanden sluiten. De Nederlandse Arbeidsinspectie legde deze zware maatregel op omdat het bedrijf de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) overtrad. Hoe voorkomt u zoiets?
Lees meer

PERSONEEL - 14.10.2025

Arbeidstijden en rusttijden in de horeca: dit moet u weten

In de horeca draait iedereen lange dagen en heeft men te maken met pieken. Dan vergeet men wel eens de arbeidsduur en rusttijden. Wat is daarbij van belang en waarom?
Lees meer

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 10.07.2025

Als uw partner meewerkt in uw horeca-BV ...

Helpt uw partner regelmatig mee in uw horeca-BV, bijv. met het opstellen van facturen, het bijhouden van de administratie of ander ondersteunend werk? Dan kan het fiscaal interessant zijn om uw partner in dienst te nemen bij uw BV. Waarom?
Lees meer

PERSONEEL - 10.07.2025

Scholieren en studenten inzetten, hoe meer nettoloon?

Heeft u deze zomer studenten en scholieren in dienst? Dan kunt u de studenten- en scholierenregeling toepassen. Hierdoor kan de student of scholier die aan de voorwaarden voldoet meer nettoloon overhouden. Wat moet u weten?
Lees meer
Horeca - Horeca en personeel

Meest gelezen tips & adviezen

LOON - 14.10.2025

Wettelijke minimumuurlonen stijgen per 1 januari 2026

Het is ook voor de horeca belangrijk om te weten dat de wettelijke minimumuurlonen (WML) weer stijgen per 1 januari 2026. Waar gaat het om?
Lees meer

PERSONEEL - 14.10.2025

Personeelsmaaltijden en personeelsconsumpties in de horeca

In de horeca is het gebruikelijk om medewerkers tijdens het werk iets te eten of te drinken te geven. Fiscaal maakt de Belastingdienst onderscheid tussen consumpties van geringe waarde en maaltijden. Waarom is dat belangrijk om te weten?
Lees meer

CONTROLE - 14.10.2025

Arbeidsinspectie sluit restaurant, wat ging er mis?

Een afhaalrestaurant moest onlangs zijn deuren twee maanden sluiten. De Nederlandse Arbeidsinspectie legde deze zware maatregel op omdat het bedrijf de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) overtrad. Hoe voorkomt u zoiets?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid