Horeca - Horecacontracten

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PERSONEEL - 28.06.2023

Loonstop of loonopschorting: een wereld van verschil! Welke kiest u?

Ze worden nogal eens door elkaar gehaald of op één hoop gegooid, de termen loonstop en loonopschorting. Dan gaat het mis, want beide termen hebben een wezenlijk andere betekenis in de praktische uitwerking. Wat moet u weten?
Lees meer

PERSONEEL - 28.06.2023

Nieuwe Pensioenwet en de gevolgen voor de horeca

Er is een nieuwe Pensioenwet die vanaf 1 januari 2024, maar ook al vanaf 1 juli 2023 van invloed is op horecawerkgevers en -werknemers. Wat moet u weten?
Lees meer

PERSONEEL - 02.06.2023

Rechter: regelmatig optredende artiest was werknemer en geen zelfstandig ondernemer

Als horecaondernemer heeft u vrijwel altijd meerdere opdrachtgevers. Maar is dat voldoende of is er voor ondernemerschap meer nodig? Waar hangt dat van af en hoe kunt u gedoe met de fiscus voorkomen? Wat speelde er bij een entertainer?
Lees meer

PERSONEEL - 08.05.2023

Elders erbij werken een halt toeroepen met een nevenwerkzaamhedenbeding?

In veel arbeidsovereenkomsten staat standaard een verbod op nevenwerkzaamheden. Met de komst van nieuwe wetgeving is het opnemen van zo’n verbod aan banden gelegd. Hoe zorgt u ervoor dat u uw nevenwerkzaamhedenbeding kunt handhaven?
Lees meer

PERSONEEL - 06.04.2023

Weer aan de slag met studenten en scholieren?

Als u deze zomer studenten en scholieren inhuurt, kunt u wellicht gebruikmaken van de scholieren- en studentenregeling. Welke voordelen heeft dat voor hen en voor u?
Lees meer

PERSONEEL - 06.04.2023

Ongeldig concurrentiebeding in tijdelijk arbeidscontract

Veel werkgevers hebben standaard een concurrentiebeding in hun tijdelijke arbeidscontracten staan. Zekerheid voor alles. Toch schuilt er een valkuil in het blindelings opnemen van zo’n beding. Hoe voorkomt u dat u hierin loopt?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid