Horeca - Horecapand

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

ONROEREND GOED - 02.10.2020

Wat betekent wijziging overdrachtsbelasting voor u?

De overdrachtsbelasting wordt vanaf 2021 ingrijpend gewijzigd. Wat betekenen de wijzigingen voor u als horecaondernemer en hoe kunt u erop inspelen? Waar moet u dan op letten als de plannen doorgaan?
Lees meer

HUUR BEDRIJFSPAND - 19.06.2020

Verlaging van de huurprijs tijdens de coronasluiting?

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de vraag of de huurder van een horecapand door de verplichte sluiting in verband met de coronacrisis aanspraak kan maken op een huurprijsvermindering.
Lees meer

HUUR HORECAPAND - 20.05.2020

Wat als het gebruik van uw huurpand niet is toegestaan?

Als het gebruik van de gehuurde bedrijfsruimte op basis van het bestemmingsplan niet is toegestaan, ontstaan er voor zowel de verhuurder als voor de huurder problemen. Wie is er dan eigenlijk verantwoordelijk? Kunt u uw risico’s beperken?
Lees meer

BEDRIJFSOVERNAME - 07.05.2020

De vorige eigenaar als concurrent?

Rond de overname van een horecabedrijf wordt er vaak vooral aandacht geschonken aan de activa en de goodwill. Veel minder aandacht is er voor zaken zoals het overeenkomen van een concurrentiebeding. Wat als u een zaak overneemt?
Lees meer

HUUR HORECAPAND - 22.04.2020

Als de huurlasten nu te zwaar drukken ...

Als onderdeel van de vaste lasten drukken vooral ook de huurkosten bijzonder zwaar in deze tijd. Wat is er mogelijk om die huurlasten even te verlichten?
Lees meer

Cookiebeleid