Ondernemer, zzp'er en onderneming - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

LANDBOUWMAATSCHAP-VOF - 12.01.2021

Maatschapscontract en huwelijksvoorwaarden belangrijk!

Als echtgenoten die getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden, tevens vennoten zijn in een maatschap (of Vof), moet de ontbinding van de maatschap dan worden afgehandeld volgens de bepalingen van het maatschapscontract?
Lees meer

FISCALE WINST - 12.01.2021

Energie- en Milieu-investeringsaftrek in 2021

De Milieu- en Energielijst 2021 zijn gepubliceerd. Daarin staan investeringen vermeld die duurzaam/milieubesparend zijn en in aanmerking komen voor extra belastingaftrek.
Lees meer

GOED OM TE WETEN - 12.01.2021

Coronacrisis en herinvesteringsreserve

Termijn herinvestering. De bij verkoop van bedrijfsmiddelen behaalde boekwinst kan onder voorwaarden worden opgenomen in een herinvesteringsreserve (HIR). Vervolgens moet er een nieuwe investering worden gedaan (herinvestering). Als deze herinvestering nog niet heeft plaatsgevonden, wordt de HIR uiterlijk in het derde jaar na het jaar waarin de reserve is ontstaan, in de winst opgenomen. Dus een HIR uit 2017 moet tot een herinvestering in 2020 hebben geleid. ...
Lees meer

INVESTERINGSAFTREK - 12.01.2021

Extra Energie- en Milieu-investeringsaftrek in 2021

De overheid houdt het investeren in energie en milieu ook in 2021 hoog in het vaandel. Daarom gelden er per 01.01.2021 weer nieuwe lijsten met investeringsmiddelen waarop u forse winstaftrekken geniet. Hoe profiteert u maximaal?
Lees meer

WINKELDIEFSTAL - 06.01.2021

Winkeldiefstal, nieuwe regeling om kosten te verhalen

Dagelijks vinden er 3.000 winkeldiefstallen plaats. Behalve de directe schade leidt een dergelijke diefstal gemiddeld tot een indirecte schade van € 181. Er is een weg om deze schade te verhalen. Hoe werkt dat?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 18.12.2020

Meer lucht voor aflossen overbruggingsregeling Tozo en rentestop!

Maakt u als zelfstandig ondernemer gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), dan hoeft u deze lening niet per 1 januari 2021, maar pas vanaf komende zomer af te lossen. Dat geeft weer even lucht, toch? Hoe zit de vork in de steel?
Lees meer
Ondernemer, zzp'er en onderneming - Actualiteit

Meest gelezen tips & adviezen

CORONAMAATREGELEN - 21.10.2020

BIK-regeling, extra fiscaal voordeel bij investeringen

Onlangs is het wetsvoorstel tot invoering van de Baangerelateerde investeringskorting ingediend. Deze regeling moet ervoor zorgen dat bedrijven ook tijdens de coronacrisis blijven investeren en investeringen naar voren halen. Hoe zit dat?
Lees meer

CONTROLE - 15.12.2020

Vennootschap moet realiteitsgehalte hebben

Een ‘papieren’ commanditaire vennootschap bestaat fiscaalrechtelijk niet. Hetzelfde geldt voor maatschappen en vennootschappen onder firma. De Belastingdienst prikt daar terecht doorheen, aldus Rechtbank Noord-Holland.
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 17.11.2020

Winstverwachting onderbouwen

Uitvinders worden vaak rijk, maar nog vaker niet. Zelfs niet als hun uitvinding met een patent erkend wordt. Sterker nog, dikwijls moet er stevig geld bij, waarbij het dan de vraag is of dat geld fiscaal aftrekbaar is. Wat besliste de rechter?
Lees meer

Cookiebeleid