Ondernemer, zzp'er en onderneming - Man-vrouwfirma

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

INVESTERINGSAFTREK VOF - 15.01.2020

Hoeveel KIA voor samenwerkingsverband?

Als u investeert, heeft u in beginsel recht op de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen (KIA). Maar hoe berekent u de KIA als u deel uitmaakt van een samenwerkingsverband? Wat vond de rechter onlangs?
Lees meer

WINSTVERDELING VOF/MAATSCHAP - 15.01.2020

Winstverdeling moet zakelijk zijn

Als u samen met uw partner of een familielid onderneemt in een vennootschap onder firma of maatschap, dan moet het resultaat over u beiden worden verdeeld. Waar moet u dan op letten? Wat heeft de rechter hier onlangs over beslist?
Lees meer

INKOMSTENBELASTING - 05.11.2019

Wat mag mijn partner in 2020 belastingvrij verdienen?

Als uw partner geen ondernemer is en u wel, kan hij of zij toch tot op zekere hoogte onbelast bijverdienen. Hoeveel is dat en waar hangt dat van af? Hoe zit dat vanaf volgend jaar en wat verandert er dan op dit vlak?
Lees meer

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 08.10.2019

Wijzigen winstverdeling, let op de overdrachtsbelasting

Bent u voornemens om de winstverdeling van uw samenwerkingsverband te wijzigen en zit er onroerend goed in het samenwerkingsverband? Dan kan dit gevolgen hebben voor de overdrachtsbelasting. Hoe zit dit?
Lees meer

MEEWERKENDE PARTNER - 01.10.2019

Beloon uw meewerkende partner voldoende en slim

Als uw partner regelmatig meewerkt in uw onderneming, dan kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om hiervoor een vergoeding te betalen. Voor de rechter stond onlangs een collega-ondernemer die dit niet zo slim had aangepakt.
Lees meer

Cookiebeleid