Onroerende zaken - Aan- en verkoop

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

FINANCIERING - 13.01.2021

De verhuurhypotheek

Het komt regelmatig voor dat iemand een nieuwe woning koopt en zijn ‘oude’ woning wil gaan verhuren of dat uw cliënt een woning wil kopen voor de verhuur. Waar moet hij dan rekening mee houden? Wat kunt u hem adviseren?
Lees meer

IN DE KIJKER - 13.01.2021

In gebreke stellen, hoe hoort het ook alweer?

Een ingebrekestelling is kort gezegd een brief waarin wordt gevraagd om de gemaakte afspraken correct en binnen een bepaalde termijn na te komen. De juiste inhoud van deze brief en de termijn zijn daarbij heel belangrijk.
Lees meer

KADASTER - 13.01.2021

Alle publiekrechtelijke beperkingen naar één registratie

Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht om de publiekrechtelijke beperkingen over te zetten naar de Basisregistratie Kadaster publiekrechtelijke beperkingen (BRK-PB). Hoe zit dat? Wat betekent dit voor u als makelaar?
Lees meer

EIGENDOMSRECHTEN - 13.01.2021

Ooit wel eens gehoord van een spiegelsplitsing?

Zowel gemeenten als erfpachters kunnen een belang hebben bij omzetting van erfpacht naar volle eigendom. Het komt ook steeds vaker voor. Maar hoe gaat dat in zijn werk als er appartementsrechten gevestigd zijn op een erfpachtrecht?
Lees meer

UW RAADSMAN - 13.01.2021

Een monddoodclausule, mag dat wel?

Met enige regelmaat komen er in de praktijk ‘monddoodclausules’ voor. In dit artikel worden twee rechterlijke uitspraken behandeld waarbij in geding was of er wel een beroep op zo’n clausule gedaan kan worden of dat deze ongeldig is.
Lees meer

FINANCIERING - 13.01.2021

Betaalpauze hypotheek vanwege corona

Onlangs is bekendgemaakt dat de overheid ook in het eerste kwartaal van 2021 een betaalpauze op de hypotheek faciliteert. Hoe werkt dit precies?
Lees meer
Onroerende zaken - Aan- en verkoop

Meest gelezen tips & adviezen

IN DE KIJKER - 17.12.2020

Woningsplitsing, waar moet u op letten?

Uw cliënt/koper heeft een pand op het oog dat hij wil gaan splitsen in meerdere woningen voor de verhuur of misschien wil uw cliënt de woningen vervolgens verkopen. Welke regels gelden hiervoor? Waar kunt u uw cliënt op wijzen?
Lees meer

OVERDRACHTSBELASTING - 17.11.2020

Belasting besparen met Groninger akte

Omdat er plannen zijn om in bepaalde gevallen het overdrachtsbelastingtarief te verhogen, kan het voordelig zijn om nog in 2020 gebruik te maken van de Groninger akte.
Lees meer

HYPOTHEEK - 21.10.2020

Boeterente, opletten voor het addertje onder het gras

Het oversluiten van een lopende hypotheek kan voordelig zijn nu de hypotheekrente nog steeds daalt. Waarom kan oversluiten dan toch duur uitpakken? Hoe voorkomt u een onaangename verrassing voor uw cliënt?
Lees meer

Cookiebeleid