Onroerende zaken - Aan- en verkoop

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

AAN- EN VERKOOP - 23.05.2024

In welke hoedanigheid tekent iemand de koopovereenkomst?

In de koopovereenkomst van een onroerende zaak wordt de hoedanigheid van de koper en de verkoper vermeld. Dat daarbij iets fout kan gaan, blijkt uit de procedure die speelde voor Rechtbank Rotterdam. Wat speelde er?
Lees meer

OVERDRACHTSBELASTING - 23.05.2024

Geen startersvrijstelling door hogere waarde dan de koopprijs

Starters op de woningmarkt die nog geen 35 jaar zijn, betalen bij de aankoop van een woning geen overdrachtsbelasting. De waarde van de woning mag dan niet boven het drempelbedrag uitkomen. Wat als de waarde hoger is dan de koopprijs?
Lees meer

RECHT - 23.05.2024

De uitsluiting van aansprakelijkheid werkt niet altijd

In veel contracten en algemene voorwaarden wordt elke aansprakelijkheid van de verkoper of de aannemer uitgesloten. Dat lijkt de nodige zekerheid te bieden. Maar is dat wel zo? Waar moet u op letten?
Lees meer

AAN- EN VERKOOP - 23.05.2024

De niet-zelfbewoningsclausule: een bezwarend beding?

Met een niet-zelfbewoningsclausule in een koopcontract geeft de verkoper aan dat hij de woning niet zelf heeft bewoond en dat hij dus niet volledig op de hoogte is van alle gebreken. De rechter heeft hierover een interessante uitspraak gedaan.
Lees meer

APPARTEMENTSRECHTEN - 23.05.2024

VvE’s hebben vaak schade na verhuizing van eigenaren. Ooit aan een waarborgsom gedacht?

Vaak weet het bestuur van de VvE na verkoop van een appartement niet waar de oude eigenaar na zijn vertrek is gaan wonen. In dat geval is schade aan het complex lastig te verhalen op de oude eigenaar. Hiervoor is wel een oplossing.
Lees meer

ONROERENDE ZAKEN - 06.05.2024

Btw en garageboxen versus verhuur opslagruimte

De verhuur van onroerende zaken is volgens de hoofdregel vrijgesteld van btw. Maar voor de verhuur van een garagebox gaat deze hoofdregel niet altijd op.
Lees meer
Onroerende zaken - Aan- en verkoop

Meest gelezen tips & adviezen

RECHT - 26.03.2024

Is een digitale handtekening rechtsgeldig?

Sinds we te maken hebben gehad met corona, is het digitaal ondertekenen van stukken in zwang geraakt. DocuSign is een toepassing die vaak door makelaars wordt gebruikt. Doorstaat een handtekening via DocuSign de toets der kritiek?
Lees meer

AAN- EN VERKOOP - 28.02.2024

Mag makelaar aansprakelijkheid uitsluiten?

Door de brancheorganisaties van makelaars is de plicht opgelegd om de meetinstructie te hanteren bij verkoop. Wat als de makelaar zich daar niet aan houdt?
Lees meer

FINANCIERING - 28.02.2024

De mogelijkheden van een familiehypotheek

Nu de zogenaamde ‘jubelton’ in 2024 is afgeschaft, kan de familiehypotheek een mogelijkheid voor ouders zijn om hun kinderen financieel te steunen bij het kopen van een woning. Wat houdt dit in en wat zijn de mogelijkheden?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid