Onroerende zaken - Belastingen

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

OVERDRACHTSBELASTING - 13.01.2021

Tarieven overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2021

Zoals u ongetwijfeld weet, zijn de tarieven in de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 ingrijpend gewijzigd. In dit artikel zetten we de tariefwijzigingen nog eens voor u een rij.
Lees meer

FINANCIERING - 13.01.2021

Betaalpauze hypotheek vanwege corona

Onlangs is bekendgemaakt dat de overheid ook in het eerste kwartaal van 2021 een betaalpauze op de hypotheek faciliteert. Hoe werkt dit precies?
Lees meer

VASTGOED - 17.12.2020

Geen btw-verleggingsregeling voor renovatieproject woonstichting

Met de btw-verleggingsregeling op transacties met vastgoed moet zorgvuldig worden omgegaan. Dit blijkt weer eens uit recente rechtspraak. Het niet toepassen van de btw-verleggingsregeling leidt tot btw-risico’s bij leverancier en afnemer.
Lees meer

UW RAADSMAN - 17.12.2020

Een heel duur buitenkansje

Als vastgoedmakelaar of -adviseur zet u voor de transacties van uw cliënten in de vastgoedmarkt uw kennis en ervaring in. Nu kan zich een buitenkansje voordoen, dat nog niemand anders gezien of geclaimd heeft. Hoe pakt dit fiscaal uit?
Lees meer

OVERDRACHTSBELASTING - 30.11.2020

OVB 2021 hoger, dit jaar overdragen?

Overweeg of er met een aankoop in 2020 nog voordeel kan worden behaald.
Lees meer

ONROERENDE ZAKEN - 20.11.2020

Herinvestering, dezelfde economische functie noodzakelijk

De herinvesteringsreserve is een mooie faciliteit om verkoopwinst door te schuiven naar nieuwe investeringen. Uit een recente uitspraak blijkt weer eens dat de functie van de verkochte en de nieuwe investeringen daarbij een belangrijke rol speelt.
Lees meer
Onroerende zaken - Belastingen

Meest gelezen tips & adviezen

BELASTINGEN - 21.10.2020

Verhuur tuinhuis toch niet onbelast

Het komt geregeld voor dat iemand een deel van zijn eigen woning verhuurt, bijv. via Airbnb. Zijn deze inkomsten dan belast? Ons hoogste rechtscollege heeft hierover onlangs een belangrijke uitspraak gedaan. Wat speelde er?
Lees meer

OVERDRACHTSBELASTING - 21.10.2020

Belastingplan 2021 en de overdrachtsbelasting

Startersvrijstelling. In het Belastingplan 2021 is het voorstel opgenomen om starters op de woningmarkt vrij te stellen van overdrachtsbelasting. Zij moeten hiervoor 18 tot 35 jaar zijn en de woning kopen om er zelf in te gaan wonen. Ook mag er niet eerder gebruik zijn gemaakt van deze startersvrijstelling. Of aan de voorwaarden wordt voldaan, wordt beoordeeld ten tijde van het passeren van de leveringsakte. Bij een gezamenlijke aankoop moet men de toepassing van de vrijstelling per persoon bekijken. Tip.  Er geldt een overgangsregeling voor kopers die voor 1 januari 2021 een woning hebben gekocht. Als zij aan alle voorwaarden voldoen, kunnen ze de startersvrijstelling toepassen bij een volgende aankoop. ...
Lees meer

OVERDRACHTSBELASTING - 17.11.2020

Belasting besparen met Groninger akte

Omdat er plannen zijn om in bepaalde gevallen het overdrachtsbelastingtarief te verhogen, kan het voordelig zijn om nog in 2020 gebruik te maken van de Groninger akte.
Lees meer

Cookiebeleid