(Para)medicus - Praktijkorganisatie

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

03.07.2023

Dossiervoering in Word is verouderd, is de dossiervoering dan toch adequaat?

Een patiënt is gezien door de huisarts in verband met twee ronde wondjes na een vasectomie. Volgens de patiënt had de huisarts geen afwachtend beleid mogen adviseren. Ook zou de dossiervoering niet op orde zijn. Wat vond de tuchtrechter?
Lees meer

PRAKTIJKORGANISATIE - 05.06.2023

Blijft u faxen voordat een nieuwe wet de fax uitbant?

De fax wordt, vergeleken met andere beroepsgroepen, veel gebruikt binnen de zorg. Maar is dit een veilig, efficiënt en duurzaam communicatiemiddel? Faexit is een jong initiatief om het over een andere boeg te gooien. Wat is goed daarvan te weten?
Lees meer

ZORGVERZEKERAARS - 09.05.2023

Vergoeden van reële tarieven door zorgverzekeraar

Moet een zorgverzekeraar reële tarieven vergoeden aan een zorgaanbieder? Onlangs verplichtte een rechter een zorgverzekeraar om een hoger indexatiepercentage te hanteren. Heeft de uitspraak gevolgen voor nu en ook voor later?
Lees meer

PRIVACY - 09.05.2023

Voorwaarden voor gegevensuitwisseling in de acute zorg

In de acute zorg is het van levensbelang dat zorgverleners in één oogopslag relevante medische gegevens en informatie over de acute situatie van een patiënt kunnen overzien. Hoe helpt de Richtlijn Gegevensuitwisseling acute zorg daarbij?
Lees meer

PRIVACY - 04.05.2023

AVG-boetes bij datalekken: welke lessen kunt u leren?

Het is het schrikbeeld van iedere zorgverlener: een datalek. In 2021 werden er 24.866 bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gemeld. De meeste datalekken zijn afkomstig uit de sector Zorg en Welzijn. Welke lessen kunnen we hieruit trekken?
Lees meer

BEROEPSPRAKTIJK - 04.05.2023

Zorgverleners hoeven niet langer hun BIG-nummer te vermelden

Het Ministerie van VWS heeft besloten de verplichting voor zorgverleners om hun BIG-nummer te vermelden op websites en in e-mailondertekeningen, te schrappen.
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid