(Para)medicus - Richtlijnen en protocollen

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

COMMUNICATIE - 04.05.2023

Moeten specialisten vaker op eigen initiatief communiceren met de huisarts?

Een patiënt heeft een hoog risicoprofiel. In de loop van de jaren verwijst zijn huisarts hem vervroegd naar de cardioloog. De cardioloog mist een indicatie voor een gevraagd onderzoek en informeert de huisarts daar niet over. Wat vond het tuchtcollege daarvan?
Lees meer

GEZONDHEIDSRECHT - 12.01.2023

Nieuw voorbeeldprotocol voor herhaalrecepten voor u

Onlangs is het Voorbeeldprotocol Veilig voorschrijven van herhaalrecepten herzien. Dit handzame protocol ondersteunt medewerkers van de huisartsenpraktijk bij het aanmaken van herhaalrecepten. Wat is nu goed om daarvan te weten?
Lees meer

RICHTLIJNEN - 12.01.2023

Wat u moet weten over de aangepaste KNMG-richtlijn Omgaan met medische gegevens

Als arts komt u allerlei vragen tegen, bijv. over het doorbreken van uw beroepsgeheim of wat hoort er wel of niet in het patiëntendossier. Veel antwoorden op vragen als deze vindt u in de herziene KNMG-richtlijn Omgaan met medische gegevens.
Lees meer

GEZONDHEIDSRECHT - 19.12.2022

Nieuwe Leidraad continuïteit van zorg en jeugdhulp van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Als de continuïteit van zorg in een instelling in gevaar dreigt te komen, bijv. bij een (mogelijk) faillissement, moet het belang van cliënten/patiënten voorop blijven staan. Wat verwacht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dan van zorgaanbieders?
Lees meer

HANDREIKINGEN EN PROTOCOLLEN - 06.12.2022

Handreiking omgaan met desinformatie in coronatijd

Het Ministerie van VWS heeft voor zorgverleners een handreiking gemaakt over hoe om te gaan met desinformatie in coronatijd. Omdat dit weer kan spelen in de golf die we wellicht krijgen, blijft dit onderwerp helaas actueel. Wat kunt u hierin vinden?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid