Personeel - Aansprakelijkheid werkgever

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

AANSPRAKELIJKHEID - 17.10.2022

Werkgeversaansprakelijkheid of goed werkgeverschap?

Kan een werkgever alsnog schadeplichtig zijn, terwijl hij er alles aan doet om een veilige werkomgeving te bieden? Dat kan op grond van goed werkgeverschap. Een koeriersdienst zonder verzekering motorrijtuigen is dit duur komen te staan.
Lees meer

INHUUR WERKNEMERS - 05.07.2022

Hoe als werkgever ketenaansprakelijkheidsstelling voorkomen?

Bij ketenaansprakelijkheid is er sprake van een keten aan opdrachtgevers waarvoor de werknemer werkzaam is (geweest). Hieruit kan aansprakelijkheidsstelling volgen met fikse gevolgen, ook voor u! Hoe kunt u dit voorkomen?
Lees meer

LOON - 16.05.2022

Letselschadevergoeding en smartengeld: belastbaar loon?

Uw werknemer heeft een bedrijfsongeluk gehad. Uw verzekeraar betaalt u een vergoeding voor de schade en vervolgens keert u het bedrag uit aan uw werknemer. Brutering, vergoeding en inhouding van de loonheffing zijn niet nodig.
Lees meer

WERKGEVERSAANSPRAKELIJKHEID - 04.04.2022

Werkgever aansprakelijk als uitje uit de hand loopt

Corona verdwijnt meer op de achtergrond en personeelsuitjes voor teambuilding zijn weer mogelijk. Maar soms gaat dat mis en raakt een werknemer gewond. Waar ligt de grens bij werkgeversaansprakelijkheid? Hoe beperkt u dit risico?
Lees meer

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 22.02.2022

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer voorkomen

Met alle Voice-deelnemers die de afgelopen weken naar buiten zijn getreden met hun ervaringen, is het duidelijk geworden dat grensoverschrijdend gedrag nog altijd een groot probleem is. Belangrijke vraag: Wat kunt u doen om het te voorkomen?
Lees meer

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 22.02.2022

Sancties voor grensoverschrijdend gedrag

Sinds de onthullingen over de misstanden bij The Voice of Holland is het weer volop in het nieuws: grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Maar wat is dat eigenlijk precies en hoe kunt u de ‘dader’ arbeidsrechtelijk succesvol aanpakken?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid