Personeel - Actualiteit

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

ZIEKTEVERZUIM - 19.09.2022

Remotie: hoe is een stapje terug een stap vooruit?

Oudere medewerkers beschikken over de vereiste kennis en ervaring, zijn uit het goede hout gesneden, maar kunnen het werktempo niet altijd meer bijbenen. Hoe zorgt u dat deze trouwe en loyale medewerkers fit de eindstreep halen?
Lees meer

ARBEIDSOVEREENKOMST - 19.09.2022

Rechtsgeldig ontslag na verzwijging ziekmelding sollicitant!

Al snel blijkt dat de nieuwe werknemer arbeidsongeschikt was toen hij in dienst kwam. Toen hij zich al snel ziek meldde, volgde er ontslag. Met een beroep van de werkgever op dwaling houdt dit ontslag stand voor de rechter. Wat was het geval?
Lees meer

GEHEIMHOUDING - 19.09.2022

Rechter: geheimhoudingsbeding overtreden door downloaden bestanden. Hoe formuleert u zo’n beding goed?

Rechtbank Rotterdam heeft recentelijk een uitspraak gedaan over overtreding van een geheimhoudingsbeding. Hierbij is onder andere van belang dat het geheimhoudingsbeding goed geformuleerd is. Hoe formuleert u zo’n beding correct?
Lees meer

ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 19.09.2022

Advies bedrijfsarts niet altijd voor uw risico? Hoe de gunstige uitspraak van de rechter in uw werkgeversvoordeel gebruiken?

Ondanks dat de bedrijfsarts vele malen uw werknemer heeft gesproken en informatie bij de behandelaars heeft opgevraagd en u de adviezen van de bedrijfsarts heeft opgevolgd, krijgt u een loonsanctie opgelegd. Wat kunt u hieraan doen?
Lees meer

BELEID - 19.09.2022

Werknemers in de financiële problemen vaak minder productief: kunt u helpen?

Door de hoge energiekosten en de inflatie worden werknemers werkend arm, zegt het Nibud. Ze zijn vaak minder productief. Hoe kunt u als werkgever helpen?
Lees meer

PERSONEELSBELEID - 19.09.2022

Beter ondernemingsresultaat met gelukkig personeel: wat kunt u redelijkerwijs doen?

Onderzoek mei 2022: medewerkers die werkgeluk ervaren, presteren beter, zijn minder vaak ziek en zorgen voor een goede sfeer en tevreden klanten en relaties. Wat kunt u redelijkerwijs doen voor meer werkgeluk?
Lees meer
Personeel - Actualiteit

Meest gelezen tips & adviezen

ARBEIDSOVEREENKOMST - 11.07.2022

Voorkomen dat stagecontract een arbeidscontract wordt

Kan een stageovereenkomst een arbeidsovereenkomst zijn? Waarom is dit verschil belangrijk? Wat moet u bewaken en regelen? Wat heeft de rechter beslist?
Lees meer

DOORWERKEN - 11.07.2022

De doorwerkende AOW’er als oplossing voor personeelstekort?

Nu de economie weer opbloeit, blijkt er in veel sectoren een groot personeelstekort te zijn. Kan doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd een oplossing zijn?
Lees meer

VERLOF - 06.09.2022

Hoe zit het met verlof rondom bevalling en geboorte?

Vanaf 2 augustus 2022 hebben ouders in het eerste levensjaar van hun kind recht op negen weken ouderschapsverlof waarbij het UWV 70% van het loon doorbetaalt. Maar er is meer verlof voor jonge ouders. Wij geven u een handig overzicht!
Lees meer

Cookiebeleid