Personeel - Beloning

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

LOON - 22.04.2021

Als er meerdere beslagen liggen op het loon

Er ligt beslag op het loon van uw medewerker. Nu meldt zich een tweede deurwaarder om ook beslag te leggen. Wat moet u weten en wat moet u doen?
Lees meer

CORONAMAATREGELEN - 21.04.2021

Personeel aannemen en de NOW

U heeft hoop dat u binnenkort weer open mag en u wilt een nieuwe kok aannemen. Hoe zit het dan met de NOW 3.0 die u ontvangen heeft?
Lees meer

BIJTELLING AUTO VAN DE ZAAK - 21.04.2021

Bijtelling vanaf maart 2021 bij meer auto’s van de zaak?

Er is per maart 2021 een verandering opgetreden voor de privébijtelling bij een werknemer die meerdere personenauto’s ter beschikking staat. Stel, uw werknemer kan uit uw wagenpark kiezen welke auto hij nodig heeft. Hoe werkt dat?
Lees meer

CORONA - 21.04.2021

Personeel in dienst nemen en NOW-subsidie ontvangen

U heeft ook op de NOW 3.0 een beroep gedaan, maar u bent optimistisch en neemt sinds 2021 weer mensen aan. Hoe gaat dit samen? Verandert de hoogte van de subsidie met de loonsom mee of gaat dit anders?
Lees meer

LOONHEFFINGEN - 21.04.2021

Wat kost werknemer een online kookworkshop?

Een lezer wilde iets leuks voor zijn werknemers organiseren en dacht aan een online kookworkshop. Met zijn allen iets lekkers bereiden, is immers heel goed voor de sfeer nu de collega’s elkaar nooit zien. De lezer vroeg ons of hiervoor het vaste bedrag van € 3,35 gebruikt mag worden. Dat hangt ervan af. Het vaste bedrag van € 3,35 geldt bij niet-zakelijke maaltijden, zoals een online workshop, alleen als de maaltijd op de werkplek wordt gegeven. Dat betekent dat als de workshop plaatsvindt in het bedrijfsgebouw, de € 3,35 mag worden toegepast. Ook als de werknemer een zelfstandige ruimte heeft vanuit waar hij werkt, dus een ruimte met een eigen voordeur en eigen sanitaire voorzieningen, en er is een huurovereenkomst met de werkgever gesloten, dan mag de € 3,35 gebruikt worden als de werknemer in deze ruimte online staat mee te doen. Kookt de werknemer in de normale gezinskeuken, dan moet de hele waarde van de online workshop inclusief btw aangemerkt worden als loon. Kost de online workshop dus € 50 per deelnemer inclusief btw, dan moet u per deelnemer € 50 belasten. Tip. U kunt hiervoor de vrije ruimte van de WKR gebruiken voor zover hier nog ruimte is. ...
Lees meer

PERSONEEL - 02.04.2021

Waar moet u op letten bij een thuiswerkvergoeding?

Sinds de coronacrisis werken veel werknemers thuis. Dit zal straks waarschijnlijk deels zo blijven. Dit betekent dat hun kostenpatroon verandert, minder reiskosten en meer kosten door het thuiswerken. Waar moet u als werkgever rekening mee houden?
Lees meer
Personeel - Beloning

Meest gelezen tips & adviezen

KOSTENVERGOEDING - 02.03.2021

Vergoeding kosten thuiswerk toch belast?

Krijgen werknemers een vaste kostenvergoeding voor zakelijke kosten (gerichte vrijstellingen), zoals voor vakliteratuur, zakelijke maaltijden onderweg en intermediaire kosten (zoals parkeerkosten voor de auto van de zaak), dan is de vaste vergoeding onbelast, mits deze van tevoren onderbouwd is aan de hand van een kostenonderzoek. Worden de kosten niet langer gemaakt, omdat de werknemer bijv. niet meer reist en dus geen kosten onderweg heeft, dan gelden de gerichte vrijstellingen of intermediaire kosten niet meer. Geeft u toch een vergoeding, dan kan deze in de vrije ruimte. Let op. In 2020 was het tijdelijk mogelijk om de vaste vergoeding te laten doorlopen, ook als de kosten niet meer gemaakt werden. Sinds 2021 kan dit niet meer. Ook de nieuwste aanpassing heeft dit niet veranderd. Tip. De vrije ruimte (2021) is recentelijk wel tijdelijk uitgebreid: tot een loonsom van € 400.000 is deze verhoogd van 1,7 naar 3%. ...
Lees meer

KOSTENVERGOEDING - 02.03.2021

Reiskostenvergoeding verlengd tot 1 april 2021

Eind januari 2021 is de mogelijkheid om aan werknemers die thuiswerken in verband met de coronacrisis, toch een belastingvrije vaste reiskostenvergoeding te geven voor woon-werkverkeer verlengd tot 1 april 2021. Let op.  Er geldt dan wel dat de vaste vergoeding al voor 13 maart 2020 aan de werknemer was toegekend. De vergoeding is dus niet belastingvrij als de werknemer na deze datum in dienst gekomen is of verhuisd of wanneer hij nog geen vaste reiskostenvergoeding had. Is een van deze omstandigheden aan de orde, dan is de reiskostenvergoeding in principe belast, tenzij deze op basis van de hoofdregels reeds belastingvrij is. ...
Lees meer

LOONADMINISTRATIE - 15.03.2021

Ontslagvergoeding verwerken in loonadministratie?

Een van onze lezers legde de volgende situatie voor: een werknemer was ontslagen en had daarom in 2020 een ontslaguitkering ontvangen. Alleen zag hij deze ontslaguitkering niet terug op zijn jaaropgave. Hoe zit dat? Had dat wel gemoeten?
Lees meer

Cookiebeleid