PERSONEEL - 05.12.2022
Met de feestdagen werken of een feestdag vieren?
In de horeca werken, betekent vaak werken als anderen vrij hebben. Maar hoe zit dat tijdens de wettelijk erkende feestdagen? Wat als u hierop wordt bevraagd door werknemers? Wat zegt de horeca-cao daarover?
Lees meer
PERSONEEL - 06.10.2022
Wettelijk minimumloon stijgt per 01.01.2023 met 10,15%
Zoals u weet, stijgt het WML halfjaarlijks. Maar om de koopkracht te verbeteren wil de overheid een extra stimulans. Dat tezamen zorgt voor een forse loonkostenstijging. Waar moet u vanaf 2023 rekening mee houden?
Lees meer
HORECA-CAO - 22.09.2022
Wie is er nu een vakkracht en wie niet?
Voor de beloning is het volgens de horeca-cao van belang of het gaat om een vakkracht of een niet-vakkracht. Wanneer is er sprake van welke kracht? Dit is immers van belang bij het bepalen van diens loon. Wat zegt de cao daarover?
Lees meer
LOON - 22.09.2022
Wijziging horeca-cao doorgevoerd per 01.09.2022, loon niet-vakkrachten en BBL-leerlingen jonger dan 21 jaar omhoog
Vanaf 1 september 2022 gelden voor niet-vakkrachten en BBL-leerlingen die jonger zijn dan 21 jaar, op het wettelijk minimumloon de hogere cao-jeugdloonpercentages in plaats van de percentages van het wettelijke minimumloon.
Lees meer
HORECA-CAO - 01.07.2022
Hoe gaat u om met plus- en minuren vanaf 2022?
Vanaf 2022 is de omgang met plus- en minuren anders geregeld dan voorheen. Hoe zit dat als uw medewerkers in de ene week soms iets meer of minder moeten werken dan in de andere week?
Lees meer