Personeel - Personeelsbeleid, scholing

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

WET- EN REGELGEVING - 13.11.2023

Verplichte vakantie bij bedrijfssluiting met de feestdagen?

Mag u zomaar uw bedrijf sluiten en uw personeel twee weken met verlof sturen? Als u dit op de juiste wijze aanpakt, dan is dat zeker wel mogelijk. Tijdens de feestdagen of een ander rustige periode misschien? Hoe pakt u dit goed aan?
Lees meer

PERSONEELSBELEID - 13.11.2023

Voorkomen ziekmelding werknemer is beter dan genezen

Bij een fikse griep is het juist beter dat de medewerkers thuisblijven om eens goed uit te zieken en om te voorkomen dat zij collega’s aansteken. Toch blijft voorkomen nog steeds beter dan genezen. Hoe dat aan te pakken?
Lees meer

PERSONEELSBELEID - 13.11.2023

De voordelen van werken met AOW-gerechtigde werknemers

Heeft u wel eens overwogen om die enthousiaste AOW-gerechtigde werknemer langer te laten doorwerken? Kennis en ervaring blijft dan behouden. Bovendien gelden voor deze groep afwijkende regels. Wat moet u weten?
Lees meer

FLEXIBEL BELONEN - 13.11.2023

Hoe maakt u een bonusregeling 2024 voor uw werknemers?

Met een prestatiebonus kunt u uw werknemers extra belonen. Maar ga niet over een nacht ijs. Neem voldoende tijd om een bonusplan voor 2024 op te stellen en voorkom gedoe met werknemers en/of de fiscus. Hoe pakt u dat aan?
Lees meer

STUDIE - 13.11.2023

Werknemer bij vertrek nog laten betalen voor opleiding?

Om kosten te besparen en dus uit bedrijfseconomische redenen, biedt u uw werknemer een andere functie aan. Zou u de hiervoor noodzakelijke opleiding nog in rekening mogen brengen bij vertrek van de werknemer?
Lees meer

OP DE WERKPLEK - 13.11.2023

Verklein de risico’s met een gedragscode sociale media voor uw werknemers

Om de risico’s van het gebruik van sociale media te beheersen en een gezonde online werkomgeving te bevorderen, is het implementeren van een gedragscode voor sociale media essentieel. Hoe pakt u dat aan?
Lees meer
Personeel - Personeelsbeleid, scholing

Meest gelezen tips & adviezen

VERTROUWENSPERSOON - 20.09.2023

De vertrouwenspersoon wordt verplicht

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel dat een vertrouwenspersoon voor werkgevers verplicht stelt. Hoe bereidt u zich hier nu al op voor?
Lees meer

VERZEKERINGEN - 16.10.2023

Er komt een leerling stage bij u lopen: wat moet u weten ten aanzien van verzekeringen?

Stages zijn voor leerlingen en studenten enorm belangrijk om theorie in de praktijk te kunnen toepassen. Maar er gaat ook wel eens wat mis. Wat kunt u daarvoor regelen?
Lees meer

PERSONEELSBELEID - 20.09.2023

De manager happiness die zorgt voor meer geluk

Steeds meer bedrijven erkennen dat gelukkige medewerkers productiever, creatiever en meer betrokken zijn en langer in dienst blijven zonder overdreven loonsverhogingen. Dat heeft geleid tot de opkomst van de manager happiness.
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid