Personeel - Werving en selectie

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PERSONEEL - 21.09.2022

Diversiteit op de werkvloer tegen personeelskrapte?

Personeelskrapte is alom waar te nemen. Kampt u daar ook mee? Heeft u weleens aan diversiteit op de werkvloer gedacht? Hoe werkt dat?
Lees meer

PERSONEEL - 25.08.2022

Na het werk met uw werknemers op het terras nog iets drinken van de zaak, is dat loon?

Het is nog volop zomer en dus gaan collega’s af en toe het terras op voor een drankje of gezamenlijk hapje van de zaak. Maar hoe zit dit precies fiscaal en is dat misschien anders voor u als horecaondernemer? Wat moet u weten?
Lees meer

DOORWERKEN - 11.07.2022

De doorwerkende AOW’er als oplossing voor personeelstekort?

Nu de economie weer opbloeit, blijkt er in veel sectoren een groot personeelstekort te zijn. Kan doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd een oplossing zijn?
Lees meer

WERVING EN SELECTIE - 11.07.2022

Een andere wervingsmanier via bepaling competentieprofiel

Het wordt steeds duidelijker dat er uit andere vaatjes getapt zal moeten worden om alle vacatures te gaan vervullen. Is het minder kijken naar cv’s en diploma’s en het in kaart brengen van competenties van medewerkers een oplossing?
Lees meer

PERSONEEL - 01.07.2022

Personeelskrapte, leer-werktraject als alternatief?

In de horeca heeft 80 tot 90% van de bedrijven gebrek aan goed personeel. Misschien is een leer-werktraject ook voor u een oplossing. Wat is dat, wie betaalt de kosten en waar kan men u verder helpen?
Lees meer

PERSONEEL - 30.06.2022

Vakantiekrachten inzetten, let op bijzondere regels 15-jarigen

Nu de zomervakantie weer voor de deur staat, zult u waarschijnlijk weer een beroep willen doen op vakantiekrachten. Voor vakantiekrachten die 15 jaar oud zijn, gelden er bijzondere regels. Waar moet u vooral op letten?
Lees meer
Personeel - Werving en selectie

Meest gelezen tips & adviezen

PERSONEEL - 25.08.2022

Na het werk met uw werknemers op het terras nog iets drinken van de zaak, is dat loon?

Het is nog volop zomer en dus gaan collega’s af en toe het terras op voor een drankje of gezamenlijk hapje van de zaak. Maar hoe zit dit precies fiscaal en is dat misschien anders voor u als horecaondernemer? Wat moet u weten?
Lees meer

DOORWERKEN - 11.07.2022

De doorwerkende AOW’er als oplossing voor personeelstekort?

Nu de economie weer opbloeit, blijkt er in veel sectoren een groot personeelstekort te zijn. Kan doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd een oplossing zijn?
Lees meer

WERVING EN SELECTIE - 11.07.2022

Een andere wervingsmanier via bepaling competentieprofiel

Het wordt steeds duidelijker dat er uit andere vaatjes getapt zal moeten worden om alle vacatures te gaan vervullen. Is het minder kijken naar cv’s en diploma’s en het in kaart brengen van competenties van medewerkers een oplossing?
Lees meer

Cookiebeleid