Recht - Handelspraktijken

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

HORECAONDERNEMING - 02.06.2023

Groene Michelinster als u duurzaam gastronoom bent?

Op 24 april 2023 werden de Michelinsterren uitgereikt. Daaronder ook vier winnaars van de groene Michelinster 2023. Wat zijn de criteria voor een dergelijke groene ster en vooral, wat kunt u hiermee?
Lees meer

INTERNET EN RECHT - 02.06.2023

Knop Boek nu moet betalingsplicht vermelden

Knoppen met Boek nu of Voltooi uw boeking op de webpagina of reserveringssite moeten ook de betalingsverplichting aangeven, aldus de rechter. Wat speelt er?
Lees meer

WET- EN REGELGEVING - 02.06.2023

Mag u assistentiehonden weigeren in uw restaurant?

Stel, in uw restaurant wilt u eigenlijk liever geen gasten met honden toelaten, omdat bijv. andere gasten zich daaraan kunnen storen. Maar hoe zit dat wettelijk met assistentiehonden? Mag u assistentiehonden weigeren in uw horecazaak?
Lees meer

ADMINISTRATIE - 02.06.2023

Factuur Reprorecht: terecht of niet?

Er wordt bij bedrijven heel wat gekopieerd, gescand, enz. Omdat daar vaak auteursrechten op zitten, moet daar in principe voor betaald worden, bijv. als er voor werknemers een kopietje uit een vaktijdschrift wordt gemaakt. Het is echter geen doen voor bedrijven om hiervoor contact te gaan zoeken met de auteur en in overleg te gaan. Daarvoor is ooit de Stichting Reprorecht in het leven geroepen. Bedrijven met meer dan drie fte’s kunnen van de stichting een factuur krijgen voor het mogelijke gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Let op.  De hoogte van het bedrag wordt bepaald op basis van fte’s en branchecode. Als u een factuur krijgt, check de berekening dus goed. Tip.  Is het bedrag te hoog of krijgt u onterecht een factuur, log dan in op de website van Reprorecht (zie factuur) en geef dit daar aan ( https://bit.ly/42Fv0cv ). ...
Lees meer

HORECAWETGEVING - 08.05.2023

Regels disposables die (bio)plastic bevatten voor horeca en evenementen per 1 juli 2023 en 1 januari 2024

Voor horeca (verteer op locatie, bezorgen en afhalen), maar ook voor evenementen gaan er regels gelden inzake disposables die (bio)plastic bevatten. Er gelden twee ingangsdatums: 1 juli 2023 en 1 januari 2024. Welke is voor wat?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJK - 05.05.2023

Regels consumentenkorting aangescherpt

Om misleiding van consumenten te voorkomen, zijn de regels omtrent kortingen per 2023 verscherpt. Hoe?
Lees meer
Recht - Handelspraktijken

Meest gelezen tips & adviezen

WET- EN REGELGEVING - 06.04.2023

Ook voor uw bedrijfscorrespondentie gelden er regels

Voor uw bedrijfscorrespondentie geldt dat bepaalde informatie verplicht is om te vermelden. Let op, want voor sommige correspondenties gelden er speciale eisen. Wat moet u weten?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJK - 09.03.2023

Als de ene dienst de andere waard is, barteren, oftewel: ruilhandel is meer en meer de trend, wat administratief?

U helpt een collega-ondernemer ergens mee. Als tegenprestatie helpt hij u met gesloten beurs. Niets aan de hand zou u zeggen, maar ook hier gelden regels voor. Hoe administreert u dit barteren en zijn er ook fiscale valkuilen?
Lees meer

HANDELSPRAKTIJK - 05.05.2023

Regels consumentenkorting aangescherpt

Om misleiding van consumenten te voorkomen, zijn de regels omtrent kortingen per 2023 verscherpt. Hoe?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid