Recht - Incasso

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

DEBITEUREN - 18.10.2022

Verklein het risico op wanbetalingen van debiteuren

Volgens onderzoek zagen zelfstandig ondernemers de afgelopen zes maanden het aantal wanbetalingen verdubbelen. De verwachting is dat dit niet zal verminderen. Hoe bereidt u zich hierop voor?
Lees meer

PROCEDURE - 30.06.2022

Klant failliet: hoe krijgt u alsnog uw geld?

Als een klant een factuur nog niet betaald heeft en dan failliet wordt verklaard, dan is er nog een kans dat u toch uw geld of een deel daarvan kunt krijgen. Hoe zit dat? Meld u bij de curator. Geef aan de curator door dat u nog geld van het failliete bedrijf krijgt. Tip.  In het insolventieregister staat de uitspraak over het faillissement. Daar vindt u ook wie de betreffende curator is ( https://bit.ly/3H8sUIq ). Zit er nog geld in de onderneming, dan worden daarvan de schuldeisers betaald. Dat gaat in een bepaalde volgorde: ...
Lees meer

RECHT VAN DE BOUW - 14.06.2022

Rechter: geen retentierecht voor onderaannemer

Met een retentierecht kan afgifte van een zaak worden opgeschort tot de vordering is voldaan. Daarvoor moet de feitelijke macht over de zaak worden uitgeoefend. Wat wordt daarmee bedoeld? Hoe zit dat met een onroerende zaak?
Lees meer

VEILIGHEID - 21.04.2022

Rookmelders in woningen voor 01.07.2022

Per 1 juli 2022 rookmelders verplicht voor alle woningen. Er bestond al een verplichting voor nieuwe woningen, maar per 1 juli geldt dat dus ook voor bestaande woningen. Let op. De vraag naar goedgekeurde rookmelders (NEN-14604 en CE-keurmerk) zal toe gaan nemen. Zorg dus dat u er op tijd bij bent. Wilt u rookmelders laten plaatsten (bijv. als deze op het lichtnet moeten worden aangesloten of met elkaar gekoppeld moeten worden), houd dan rekening met lange wachttijden bij de installatiebedrijven. ...
Lees meer

ONROERENDE ZAKEN - 21.04.2022

Vergaderen en stemmen in de VvE digitaal (blijven) doen?

U bent samen met andere ondernemers eigenaar van een bedrijfspand en u bent dus verplicht lid van de VvE. U wilt zo veel mogelijk met uw bedrijf bezig zijn, maar u moet wel één keer per jaar naar de VvE-vergadering. Mag dat digitaal?
Lees meer

RECHT - 11.04.2022

Een factuur met ouderdomsklachten

Plotseling duikt er een rekening op van de schilder voor onderhoudswerk aan uw woon-praktijkpand dat al jaren geleden is verricht. Moet u deze rekening nog ‘gewoon’ betalen of is deze door het enkele verloop van de tijd verjaard?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid