Recht - Privacy

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

PRIVACYWETGEVING - 20.06.2023

Het verwerken van persoonsgegevens binnen de AVG-regels

Als u persoonsgegevens verwerkt, moet u een duidelijk en precies doel voor ogen hebben. U mag geen persoonsgegevens verwerken, omdat deze misschien ooit een keer van pas kunnen komen. Waar moet u op letten?
Lees meer

VEILIGHEID - 08.05.2023

Cameratoezicht: veiligheid of privacy, wat is belangrijker?

De redenen om cameratoezicht in te voeren, draaien om bewaking, controle en preventie. Maar hoe zwaar weegt dan de privacy? Wat moet u weten?
Lees meer

PRIVACYWETGEVING - 05.05.2023

Uw webwinkel voldoende beveiligd inzake privacy?

Een slecht beveiligde webshop kan leiden tot een datalek en vervolgens tot misbruik van persoonsgegevens, zoals identiteitsfraude. Daarom is een goede beveiliging van uw gegevensverwerking cruciaal. Wat moet u weten?
Lees meer

AUTOMATISERING - 06.04.2023

Wat is de beste manier om uw data veilig op te slaan?

De hoeveelheid data die wordt opgeslagen, groeit naarmate de maatschappij digitaler wordt. Dit is niet anders in uw bedrijf, maar waar laat u al deze data en hoe zit het als het misgaat met de interne of externe opslag?
Lees meer

PERSONEEL - 09.03.2023

Mag u zakelijke e-mails van werknemers doorzoeken?

Een vermoeden van onregelmatigheden kan voor u als werkgever een reden zijn om nader onderzoek te doen naar het e-mailverkeer van uw werknemer. Grasduinen in zijn inbox mag echter niet zonder meer. Wat is hierbij van belang?
Lees meer

ICT - 15.02.2023

Afgedankte elektrische apparatuur ophalen is prima, maar laat afgedankte computers en datadragers veilig ophalen

Steeds vaker bieden organisaties aan om gratis of zelfs tegen een vergoeding elektra op te halen om te recyclen. Waarom moet u geen oude computers en datadragers meegeven? Hoe voorkomt u hoge boetes?
Lees meer

Bekijk my Tips & Advies in ...


Geniet van een onbeperkte toegang tot mijn Tips & Advies

Download de app

Cookiebeleid