Verzekeringen - Aansprakelijkheid

Recentelijk toegevoegde tips & adviezen

RECHT - 22.03.2021

Met wie doet u eigenlijk zaken?

Niet altijd met eigenaar. Als u een opdracht geeft aan een bedrijf, kan het zijn dat de gesprekken lopen via een ander persoon dan de eigenaar. Maar wie kunt u dan aansprakelijk stellen als er iets fout gaat? Als u een opdracht verstrekt aan een bedrijf om bijv. uw restaurant te verbouwen, gaat u ervan uit dat u het bedrijf aansprakelijk kunt stellen voor schade als het fout gaat. Onlangs lag bij de rechter de vraag of dit anders is als u onderhandelt met een derde, hier de vader van de eigenaar van het bedrijf. Daarbij gaat het erom of iemand, in dit geval de vader, bij het sluiten van een overeenkomst in eigen naam heeft gehandeld. Volgens de rechter is doorslaggevend wat partijen over en weer uit elkaars verklaringen en gedragingen hebben afgeleid en mochten afleiden. Daarvoor zijn alle omstandigheden van het geval van belang. ...
Lees meer

WET- EN REGELGEVING - 15.03.2021

Preventie legionellabacterie niet vergeten

Als eigenaar van een zogenaamde ‘prioritaire locatie’, dus met een logiesfunctie (pensions, hotels, B&B’s, etc.), bent u verplicht om maatregelen te nemen tegen legionella. Hoe zit dat ook alweer?
Lees meer

VEILIGHEID - 15.03.2021

Blusmiddelen al laten checken?

Als horecaondernemer bent u wettelijk verplicht om brandblussers te laten keuren door een deskundig bedrijf. Indien tijdens een controle door de brandweer blijkt dat een brandblusser niet is gekeurd, kunt u hiervoor een boete krijgen. Gevolgen verzekering.  Als een brandblusser niet is gekeurd, keert een verzekering in de meeste gevallen niet uit indien u een beroep moet doen op uw brandverzekering. ...
Lees meer

AANSPRAKELIJKHEID - 15.02.2021

Informeren over premiedalingen en wetswijzingen?

Hebben premiedalingen in de verzekeringsmarkt gevolgen voor de dekking van de overlijdensrisicoverzekering en vallen ze dus onder de (na)zorgplicht?
Lees meer
Verzekeringen - Aansprakelijkheid

Meest gelezen tips & adviezen

RECHT - 22.03.2021

Met wie doet u eigenlijk zaken?

Niet altijd met eigenaar. Als u een opdracht geeft aan een bedrijf, kan het zijn dat de gesprekken lopen via een ander persoon dan de eigenaar. Maar wie kunt u dan aansprakelijk stellen als er iets fout gaat? Als u een opdracht verstrekt aan een bedrijf om bijv. uw restaurant te verbouwen, gaat u ervan uit dat u het bedrijf aansprakelijk kunt stellen voor schade als het fout gaat. Onlangs lag bij de rechter de vraag of dit anders is als u onderhandelt met een derde, hier de vader van de eigenaar van het bedrijf. Daarbij gaat het erom of iemand, in dit geval de vader, bij het sluiten van een overeenkomst in eigen naam heeft gehandeld. Volgens de rechter is doorslaggevend wat partijen over en weer uit elkaars verklaringen en gedragingen hebben afgeleid en mochten afleiden. Daarvoor zijn alle omstandigheden van het geval van belang. ...
Lees meer

VEILIGHEID - 15.03.2021

Blusmiddelen al laten checken?

Als horecaondernemer bent u wettelijk verplicht om brandblussers te laten keuren door een deskundig bedrijf. Indien tijdens een controle door de brandweer blijkt dat een brandblusser niet is gekeurd, kunt u hiervoor een boete krijgen. Gevolgen verzekering.  Als een brandblusser niet is gekeurd, keert een verzekering in de meeste gevallen niet uit indien u een beroep moet doen op uw brandverzekering. ...
Lees meer

WET- EN REGELGEVING - 15.03.2021

Preventie legionellabacterie niet vergeten

Als eigenaar van een zogenaamde ‘prioritaire locatie’, dus met een logiesfunctie (pensions, hotels, B&B’s, etc.), bent u verplicht om maatregelen te nemen tegen legionella. Hoe zit dat ook alweer?
Lees meer

Cookiebeleid