Alle domeinen

2008 - Juli

AUTO - 01.07.2008

Nu betaal je die boete maar zelf!

De hoogste rechter van ons land heeft een belangrijke uitspraak gedaan over verkeersboetes met een auto van de baas. Goed nieuws voor u!


PENSIOENEN - 01.07.2008

Ik wil niet meedoen aan uw pensioenregeling, baas!

Wat als uw werknemer geen pensioenregeling wil? Verplicht de nieuwe Pen- sioenwet hem dan toch tot deelname? Wat heeft u met uw pensioenverzekeraar afgesproken? Hoe kunt u het beste handelen?


RECHT VAN DE WERKPLEK - 01.07.2008

Die probleemanalyse is nu juist het probleem!

Als uw werknemer langer ziek dreigt te worden, moet er een probleemanalyse worden gemaakt door de bedrijfsarts. Soms geeft die probleemanalyse u niet voldoende handvatten. Waar moet u dan op letten? En wat kunt u doen?


KOSTENVERGOEDINGEN - 01.07.2008

Vanaf nu ben je ambtenaar, Marco!

Stel, u heeft werknemers die u een reisvergoeding betaalt. Dat geeft altijd een hoop administratieve rompslomp. Maar … er is nóg een manier om daarmee om te gaan! Misschien een opmerkelijke wending voor u als werkgever?


LOONHEFFING EN PREMIES - 01.07.2008

Intrekken Verklaring geen privégebruik auto?


CAO - 01.07.2008

Help, er is (nog) geen cao!

In uw sector is onlangs een nieuwe cao afgesloten. U bent lid van de werkgeversorganisatie die de cao heeft afgesloten. Moet u de nieuwe arbeidsvoorwaarden nu direct toepassen? En hoe zit het als u géén lid bent van die club? Hoera, een nieuwe cao!


PERSONEELSBELEID - 01.07.2008

Grijs werkt! Oudere werknemers werken stug door!

Het belang van doorwerken door senioren en pensionado’s heeft een prominente plaats gekregen op onze arbeidsmarkt. Het wordt dus belangrijk na te denken over de samenstelling van uw personeelsbestand. Hoe zet ú ouderen in?


VERLOF - 01.07.2008

Hoe zit het met mijn zwangerschapsverlof?

Uw werkneemster is zwanger en wil vier weken voordat de baby geboren moet worden, beginnen aan haar verlof. Dan kan zij zestien weken later weer aan de slag. Hoe zit het als de baby drie weken te vroeg wordt geboren?


Cookiebeleid