Alle domeinen

2008 - September

PERSONEEL - 30.09.2008

Oei, uw kelner betrapt met een sigaretje ...

Stel, uitgerekend bij een controle van de VWA wordt uw kelner rokend aangetroffen op het toilet. Maar in plaats van dat uw werknemer op de bon wordt geslingerd, krijgt ú een bon van € 300,-. Kunt u die op uw werknemer verhalen?


ADMINISTRATIE - 30.09.2008

Kasboek: eens per week achter uw pc

Zoals u weet, kunt u als horecaondernemer helaas niet om een kasboek bijhouden heen. Moet dat nog steeds met de pen en ook nog dagelijks?


VERZEKEREN - 30.09.2008

Hoe(zo) onderverzekering voorkomen?

Bij uw schadeverzekeringen bent u zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van het verzekerde bedrag. Bijv. uw gebouwen-, inventaris/goederen-, bedrijfsschade-, (en in privé) uw woonhuis- en inboedelverzekering. Wat is raadzaam?


DAT OVERKWAM UW COLLEGA - 30.09.2008

Help de kroegbaas (ver)zuipt!

Uw collega houdt van zijn werk en van zijn zaak. In zijn vrije tijd, als zijn taken worden waargenomen door zijn personeel, drinkt hij wel eens glaasje mee met zijn stamgasten. Dat gaf echter gedonder in de glazen! Wat zei de rechter?


BELASTINGAANSLAG - 30.09.2008

Aanslag met boete; een tweekoppig monster

Doorgaans is er wel leukere post te bedenken dan een belastingaanslag. Uw humeur zal er niet beter op worden als u ontdekt dat in de aanslag ook nog een boete is begrepen. Reageer echter gepast, ondanks uw ergernis. Maar hoe?


VAN HOREN ZEGGEN - 30.09.2008

Verbouwplannen niet ‘verbrouwen’ ...

De regels voor de afschrijving op bedrijfsgebouwen zijn sinds 1 januari 2007 ingrijpend gewijzigd. Dit heeft soms onverwacht effect op de afschrijving op de verbouwing van bedrijfspanden. Wat nu als u verbouwplannen heeft?


PRIVé - 30.09.2008

Eerlijk zullen wij alles delen. Maar wat is ‘eerlijk’?

Veel horecaondernemers zijn gehuwd op basis van huwelijkse voorwaarden. Alles goed geregeld dus! Of toch niet? Sluiten de huwelijkse voorwaarden nog wel aan op de feitelijke situatie én weet u wat er precies geregeld is?


UW RAADSMAN - 26.09.2008

Verkoop met uitgestelde levering

Uit recente rechtspraak blijkt dat verkoop met uitgestelde levering van de eigen woning aan uw kind(eren) niet belast is met successierecht. Hoe werkt dat?


BEDRIJFSHUUR - 26.09.2008

Opzeggen én ontruimen?!

Uw cliënt verhuurt een zogenaamde ‘230a-bedrijfsruimte’ (dus geen woonruimte of middenstands(290-)bedrijfsruimte). Nu wil hij de huur opzeggen en het pand opnieuw verhuren. Waar moet hij rekening mee houden?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 26.09.2008

En ik als directeur, krijg ik niets?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 26.09.2008

Voorlopig is soms toch definitief ...

In het dagelijkse handelsverkeer wordt uw handtekening vaak gevraagd voor een voorlopig koop- of afneemcontract of voor een intentieverklaring. U krijgt dan wellicht het idee dat u nog niet vastzit aan waar u voor tekent. Is dat ook zo?


VRAAG VAN EEN ABONNEE - WONINGHUUR - 26.09.2008

Ik ben even weg


WONINGHUUR - 26.09.2008

Minimale verhuiskostenvergoeding


WOZ - 26.09.2008

UMTS-mast in de buurt

De UMTS-masten voor mobiel telefoonverkeer houden de gemoederen al lange tijd bezig. Ging het daarbij eerst alleen over bouwvergunningen voor die masten, nu heeft ook de belastingrechter een uitspraak gedaan over deze masten.


KOOP - 26.09.2008

Als een boemerang …

Als makelaar maakt u waarschijnlijk gebruik van algemene voorwaarden. Deze kunnen ook tégen u werken. Wat besliste de rechter hier onlangs over?


INTERNET - 26.09.2008

Deal or no deal?

Steeds meer ondernemers maken gebruik van het internet om hun producten aan te bieden. Waar let u op bij het doen van een aanbod?


VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA - 26.09.2008

Het zal je kind maar wezen!

Het komt regelmatig voor dat ouders na hun ‘pensionering’ formeel deel blijven uitmaken van een Vof om hun kinderen in zaken vooruit te helpen. Een nobel streven, maar het kan ook helemaal verkeerd uitpakken.


AUTO - 26.09.2008

Auto van particulier kopen of via margeregeling?

Het is mogelijk dat op de aankoopprijs voor een auto geen btw drukt als u de auto van een particulier koopt of als de gekochte auto onder de zogenaamde ‘margeregeling’ valt. Wat als u tussen beide vormen moet kiezen?


PERSONEEL - 26.09.2008

Dan werk je toch gewoon even door!

Als het in uw bedrijf lekker druk is, werkt u gewoon een uurtje door! Uw bedrijf is immers uw lust en uw leven. Voor uw medewerker ligt dit natuurlijk anders. Maar ook hij gaat ervoor en maakt meer uren. Hoe zit dat met overwerk?


BELASTINGEN - RENTE - 26.09.2008

Te hoge voorlopige aanslag en rentevergoeding

In een vorige Tips & Advies meldden we u al dat de fiscus zich zeer zuinig opstelt bij belastingteruggaven met (heffings)rente. Wat is nu door de rechter in Breda hierover beslist? Wat is raadzaam om te doen?


APPARTEMENTSRECHTEN - 26.09.2008

Verplichte inschrijving handelsregister

Met ingang van 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet in werking getreden. Daardoor is er ook het een en ander veranderd voor alle Verenigingen van Eigenaars. Waar moet u rekening mee houden?


VERKOOP - 26.09.2008

Garantie tot om de hoek?

Uw cliënt heeft als verkoper van een woning de plicht om gebreken die hij kent, te melden aan de koper. Wat zijn de gevolgen indien u als bijlage bij de koopovereenkomst een informatielijst hanteert? Wat zei de rechter daarover?


IN DE KIJKER - 26.09.2008

Is uw boom beschermd?

Waar moet u rekening mee houden als u een boom wilt kappen? Moet u dan altijd een kapvergunning aanvragen? Zijn álle bomen beschermd?


PRIVé - 26.09.2008

Hoeveel geld heeft ú nodig voor uw pensioen?

Gaat u alleen uit van de fiscale mogelijkheden als u kiest voor een pensioenvoorziening? Of werkt u vanuit een vastgesteld doelvermogen? Hoe voorkomt u teleurstelling op de pensioendatum?


NEDERLANDS KORT - 25.09.2008

Nieuw en vernieuwd in Nederland


MUZIEK - 25.09.2008

Klinkt als muziek in de oren

Er zijn heel wat populaire muziekwebsites à la Last.fm terug te vinden op het net. Wij gingen op zoek naar enkele aanvullende sites.


ZOEKEN - 25.09.2008

Nog een ‘second opinion’ nodig?

Wellicht gebruikt u - zoals zowat iedereen - Google voor een zoektocht op internet, maar wat dan met de goede oude metasearchers? Zijn die vandaag overbodig geworden of hebben ze nog wat extra’s te bieden?


SOFTWARE - BROWSER - 25.09.2008

Surfen met Google Chrome


CONSUMENT - 25.09.2008

Oplichting via internet


DIENSTEN - BACK-UP - 25.09.2008

Professionele online back-ups

Online back-uppen is handig, maar het is belangrijk om een betrouwbare dienst te kiezen die over enkele jaren nog bestaat. Dit zijn twee zulke diensten.


HARDWARE - 25.09.2008

Netbooks: notebooks in het klein

Een nieuwe trend zijn de netbooks: superkleine notebooks die minder dan € 400 kosten. Wat hebben ze te bieden, waarvoor gebruikt u ze en waar vindt u er meer informatie over?


SOFTWARE - UPDATES - 25.09.2008

Uw software steeds up-to-date

Met Windows Update houdt u uw Windows-installatie en bepaalde Microsoft-software steeds up-to-date, maar voor het actueel houden van andere software moet u vaak handmatig te werk gaan. Kan dat niet beter?


DIENSTEN - BEDRIJF - 25.09.2008

Vers voor de pers

Het schrijven van een persbericht is een vak apart. Waarop moet u letten en via welke online diensten kunt u uw pers­bericht het best wereldkundig maken?


SOFTWARE - FTP - 25.09.2008

Grote bestanden op uw eigen ftp-server

Moet u met klanten of leveranciers vaak bestanden uitwisselen die te groot zijn om te e-mailen? Het opzetten van een eigen ftp-server kan hiervoor een oplossing bieden. Hoe gaat u precies te werk en wat zijn de voordelen?


MOBIEL INTERNET - 25.09.2008

Bellen en surfen met de iPhone

Sinds deze zomer is de Apple iPhone 3G officieel verkrijgbaar in Nederland. Is zo’n iPhone iets voor u?


E-MAIL - SOFTWARE - 25.09.2008

Anti-blundertools voor uw mail

Heeft u ook al eens spijt gehad van een verzonden e-mail of document? Deze handige tools en tips helpen u om mailblunders te voorkomen.


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 25.09.2008

Laat uw pc zuiniger omspringen met energie

Een computer verbruikt heel wat stroom, ook als u die een tijd ongebruikt achterlaat. We vergelijken enkele tools die beloven om dat verbruik beter onder controle te houden.


SOCIALE VERZEKERINGEN - 23.09.2008

Verhaal WGA-premie op brutoloon, of niet?


LOONBELASTING EN PREMIES - 23.09.2008

Hoe werkt dat met die arbeidskorting?

Dat u bij het (laten) berekenen van loonheffing arbeidskorting mag toepassen voor uw werknemers, dat weet u natuurlijk. Maar hoe zit het dan in bijzondere gevallen, zoals bij een zieke werknemer of een parttimer?


WERVING & SELECTIE - 23.09.2008

Zoekt en gij zult vinden ...

Misschien herkent u het wel: u heeft een vacature en kunt de juiste kandidaat niet vinden. Om succes te hebben, moet u het dus ánders aanpakken. Wat kunt u leren van professionals? Een overzicht van succesvolle manieren.


SOCIALE VERZEKERINGEN - 23.09.2008

Cao als onderbouwing kostenvergoeding


BELONING - 23.09.2008

Bonus op maat

U geeft uw medewerkers graag een prikkel om goed te presteren. Daarom geeft u hun een bonus als zij het goed doen. Waar houdt u rekening mee?


WERVING & SELECTIE - 23.09.2008

Het ‘vlekje’ van uw sollicitant

Sollicitanten zijn wettelijk niet verplicht om altijd de waarheid te spreken als het over hun gezondheid gaat. Maar, in bepaalde gevallen mag u weliswaar niets vragen, maar zijn zij tot spreken verplicht. Wanneer geldt dat?


LOON - 23.09.2008

Ik kom als ik een tientje ‘in het handje’ krijg

Uw oproepkracht wil graag netto € 10,- per uur verdienen. U wilt daar best in meegaan. Maar welke risico’s loopt u als u die nettoloonafspraak in zijn contract zet? Hoe kunt u dat oplossen?


RECHT VAN DE WERKPLEK - 23.09.2008

Sporten? Ja, gezond!

Ze zeggen dat een fitte werknemer minder ziek is. Helaas klopt dat niet altijd. Soms zijn sportende werknemers vaker geblesseerd. Moet u dan altijd het volle loon betalen? Wat zei de rechter en hoe kunt u daar uw voordeel mee doen?


REISKOSTEN - 23.09.2008

Chef, ik kom oehoe oehoerend hard naar het werk ...

Stel, uw nieuwe werknemer komt met zijn motor naar het werk of vraagt om een motor van de zaak in plaats van een auto van de zaak. Scheelt ook weer fileleed en extra reistijd, toch? Maar hoe zit dat met het fiscale leed dan?


INKOMSTENBELASTING - 19.09.2008

Hoezo naar privé overbrengen?


PERSONEEL - LOONHEFFING - 19.09.2008

Dit is de kroon op uw werk, juffrouw Jannie ...


CONTROLE - 19.09.2008

Kont tegen de krib en poot stijf houden?

Dat niemand op een belastingcontroleur zit te wachten, mag duidelijk zijn. Maar zo iemand de deur wijzen, is ook niet slim. Wat zijn nu eigenlijk precies uw rechten bij een boekencontrole?


RECHT - 19.09.2008

Hekwerk plaatsen

U wilt een hekwerk plaatsen rondom uw woning of bedrijf. Heeft u daarvoor een bouwvergunning nodig? Kan de gemeente de plaatsing verbieden?


GEBOUW & GROND - 19.09.2008

Agrarische waarde duidelijk?

In de landbouw wordt bij het vastleggen van overnamerechten vaak gebruikgemaakt van het begrip ‘agrarische waarde’. Het is lang niet altijd duidelijk of partijen zich de inhoud van dit begrip realiseren. Welke gevolgen heeft dit?


BOER EN PRIVÉ - 19.09.2008

Rente? Hier met die centen!

In een vorige Tips & Advies Landbouw meldden we u al dat de fiscus zich zeer zuinig opstelt bij belastingteruggaven met (heffings)rente. Wat is nu door de rechter in Breda hierover beslist? Wat is nu raadzaam om te doen?


GEZONDHEIDSRECHT – TUCHTRECHTSPRAAK - 19.09.2008

U herkent de casus?

Een hulpverlener legt u een anonieme casus voor, maar u herkent al snel over wie het gaat. Mag u dan tóch een advies uitbrengen?


VERZEKERINGEN - 19.09.2008

Nog meer aanvullend verzekeren?

Wanneer bent u nu goed verzekerd? Welke aanvullende verzekeringsdekkingen voor bijvoorbeeld brand, diefstal, aanrijding, enz. zijn aan te raden?


ASSOCIATIE EN AANSPRAKELIJKHEID - 19.09.2008

Compagon gaat failliet!

Uw compagnon leeft op (te) grote voet. Ook voor uw gezamenlijke praktijk blijkt hij buiten uw medeweten allerlei spullen gekocht te hebben. Dat blijft niet goed gaan. Wat doet u in zo’n situatie?


INKOMSTENBELASTING - 19.09.2008

Studiekosten; haal die aftrekpost van de plank!

Stel, u heeft de afgelopen jaren gestudeerd en bent nu enige tijd aan de slag als ‘ondernemer’. Wist u dat u dan wellicht nog een aftrekpost op de plank heeft liggen? Ook van belang voor huidige studenten!


BELASTINGEN - BTW - 19.09.2008

Wat nou ‘integratieheffing’ bij een praktijkpand?

Praktijkhouders die (deels) vrijgesteld zijn van btw, kunnen niet (of slechts gedeeltelijk) de btw terugkrijgen die andere ondernemers hun in rekening brengen. De integratieheffing is een lelijk instrument daarbij; wat moet u weten?


BELASTINGEN - 19.09.2008

Trouwe dienst wordt fiscaal beloond!

Een belastingvrije uitkering ter hoogte van een maandsalaris: dat is leuk! Wanneer geldt dit voor werknemers? En hoe kunt u als u met een (praktijk-)BV werkt handig gebruikmaken van deze belastingvrije regeling voor uzelf als DGA?


PERSONEEL - 19.09.2008

Flink belastingvoordeel bij ouderschapsverlof

Zoals u weet, kunnen uw medewerkers onder bepaalde voorwaarden ouderschapsverlof opnemen. Ouderschapsverlof kan een hele dure optie zijn als u een deel van het loon doorbetaalt. Is er nog een andere oplossing?


RECHT - 19.09.2008

Zijn ze gék geworden met die incassokosten?

Waarschijnlijk overkomt het u ook wel eens dat u een factuur te laat betaalt. Uw crediteur brengt u vervolgens erg hoge kosten in rekening. Kan dat zomaar?


ACTUALITEIT - 19.09.2008

Handboeken voor de veehouderij


VERZEKERINGEN - 19.09.2008

Hoe uw tractor en uw heftruck verzekeren?

Op elk agrarisch bedrijf rijdt wel een tractor, een heftruck of een ander zelfrijdend voertuig rond. Welke verzekeringen zijn noodzakelijk en welke zijn handig?


BOER EN BEDRIJF - 19.09.2008

Procedure indienen subsidieaanvraag

Gaat u een subsidieaanvraag indienen? Waar moet u rekening mee houden bij de ‘Regeling LNV-subsidies’? Wat is raadzaam om subsidie binnen te krijgen?


CONTROLE - 18.09.2008

Wie wat bewaart, heeft wat …

Bij een belastingcontrole moet u inzage geven in uw administratie. Wat valt daar allemaal onder? Moet u echt ieder papiertje bewaren? Of mag u bepaalde gegevens ook digitaal registreren? Wat zegt de staatssecretaris hierover?


INKOMSTENBELASTING - 18.09.2008

Wie geniet er fiscaal het meest in een huwelijk?

Wie van de echtgenoten mag het afwaarderingsverlies bij het inkomen in aanmerking nemen als u een vordering op uw BV wilt afwaarderen en u in gemeenschap van goederen bent gehuwd? Wat heeft de rechter hierover nu beslist?


LOONHEFFING - 18.09.2008

Loon naar werken - boete naar handelen

Zoals bekend, moet u voor een nieuwe werknemer een ‘eerstedagsmelding’ doen. Als u dit niet tijdig doet, riskeert u een boete. Ook met betrekking tot een correctiebericht kan een boete worden opgelegd. Waar moet u op letten?


WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 18.09.2008

De fiscus als spaarbank

De zaken gaan goed en zoals het er nu naar uitziet, zult u over 2008 flink wat inkomstenbelasting moeten (bij)betalen. Is het dan zinvol een verzoek bij de Belastingdienst in te dienen voor een (aanvullende) voorlopige aanslag?


IN DE PIJPLIJN - CONTROLE - 18.09.2008

Wees op uw hoede!


UITSMIJTER - WERKWIJZE BELASTINGDIENST - 18.09.2008

Beknibbelende inspecteur teruggefloten


FISCALE WINST - 18.09.2008

Nog snel even investeren?

Bent u van plan binnen afzienbare tijd te investeren in energie- en/of milieubedrijfsmiddelen? Dan is het wellicht nú tijd om actie te ondernemen.


FISCOTIP - 18.09.2008

Niet-ondernemende kids en bedrijfsopvolging

De successiewet kent een ingewikkelde, maar daardoor niet minder gunstige regeling voor schenking of vererving van ondernemingsvermogen. Een regeling die in de praktijk vaak over het hoofd wordt gezien.


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 18.09.2008

Onbelaste verkoopwinst op aandelen

De deelnemingsvrijstelling is een belangrijke vrijstelling in de Wet op de vennootschapsbelasting. Wat speelde recentelijk in de rechtspraak waardoor de vrijstelling ruimer is dan de inspecteur dacht? Hoe pakt dit voordelig uit?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 17.09.2008

De klant is koning

Het lijkt een open deur: als ondernemer moet u leveren wat u met uw klant heeft afgesproken. En als dat niet (helemaal) lukt, moet u een klacht van uw klant serieus nemen. Wat overkwam uw collega? En wat zei de rechter daarvan?


RECHT - 17.09.2008

Onterechte verkeersboete

De overheid is zeer kwistig met het uitdelen van verkeersboetes. Daarbij gaat nogal eens wat mis. Wat te doen als u onterecht beboet wordt?


PERSONEEL - 17.09.2008

Lees wat u ondertekent!

U spreekt een hoger loon af met uw werknemer. Op uw verzoek past de werknemer zelf het arbeidscontract aan. Zonder overleg verandert hij nog wat zaken eigenmachtig in zijn voordeel. Wat besliste de rechter hierover?


BELASTINGEN - 17.09.2008

Niet de klos met de WOZ?

Is de WOZ-waarde van uw bedrijfspand en/of uw eigen woning niet te hoog? Hoe checkt u of het wel snor zit met de vastgestelde WOZ-waarde?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 17.09.2008

Fiscale eenheid voor de btw: stenigen of wegwerken?

De laatste jaren was er veel onduidelijkheid over of u als directeur/grootaandeelhouder (DGA) nu wel of niet btw-ondernemer (btw-aangife doen en btw terugvragen, enz.) bent. Wat is beslist? Hoe voorkomt u privé-aansprakelijkheid?


RECHT VAN DE BOUW - 17.09.2008

Hekwerk en bouwvergunning

U wilt een hekwerk plaatsen rond uw woning of bedrijf. Heeft u daarvoor een bouwvergunning nodig? Kan de gemeente het plaatsen van het hek verbieden?


DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 16.09.2008

Stuur de rekening maar op!

U kent ze wel, goede relaties die de rekening ‘later wel’ betalen. Dan is het nog maar de vraag hoe goed de relatie eigenlijk is als u later veel moeite moet doen om aan uw geld te komen. Daar zit u niet op te wachten. Wat is wijsheid?


BELASTINGEN - 16.09.2008

Geen btw meer betalen over opbrengst gokkasten?

Op belastinggebied is er inzake kansspelautomaten (zoals gokkasten) nogal wat veranderd. Geldt dat ook voor behendigheidsautomaten? Wat is verstandig om te doen als u een gokkast in uw zaak heeft staan?


INKOMSTENBELASTING - 16.09.2008

Ziektekosten, graag dit jaar nog

Per 1 januari 2009 wordt de belastingaftrek voor ziektekosten aanzienlijk beperkt. Tijd om als horecaondernemer actie te ondernemen?


VAN HOREN ZEGGEN - 16.09.2008

Minder regels minder kosten, zegt mijn boekhouder

Zoals u weet, komen er maandelijks heel wat facturen in uw boekhouding terecht. Iedere kostenregel op die facturen moet door uw boekhouder worden ondergebracht in juiste kostengroepen, met juiste codes. Kunt u daarop besparen?


PRIVé - 16.09.2008

Zelf uitrekenen wat uw voordeel is met de woning?

U kunt uw woning voor de btw volledig als ondernemingsvermogen aanmerken. Maar waarom zou u dit doen? Wat is interessant om te weten?


PERSONEEL - 16.09.2008

Je krijgt toch gewoon WW! Of niet dan?

U gaat reorganiseren, waardoor de baan van kelner Thomas vervalt. U bent het met elkaar eens dat het beter is uit elkaar te gaan. U komt daar in goed overleg uit! Maar hoe regelt u dat zodat Thomas recht houdt op een WW-uitkering?


FINANCIEEL - 12.09.2008

Een helpende hand?


VERKOOP - 12.09.2008

Wie het eerst komt …

U treedt op als makelaar van de verkoper. Er meldt zich een particuliere koper die een koopoptie tegen de vraagprijs wil. U stemt in met een optie voor 5 dagen. Binnen deze termijn meldt zich iemand die een hogere prijs biedt. Wat nu?


VERKOOP - 12.09.2008

Sleutels eerder overdragen?

U heeft onlangs een woning verkocht. Nu vraagt de koper of hij alvast de sleutels mag hebben. Uit recente rechtspraak blijkt dat hier risico’s aan kleven.


BEDRIJFSHUUR - 12.09.2008

Uw huurder failliet! Wat nu?

Als u een bedrijfspand verhuurt, bestaat helaas altijd de mogelijkheid dat uw huurder failliet gaat. Kunt u in dat geval de huurovereenkomst snel opzeggen? En kunt u de ontruimingskosten verhalen? Maakt het dan nog uit wie opzegt?


AUTO - 12.09.2008

Europese stickerterreur


INKOMSTENBELASTING - 12.09.2008

Wie helpt de student?


ADMINISTRATIE - 12.09.2008

Mag u de kassarollen weggooien?

In de media verscheen onlangs het bericht dat ondernemers geen kassabonnen en -rollen meer hoeven te bewaren. Wat mag (niet) en wanneer?


ZOIETS OVERKOMT U TOCH NIET? - 12.09.2008

Hoezo wanprestatie, je hebt het toch zelf verprutst?

Als u een dure boormachine koopt, verwacht u dat die goed functioneert. De leverancier geeft immers garantie en staat goed bekend. Maar wat als uw leverancier moeilijk doet? En maakt het uit hoe u bent omgegaan met de machine?


INKOMSTENBELASTING - 12.09.2008

Maximale belastingbesparing door wisselend inkomen?

Toepassing van de middelingsregeling over drie aaneengesloten jaren kan een belastingteruggaaf opleveren. Heeft u een sterk wisselend belastbaar inkomen uit werk en woning, dan is dat iets voor u. Hoe is uw voordeel het hoogst?


APPARTEMENTSRECHTEN - 12.09.2008

Nieuwe regels op een rij

Op 1 mei 2005 werd een aantal regels op het gebied van appartementsrechten gewijzigd. Inmiddels is de overgangsperiode van drie jaar verstreken. Daarom zetten wij de belangrijkste wijzigingen nog een keer op een rij.


Cookiebeleid