Alle domeinen

2008 - Oktober

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 31.10.2008

Geen goedkeuring van minister voor BV nodig?


BELASTINGEN - 31.10.2008

Let op bij energie-investeringsaftrek!

Indien u als land- of tuinbouwondernemer investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, kunt u in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek (EIA). Hoe werkt dat? Wat speelde bij een collega?


BELASTINGEN - 31.10.2008

Lagere boetes in 2009?

Ondernemers die te laat zijn met de maandelijkse btw- of loonheffingafdracht, krijgen als het aan de staatssecretaris ligt niet meer automatisch een boete. Althans, dat schrijven veel vakbladen. Hoe zit de vork in de steel, wat speelt?


PRIVé - 31.10.2008

Pas op dat u niet meer schenkt dan u denkt!

Schenken heeft één groot nadeel. Als u niet oplet, wordt niet alleen uw begunstigde er beter van, maar ook de fiscus. Hoe pakte een goedbedoelde actie van een zoon richting ouders fiscaal wel erg zuur uit? Wat speelde er fiscaal?


PERSONEEL - 31.10.2008

Jubelende assistente?


BOER EN BEDRIJF - 31.10.2008

Zorg dat uw bedrijf bij u blijft passen


BOER EN PRIVE - 31.10.2008

Een ‘lastige’ erfenis?

In uw testament kunt u voor de erfgenamen een zogenaamde ‘last’ opnemen. Hoe werkt dat? Waar kunt u dan aan denken?


GEBOUW EN GROND - 31.10.2008

Landbouwvrijstelling & Ruimte voor Ruimte

De overheid wil via de Ruimte voor Ruimte-regeling glastuinbouwbestemming van gronden vervangen door een andere agrarische bestemming, zoals weiland of akkerbouwgrond. Hoe kan de landbouwvrijstelling fiscaal voordeel bieden?


BOER EN BEDRIJF - 31.10.2008

Gekort op uw bedrijfstoeslag 2007?

Bent u gekort op de uitbetaling van uw bedrijfstoeslag 2007? Wellicht kunt u zich beroepen op een kennelijke fout. Wanneer is dit mogelijk?


BELASTINGEN - 31.10.2008

Wat helpt bij proceskosten?

Als u in bezwaar en/of beroep gaat tegen een beslissing van de fiscus, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten. Hoe werkt dat?


BELASTINGEN - 31.10.2008

Wat kan dit jaar nog met uitvaartkosten?

De gedachte dat de fiscus nu nog meebetaalt aan uw afscheid is een goede reden om nog dit jaar stil te staan bij uw uitvaart straks. Wat met uw uitvaartverzekering?


BELASTINGEN - BTW - 31.10.2008

Btw betalen is ook btw terugkrijgen

In de vorige uitgave kon u lezen over de wijziging van de medische btw-vrijstelling 2008 en 2009. Weet u ook dat dit gevolgen heeft voor de aftrek van door u betaalde btw op goederen en diensten? Hoe zit dat eigenlijk?


OUDEDAGSVOORZIENINGEN - PENSIOEN - 31.10.2008

Uw aanvullende pensioen in aandelen belegd?

Stel, u heeft in het verleden een extra lijfrente- of pensioenverzekering afgesloten op basis van beleggingen. Maar nu zijn de beurskoersen fiks gedaald; is uw pensioen nu weg? Of moet u langer doorwerken? Kunt u iets doen?


PRAKTIJKPAND - 31.10.2008

Wat moet uw verhuurder voor u doen?

Als u een praktijkpand huurt, moet de verhuurder dit natuurlijk netjes aan u ter beschikking stellen. Hoe zit het met onderhoud en eventuele gebreken aan het verhuurde pand? Wat kunt u van uw verhuurder eisen? Hoe pakt u dat aan?


PERSONEEL - 31.10.2008

De zwangere redster in nood …

Uw assistente is of gaat met zwangerschapsverlof en uw praktijk is momenteel erg druk. Ze biedt u aan eerder aan de slag te gaan of langer door te werken om u uit de brand te helpen. Mag dat als ze zwanger is?


GEZONDHEIDSRECHT - TUCHTRECHTSPRAAK - 31.10.2008

Hier spreekt de politie

Een brigadier van politie neemt in zijn proces-verbaal uitlatingen van een arts over een patiënt op. Wat volgt, is een klacht over schending van het beroepsgeheim.


BELASTINGEN - PRAKTIJKWINST - 31.10.2008

Toetreding nieuw maatschapslid tot de praktijk?

Toetreding tot de maatschap is in veel praktijken een hot item. Stel, uw collega (in loondienst) zou wel in de praktijk opgenomen willen worden. Welke fiscale gevolgen heeft dat en hoe kunt u de nadelige gevolgen beperken?


LOONHEFFING - 30.10.2008

Nog spaarloon of levensloopregeling?

De spaarloonregeling kennen we al langer. En nu is het ook al enkele jaren mogelijk om via de levensloopregeling te sparen voor verlof. Wat kan (nog)?


INKOMSTENBELASTING - 30.10.2008

Garantie op spaartegoeden


PERSONEEL - 30.10.2008

Outplacement inzetten bij ontslag

U raakt verzeild in een arbeidsconflict met een van uw werknemers. Het is al snel duidelijk dat u er samen niet meer uitkomt. Waar moet u bij de onderhandelingen over de ontslagvergoeding rekening mee houden?


FISCOTIP - 30.10.2008

Denk aan middeling!

Bij het indienen van uw aangifte inkomstenbelasting doet ook u natuurlijk uw best om zo min mogelijk belasting te hoeven betalen. Na ontvangst van de definitieve aanslag, lijkt de zaak daarmee afgehandeld. Of toch niet?


LOONHEFFING - 30.10.2008

Sportschoenen van de zaak belast?

Een werkgever verstrekte gratis sportschoenen die onder meer voor periodieke conditietesten gebruikt werden. Zijn die sportschoenen onbelaste werkkleding?


INKOMSTENBELASTING - 30.10.2008

Gouden handdruk stamrecht

De directe belastingheffing over een gouden handdruk bij ontslag kan worden voorkomen door het bedrag te storten in een stamrecht. De Hoge Raad heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan. Wat speelde er?


CONTROLE - 30.10.2008

Boete voorkomen of beperken

Stel, u krijgt een vragenbrief van de Belastingdienst over uw aangifte of u heeft een belastingcontrole gehad. Naast een mogelijke correctie van de verschuldigde belasting kan de Belastingdienst u een boete opleggen.


SUBSIDIES - 30.10.2008

Innovatieve ondernemers opgelet!

In de praktijk blijkt dat de fiscale subsidieregeling voor ‘speur- en ontwikkelingswerk’ vaak wordt vergeten. Wanneer kunt u hierop een beroep doen?


PERSONEEL - 29.10.2008

Afdekken put met zeil; verhaal schade arbeidsongeval

Betonpompmachinist Henk moest ergens in 2001 bij een opdrachtgever beton afleveren. Toen kreeg hij een arbeidsongeval. Hoezo moest de opdrachtgever hiervoor alle schade dokken? Hoe werkt dat? Wat heeft de rechter beslist?


CONTROLE - 29.10.2008

Kan uw vaste kostenvergoeding door de beugel?

De fiscus controleert nu volop op onkostenvergoedingen bij bouwbedrijven. Wat moet u weten? Wat speelde bij een metselbedrijf? Hoe staat u fiscaal sterk?


RECHTSPRAAK - 29.10.2008

Wateroverlastclaim en het Waterschap

Stel, u heeft veel wateroverlast (een te hoog of te laag waterpeil, enz.). Hoe staat u sterk tegenover het Waterschap? Wat is raadzaam? Wat is beslist?


PRIVÉ - 29.10.2008

Samenwoners en de fiscus

Steeds meer mensen wonen ongehuwd samen. In de wet is hier weinig over geregeld. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Wat is raadzaam?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 29.10.2008

Belasting betalen: graag op tijd!

U moet niet alleen uw belasting betalen, maar dat moet ook nog op tijd! Hoe voorkomt u boetes? Wat is beslist? Wat is raadzaam om te doen?


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 29.10.2008

Geen goedkeuring meer van de minister voor BV?

Voor de rechtsgeldige oprichting van een BV heeft u vooraf goedkeuring nodig van het Ministerie van Justitie. Maar dat gaat veranderen! Wat is voor u van belang en wat is handig om te weten?


VERZEKERING - 29.10.2008

Hoe goed kent u uw compagnon?

Als u een verzekeringspolis wilt afsluiten, moet voor de verzekeringsmaatschappij een vragenlijst worden ingevuld. Maar wat gebeurt er als uw compagnon later wat vergeetachtig blijkt over zijn verleden?


OMZETBELASTING - 28.10.2008

Betaling (deels) te laat, en nu?!

Elke maand dient u de omzetbelasting die u moet afdragen, tijdig te betalen. Maar wat gebeurt er als u door omstandigheden hier eens (deels) te laat mee bent? Is er dan meteen een man overboord of valt dat wel mee?


DAT OVERKOMT U TOCH NIET? - 28.10.2008

Mag ik wat drinken baas?

U bent als werkgever de beroerdste niet, uw mensen mogen best iets drinken als ze dorst hebben. Die personeelsconsumpties worden fiscaal niet meer als belast loon beschouwd, zoals u weet. Tóch zijn er écht wel aandachtspunten!


VAN HOREN ZEGGEN - 28.10.2008

O jee, ik moet naar de rechtbank!?

U bent het niet eens met de factuur van uw wijnleverancier en betaalt dus niet. Dan staat er ineens een deurwaarder op de stoep met een dagvaarding. U moet blijkbaar voor de rechter verschijnen. Wordt u wijnrood van woede?


PRIVé - 28.10.2008

Hoe verzekert u zich van droge voeten?

We hebben steeds vaker met wateroverlast te maken. Verandering van het klimaat is één van de belangrijkste oorzaken. Niet alle wateroverlast is echter verzekerd. Hoe zit dat privé én zakelijk in verzekeringsland?


SUBSIDIE - 28.10.2008

MKB-subsidies, ook voor horeca!

De komende tijd wordt extra geld ingezet (subsidies en kredieten) voor (innovatief) ondernemerschap. Wat als u investeringsplannen heeft?


PERSONEEL - 28.10.2008

Aansprakelijk voor een kok met een burn-out?

Bij een burn-out spelen vaak stresselementen op het werk. Wat heeft de rechter beslist over de zorgplicht die u voor uw werknemers heeft? Hoe ver gaat die?


RECHT - 28.10.2008

Die takkeboom bladert weer ...

Voor terrashouders een niet onbekend fenomeen: overlast van bomen. U bent al die vallende bladeren, takken, teveel aan schaduw, wortelgroei en vogelpoep zat. Kunt u daar iets tegen ondernemen? Zo ja, wat zijn de mogelijkheden?


PROJECTONTWIKKELING - 24.10.2008

Luchtkwaliteit verbeteren? Bomen planten!


IN DE KIJKER - 24.10.2008

Identificeren en melden; het zal wel motten!

Anders dan u wellicht hoopte, is de wetgeving die u als makelaar verplicht om uw cliënten te identificeren en in voorkomende gevallen verdachte transacties te melden, geen ver-van-uw-bedshow. Lees hier hoe u ongelukken voorkomt.


APPARTEMENTSRECHTEN - 24.10.2008

De pijp (er)uit!

Uw cliënt is best blij met zijn appartement. Alleen de rookgasafvoer van de houtkachel van de beneden-buurman zit in de weg. Is verwijderen een optie?


BOUWRECHT - 24.10.2008

‘t Is de schuld van de aannemer

U heeft bemiddeld bij de verkoop van een woning. Drie jaar later deelt de koper u mee dat in het dak sprake is van een constructiefout. Heeft de koper nog een poot om op te staan? Kan hij de aannemer aanspreken?


PERSONEEL - 24.10.2008

Leg voor een opleiding alle afspraken goed vast

Als werkgever wilt u de vaardigheden en kennis van uw medewerker op peil houden. De investering die u doet betaalt zich terug in hogere productiviteit. Maar als hij vertrekt wilt u uw investering terug. Hoe doet u dat?


UW RAADSMAN - 24.10.2008

Bezit landgoed kan voordelig zijn

Een terrein dat geheel of gedeeltelijk met bos of andere houtopstanden is bezet, kan op grond van de Natuurschoonwet 1928 als ‘landgoed’ worden aangemerkt. Voor landgoederen bestaat er een aantal fiscaal gunstige regelingen.


INKOMSTENBELASTING - 24.10.2008

Renteaftrek voor een garagebox?


INKOMSTENBELASTING - 24.10.2008

Scoren met giftenaftrek


BEDRIJFSOPVOLGING - 24.10.2008

Geen opvolger in de familie

Alleenstaande boeren zonder kinderen die hun bedrijf willen overdragen aan een werknemer of aan een goede kennis, krijgen fiscaal alle medewerking van de Belastingdienst. Hoe werkt dat?


ONROERENDE ZAKEN - 24.10.2008

Hekwerk en bouwvergunning

U wilt een hekwerk plaatsen rond uw woning of bedrijf. Heeft u daarvoor een bouwvergunning nodig? Kan de gemeente het plaatsen van het hek verbieden?


BTW - 24.10.2008

Bemiddeling bij hypotheek vrijgesteld?

Veel makelaars bemiddelen bij het tot stand komen van hypotheken. Tot voor kort werd ervan uitgegaan dat de vergoeding die u hiervoor als makelaar ontvangt, altijd belast is met btw. Daar is nu echter wat verandering in gekomen.


PRIVé - 24.10.2008

Ik wil wel bestuurslid worden! (Of toch niet?)

Het kan u zomaar overkomen: u bent een trouw en actief lid van een vereniging en op een dag wordt u benaderd met de vraag of u bestuurslid wilt worden. Waar moet u zoal rekening mee houden? Wij zetten het voor u op een rijtje.


FISCALE WINST - 24.10.2008

Bent u ondernemer, zelfstandige of werknemer?

Volgens de Belastingdienst proberen de laatste tijd veel mensen te ontsnappen aan de status van werknemer door zich zelfstandige zonder personeel (zzp’er) of ondernemer te noemen. Waarop let de Belastingdienst?


RUIMTELIJKE ORDENING - 24.10.2008

Weg na 27 jaar

Zoals bekend, kan de gemeente optreden tegen het gebruik van een pand dat strijdig is met het bestemmingsplan. De rechter heeft onlangs beslist dat er zelfs na 27 jaar nog door de gemeente kan worden opgetreden. Wat speelt er?


FINANCIERING - 24.10.2008

Hoezo witwassen en terrorisme?

Het voorkomen van het witwassen van gelden heeft al jarenlang de aandacht van de overheid. In dit kader zijn ook aan de makelaar verplichtingen opgelegd. Sinds medio 2008 geldt een nieuwe regeling. Wat moet u als makelaar weten?


DIENSTEN - ONLINE BETALEN - 23.10.2008

De mobiele portemonnee

U deelt een taxi, maar u heeft geen geld op zak om ook de kosten te delen. Uw gsm-toestel kan dan dienst doen als mobiele portemonnee. Hoe werkt dat?


NEDERLANDS KORT - 23.10.2008

Nieuw en vernieuwd in Nederland


HARDWARE - FOTO - 23.10.2008

Kies het juiste digitale fotokader

Een digitaal fotokader wordt ongetwijfeld weer een topper als eindejaars­geschenk. Hoe kiest u het juiste fotokader en waarop moet u letten?


VERVOER - 23.10.2008

Voorkom fietsdiefstal


SOFTWARE - WINDOWS - 23.10.2008

Virtuele bureaubladen in Windows

Heeft u al eens met Linux gewerkt, dan weet u dat u met meerdere virtuele bureaubladen of ‘virtual desktops’ kunt werken. Dat kan echter ook in Windows XP en Vista. Wat is het nut daarvan en hoe pakt u het aan?


E-MAIL - 23.10.2008

Gmail in topvorm

Op de één of andere manier weet Gmail zijn webmaildienst steeds beter te maken. Wat zijn de recentste nieuwtjes bij Gmail?


SOFTWARE - DVD - 23.10.2008

Maak een back-up van uw dvd’s

Het is niet verboden om één back-up te maken van uw dvd’s, maar hoe doet u dat precies en welke software heeft u nodig?


VERVOER - 23.10.2008

Zuinig autorijden beloond


MUZIEK - 23.10.2008

Nog meer suggesties?

Er is een nieuwe versie 8 van iTunes. Die bevat o.a. een Genius-functie om nieuwe muziek te ontdekken. Is dit interessant genoeg om te upgraden?


E-MAIL - 23.10.2008

Al uw e-mailaccounts op één website

Waarschijnlijk heeft u meerdere e-mailaccounts: privé, professioneel en één of meer webmailadressen. Met een e-mailprogramma kunt u die probleemloos gelijktijdig checken, maar hoe doet u dat op het web?


BEVEILIGING - FOTO - 23.10.2008

Gratis of toch maar betalen?

In ons vorige nummer vergeleken we een commercieel pakket met een gratis tool op het vlak van anti-virus en het branden van dvd’s. Nu vragen we ons af of u moet betalen voor back-up en fotobewerking...


DIENSTEN - OFFICE - 23.10.2008

Presenteer het op een virtueel blaadje

Sinds kort is er een nieuwe online presentatietool: SlideRocket. Kan die de strijd aan met andere webdiensten of zelfs met PowerPoint?


JOBS - 23.10.2008

Een vacature invullen? Zoek eens ergens anders...

Dankzij internet kunt u naar personeel zoeken op plekken die minder voor de hand liggen dan de bekende vacaturebanken. Wat kan er zoal?


GOED OM TE WETEN - 21.10.2008

Te laat? € 25,- boete!

U heeft genoeg van die werknemers die steeds te laat komen. U wilt voortaan iedere keer dat zij te laat komen € 25,- op hun loon inhouden. Mag u dat zomaar doen? Of moet u nog ergens rekening mee houden?


LOONKOSTEN - 21.10.2008

“Zeg, ben jij nog ziek geweest?”

U mag een sollicitant niet vragen naar zijn gezondheid. Maar als een nieuwe medewerker ‘een krasje’ heeft, zijn er interessante loonvoordelen te behalen. Welke voordelen zijn dat en mag u vragen naar zijn ziekteverleden?


PERSONEELSBELEID - 21.10.2008

Wie goed doet, goed ontmoet …

Een van uw werknemers heeft een minimumsalaris. Aan het eind van het jaar wilt u hem een forse bonus toekennen voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Dat siert u! Maar die bonus is voor uw werknemer en niet voor de fiscus; óf?


LOONBELASTING EN PREMIES - 21.10.2008

Nog iets nabetalen aan voormalig werknemer?

Stel, uw werknemer is uit dienst, maar er moet na het einde van het dienstverband nog iets worden nabetaald. Wist u dat u daar dan niet altijd loonheffing op hoeft in te houden? Lees hier hoe dat in zijn werk gaat en wanneer dat speelt.


ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 21.10.2008

“Bekijk het maar, baas. Dan ben ik toch gewoon ziek!”

Het komt in de praktijk geregeld voor: u heeft een conflict met een medewerker en de dag erna meldt hij zich ziek. De arboarts vindt dat er sprake is van zogenaamde ‘situatieve arbeidsongeschiktheid’. Wat is dat en wat moet u ermee?


ARBEIDSOVEREENKOMST - 21.10.2008

Aanpassing van de arbeidsovereenkomst

Een van uw werknemers is gedeeltelijk arbeidsongeschikt en gaat naast zijn loon een WGA-uitkering ontvangen. Deze persoon blijft voor 20 uur bij u werken, terwijl dat eerst 40 uur was. Moet u nu een ontslagvergunning aanvragen?


BELASTINGEN - 17.10.2008

Wie helpt de student?


GEZONDHEIDSRECHT – TUCHTRECHTSPRAAK - 17.10.2008

Open spreekuur; ‘mond dicht’

Wat maakt het uit of een zieke werknemer bij de bedrijfsarts op een gesloten of op een open spreekuur komt? Is dit slechts een ‘administratief probleem’?


BOER EN PRIVÉ - 17.10.2008

Geldlening: geen ‘half ei’ of ‘lege dop’?

Er wordt wel eens gezegd: “Met je familie moet je wandelen, maar je moet er vooral niet mee handelen (geld van lenen).” Wat speelde er laatst voor een zaak bij de rechter in Haarlem? Wat is raadzaam om goed te regelen bij een geldlening?


BELASTINGEN - 17.10.2008

Spaarloon


RECHT - 17.10.2008

Een nevenactiviteit

Uw bedrijf heeft in het bestemmingsplan een agrarische bestemming. Nu wilt u een nevenactiviteit beginnen naast uw gewone agrarische bedrijf. Wat mag?


HYPOTHEEK - 17.10.2008

Hypotheekrente vooruit betalen: interessant?

Hypotheekrente voor de eerste eigen woning blijft voor de meeste mensen de belangrijkste fiscale aftrekpost. Het is vaak interessant om deze aftrekpost een jaartje eerder te betalen. Hoe pakt dat uit? Wat is uw voordeel?


RECHT - 17.10.2008

Fosfaatverrekening, derogatie en bedrijfswijziging

Heeft u bouwland in gebruik en verwacht u dit jaar de fosfaatgebruiksnorm te overschrijden? Wilt u in 2009 voor het eerst of opnieuw gebruikmaken van derogatie? Heeft u in 2009 te maken met een bedrijfswijziging? Wat te doen?


BOER EN BEDRIJF - 17.10.2008

Het UBN: wat is het, hoe werkt het?

Er is veel onduidelijkheid over de unieke bedrijfsnummers (UBN’s). Welke regels gelden er? Wat is voor u in de praktijk goed om te weten?


PERSONEEL - 17.10.2008

Minder werken dus ook minder vergoeden?

Een huisarts die bij u in loondienst is, heeft ingevolge de cao recht op een bepaald budget ter vergoeding van door hem/haar gemaakte kosten. Maar mag u die vergoeding laten afhangen van het aantal uren dat hij of zij werkt?


ONROERENDE ZAKEN - BURENRECHT - 17.10.2008

Zonder toestemming geen bomen snoeien!

Als u last heeft van buurmans bomen omdat deze té dicht langs de perceelgrens staan, mag u deze dan snoeien of verwijderen als uw buurman zelf geen actie onderneemt? Wat heeft de rechter hierover beslist? Wat mag u doen?


GEBOUW EN GROND - 17.10.2008

Huisje, boompje, beestje en landbouwvrijstelling ...

De landbouwvrijstelling is belangrijk. Die speelt als grond met winst wordt verkocht (onbelast), maar ook als grond met verlies wordt verkocht (niet-aftrekbaar). Maar wat maakt nu precies onderdeel uit van ‘grond’? Wat is handig?


ADMINISTRATIE - 17.10.2008

Plannen facturatie behandelingen 2008?


BELASTINGEN - BTW - 17.10.2008

Medische btw-vrijstelling nog verder beperkt

Het moet niet gekker worden. Op Prinsjesdag is wederom een verandering in de medische vrijstelling aangekondigd. Per 1 januari 2009 wordt de vrijstelling verder beperkt. Wat betekent dit nu weer voor u?


BELASTINGEN - KOSTENAFTREK - 17.10.2008

(Werk)kleding fiscaal aftrekbaar?

Hoe zit het met de kleding die u tijdens uw werk draagt? Zijn de kosten daarvan fiscaal aftrekbare bedrijfskosten voor uw praktijk? Wat als u via een BV werkt? En hoe zit het met de werkkleding van personeel?


SAMENWERKING - WAARNEMING - 17.10.2008

Bonus voor buitenlanders

U overweegt om te gaan samenwerken met een collega uit het buitenland. Of u woont zelf in het buitenland en vestigt zich als zelfstandige in Nederland. In dit soort gevallen zijn er fiscaal zeer aantrekkelijke mogelijkheden.


NOTARIS - 17.10.2008

Samenwonen en een praktijk

Wat is handig om te weten als u een bedrijf heeft en u woont samen? Wat kunt u regelen voor uw beroeps- en privésituatie?


UITSMIJTER - PERSONEEL - 16.10.2008

Let op de kleintjes bij oude(re) werknemers


LOONHEFFING - 16.10.2008

Kerstpakketten al geregeld?

Het is alweer tijd om na te denken over het geven van kerstpakketten aan uw werknemers en relaties. Wij zetten de fiscale gevolgen voor u op een rij.


AUTO - 16.10.2008

Intrekking ‘Verklaring geen privégebruik’

Wat als een werknemer de ‘Verklaring geen privégebruik’ intrekt, omdat de auto van de zaak meer privé is gebruikt dan fiscaal mag? Wat voor naheffingsaanslag volgt? Wat is beslist? Wat is handig?


Cookiebeleid