Alle domeinen

2019 - Juni

SOFTWARE - 28.06.2019

Blijf niet met een ondeugdelijk softwarepakket zitten ...

Karin heeft een softwarepakket aangeschaft dat niet voldoet aan haar verwachtingen. Volgens haar voldoet het niet aan de overeenkomst en zij wil er dan ook van af. De rechter stelt haar echter in het ongelijk. Wat ging er mis?

TUCHTRECHT - 28.06.2019

Complicaties zijn niet verwijtbaar

Een radioloog behandelde een patiënt met een nieuw apparaat. Na de behandeling traden er complicaties op en de gevolgen voor de patiënt waren ernstig. De patiënt vond dat hij niet goed was voorgelicht over de behandeling. Wat zei de tuchtrechter?

TUCHTRECHT - 28.06.2019

Kan een nabestaande altijd klagen over de zorg?

Een tuchtzaak wordt aanhangig gemaakt bij een van de vijf regionale tuchtcolleges door een schriftelijke klacht in te dienen door een persoon die bevoegd is om te klagen. Dat kan een nabestaande zijn, maar geldt dat voor iedere nabestaande?

Samenwonen - 28.06.2019

(Geen) vergoedingsrecht bij investering in woning partner

Als u geld investeert in de woning van uw partner, ontstaat er een vergoedingsrecht. Recentelijk deed de Hoge Raad een belangrijke uitspraak over een vergoedingsrecht bij ongehuwd samenwonenden zonder samenlevingsovereenkomst.

BELASTINGEN - 28.06.2019

Fiscale communicatie, fout herstellen vanwege dwaling?

Er kan natuurlijk altijd iets in de communicatie fout gaan, waardoor de ontvanger een geheel andere boodschap heeft begrepen dan zijn gesprekspartner. Ook tijdens een gesprek met uw fiscaal adviseur kan dit gebeuren. Is dit herstelbaar?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 28.06.2019

Aannemer aansprakelijk voor foutief voegwerk?

Aan welke garantienormen moet de uitvoering van het werk voldoen? Wat als het gewenste resultaat niet wordt bereikt? Wie is er aansprakelijk? Wat speelde er bij een collega over de uitvoering van voegwerk? Wat heeft de rechter beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 28.06.2019

Onderaannemer met dubbele opdrachten, wat te doen?

Een hoofdaannemer kan onderaannemers inhuren voor specifieke bouwonderdelen. Ook de opdrachtgever kan zelf deelopdrachten geven aan eenzelfde specialist. Wie is er nu waarvoor aansprakelijk bij een gebrek?

MEERWERK - 28.06.2019

Meerwerk wel of niet uitvoeren, hoe pakt u dat nu aan?

Bij de uitvoering van aangenomen opdrachten komt er vaak meerwerk voor. Wat staat daarover in het bestek of in de inkoopvoorwaarden? Moet meerwerk altijd worden uitgevoerd? Hoe gaat u hier (juridisch) handig en verstandig mee om?

BURENRECHT - 28.06.2019

Moet overbouw worden afgebroken?

Wat betekent ‘overbouw’? Moet de eigenaar van de grond dat toestaan? Wat kan daartegen worden ondernomen? Wat als er sprake is van grove schuld? Wat speelde hier recentelijk over in de praktijk en wat heeft de rechter nu beslist?

PRIVÉ - 28.06.2019

Eigen huis verhuren en op reis, hoe pakt dat fiscaal uit?

Hoe zit het fiscaal met de verhuur van uw eigen woning als u bijv. een tijd met een camper gaat toeren door Europa of Amerika? Of als u er al lang over denkt om een lange zeiltocht of mooie lange roadtrip met de auto of motor te maken?

PERSONEEL - 28.06.2019

Met vakantiekrachten aan de slag

Veel werkgevers schakelen in de vakantieperiode scholieren en studenten in. Wist u dat u het deze jongeren fiscaal wat makkelijker kunt maken? Hoe dan?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 28.06.2019

Al eens aan een levenstestament gedacht?

Steeds vaker wordt er aandacht besteed aan het levenstestament. Zoals de naam al zegt, is dit een testament dat in werking treedt tijdens uw leven. Maar wat is het nut van een levenstestament en wat kunt u hierin vastleggen?

FISCOTIP - 28.06.2019

Met de auto op vakantie zonder bijtelling

Als u de auto van de zaak alleen zakelijk gebruikt, krijgt u geen bijtelling. U kunt de auto dan ook echter niet voor de vakantie gebruiken. Kan een verhuurconstructie wellicht uitkomst bieden en zo ja, waar moet u dan op letten?

FISCALE WINST - 28.06.2019

Berekening investeringsaftrek, inspecteur teruggefloten

De Hoge Raad heeft onlangs geoordeeld dat de inspecteur de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek bij een samenwerkingsverband niet altijd goed berekent. Hoe zit dat en wanneer speelt dit?

ONROERENDE ZAKEN - 28.06.2019

Dga verhuurt pand aan BV, hoe zit het met de afschrijving?

Het komt geregeld voor dat een directeur-grootaandeelhouder (dga) het bedrijfspand privé verhuurt aan de BV, maar dat de verbouwingskosten bij de BV worden geactiveerd. Hoe zit het dan met de afschrijvingsbeperking?

AVG - 27.06.2019

Cliënt vraagt inzage in persoonsgegevens, een goed protocol

Het wordt u als adviseur op grond van de AVG niet makkelijk gemaakt. Op grond van de AVG kan een cliënt inzage vragen in zijn persoonsgegevens en een kopie van deze gegevens verlangen. Hoe pakt u dat aan volgens goed protocol en met het minste gedoe?

Erfrecht - 27.06.2019

Wettelijke verdeling ongedaan maken, wanneer een goed idee?

Hoezo kan de wettelijke verdeling soms verkeerd uitpakken voor uw cliënt? Hoe kan dat worden voorkomen? Welke strikte termijn geldt daarvoor die u moet bewaken voor uw cliënt? Wat is goed om te regelen?

Lijfrente - 27.06.2019

Lijfrente en revisierente, dossier van welke cliënt checken?

Als een lijfrente wordt afgekocht in plaats van in termijnen uitgekeerd, rekent de fiscus 20% revisierente extra. Een belastingplichtige zag hierdoor haar rendement verloren gaan. Wat heeft de rechter nu hierover beslist? Wat moet u bewaken en wat kunt u regelen?

aandelen - 27.06.2019

Nieuwe wet aandelen aan toonder gaat al per 1 juli a.s. in

Om misbruikrisico’s te beperken, is er een nieuwe wet aangenomen die reeds op 1 juli 2019 ingaat. Papieren aandelen aan toonder voor niet-beursgenoteerde naamloze vennootschappen worden afgeschaft. Wat moet u nu hierover weten?

Bedrijfsoverdracht - 27.06.2019

Dubbel pret met goed doorrekende bedrijfsoverdracht

Veel ondernemers beschouwen hun bedrijf als hun pensioen. Na een half leven van hard werken en investeren in tijd en geld, is een bedrijf meestal in waarde gegroeid. Maar wat als de waarde te hoog is voor de opvolger? Heeft u die waarde dan ook nodig?

Bedrijfsopvolging - 27.06.2019

De BOF en de actieve onderneming, schijn bedriegt!

De bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) is enkel toepasbaar bij een actieve onderneming. Dat er vele mogelijkheden zijn om een actieve onderneming op te zetten, blijkt uit recente rechtspraak. Daaruit blijkt echter ook dat de mogelijkheden niet onbeperkt zijn.

(On)zakelijke lening - 27.06.2019

Toename rekening-courant is geen nieuwe lening

Zijn de jaarlijkse toenamen aan een rekening-courantschuld onderdeel van de oorspronkelijke schuld? Of zijn zij aan te merken als nieuwe schulden, die opnieuw op hun zakelijkheid getoetst moeten worden? Wat zei de rechter hier onlangs over?

Testament - 27.06.2019

Testament wegens wilsonbekwaamheid ongeldig?

Kan een testament vanwege wilsonbekwaamheid ongeldig zijn? Wie moet daarvoor wat bewijzen? Wat als de notaris zorgvuldig te werk is gegaan? Wat speelde er bij de rechter? Hoezo werd een gelegd beslag opgeheven en visten de goede doelen achter het net?

Erfrecht - 27.06.2019

Erfenis alsnog beneficiair aanvaarden?

Wat als een erfgenaam wordt geconfronteerd met een belastingschuld door een foute aangifte van de belastingadviseur? Kan de fiscus die belastingschuld opeisen bij de erfgenaam? Is alsnog beneficiair aanvaarden dan mogelijk? Wat is nu hierover beslist?

FINANCIËLE PLANNING - 27.06.2019

Appartement voor studerend kind?

Hoe kan het voor uw cliënt die een (studerend) kind heeft aantrekkelijk zijn om zijn spaargeld te investeren in een koopappartement en het kind dan huurder te maken?

FINANCIEEL BELEID - 27.06.2019

Begroten is een must, maar hoe blijft u ‘in control’?

Een begroting is het spoorboekje voor elke onderneming. Het geeft immers aan welke prestaties de onderneming moet leveren om financieel robuust te blijven. Maar hoe zorgt u er nu voor dat de begroting ook aansluit op de praktijk van alle dag?

BEDRIJFSKOSTEN - 27.06.2019

Upgrade naar energielabel C voor kantoorpanden aftrekbaar?

Per 2023 moet een verhuurd kantoorpand minimaal energielabel C hebben. Als het verhuurde pand energielabel D of hoger heeft, moet de verhuurder investeren om het minimaal naar energielabel C te brengen. Hoe zijn de (forse) investeringen aftrekbaar?

PERSONEEL - 27.06.2019

Tijdelijke arbeidscontracten, wat komt er?

Nu de Eerste Kamer de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ heeft aangenomen, veranderen de regels voor opeenvolgende tijdelijke arbeidscontracten per 1 januari 2020. Hoe dan?

BELASTINGCONTROLE - 27.06.2019

Bij steekproeven fiscus geen steken laten vallen ... 

U krijgt als administrateur ongetwijfeld te maken met boekenonderzoeken door de fiscus. Zij hanteert verschillende controlemethoden. We lichten er één uit voor u, de steekproeven. Hoe werkt dat en wat mag de fiscus daarbij wel en wat niet? Wat kunt u zoal doen?

BREXIT - 27.06.2019

Afwachten wat de kosten gaan zijn of toch actie ondernemen?

De Brexit en het einde van het premierschap van Theresa May beheersen al langere tijd het nieuws. Wat er ook gebeurt, de Brexit brengt kosten en dus risico’s met zich mee. Maakt u vooraf een inschatting van deze risico’s of laat u het gewoon op u afkomen?

PERSONEEL - 27.06.2019

Nieuwe regels voor oproepcontracten

Nu de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ definitief per 1 januari 2020 ingaat, gaat er ook het een en ander veranderen voor oproepkrachten. Wat gaat er veranderen voor oproepovereenkomsten? Kunt u daarop anticiperen?

RECHTSPERSONEN - 27.06.2019

Deponeren van een jaarrekening, wat nu regelen en bewaken?

Het deponeren van een jaarrekening is noodzakelijk. De gevolgen van het niet of niet op tijd indienen, kunnen namelijk groot zijn. Hoe zit dat ook alweer en maakt de wetswijziging dat eenvoudiger? Wat speelde er laatst?

FACTUUR - 27.06.2019

E-facturatie buiten de Europese Unie?

Zoals u weet, is de reikwijdte van e-facturatie en de Europese norm bedoeld voor de Europese Unie. Dat roept gelijk de vraag op hoe u dan moet e-factureren aan klanten buiten de EU. Er is immers geen wereldwijde facturatiestandaard, of ...

UW RAADSMAN - 24.06.2019

Invloed erfpacht op WOZ-waarde woningen

In delen van Nederland (met name Amsterdam) komt erfpacht nog veel voor. Daarbij is de grond in bezit van de gemeente en betaalt de woningeigenaar een jaarlijkse vergoeding (canon). Welke invloed heeft dit op de WOZ-waardering?

WONINGHUUR - 24.06.2019

Verhuur via Airbnb aan banden?


IN DE KIJKER - 24.06.2019

Huur gaat niet automatisch over bij wijziging rechtsvorm

Een startende ondernemer begint vaak als eenmanszaak of Vof. Als de zaken goed gaan, wordt er vaak overgegaan op een BV. De verhuurder wordt hier niet altijd van op de hoogte gebracht. Wat zijn hier de mogelijke gevolgen van?

Woninghuur - 24.06.2019

Renovatievoorstel ‘nul-op-de-meter’ onredelijk?

In 2050 moet de Nederlandse energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. De ‘nul-op-de-meter’-woning draagt bij aan deze doelstelling. In hoeverre kunnen de renovatiekosten worden doorberekend aan de huurder? Wat zegt de rechter?

GEMEENTE - 24.06.2019

Een toezegging door een ambtenaar is wel wat waard!

Stel, uw cliënt heeft een dakterras zonder vergunning. Volgens een ambtenaar zou de gemeente niet gaan handhaven. Het tegendeel is echter waar. Wat nu? Staat de gemeente in haar recht? Wat zegt de Raad van State?

APPARTEMENTSRECHTEN - 24.06.2019

Wat te doen bij misbruik van stemrecht binnen de VvE?

Het komt steeds vaker voor dat beleggers meerdere appartementen in een complex bezitten en verhuren. Als een belegger een groot aantal stemmen heeft, kan dit in de vergadering van eigenaren tot een bepaalde frictie leiden.

FINANCIERING - 24.06.2019

Wat moet een zzp’er overleggen voor een hypotheek?

Uw cliënt is zzp’er en voor de aankoop van een woning moet hij een hypotheek aanvragen. Zeker gezien de huidige markt is het belangrijk dat de aanvraag snel kan worden afgerond. Welke informatie moet hij dan zeker bij de hand hebben?

OVERDRACHTSBELASTING - 24.06.2019

Wat is nog een woning?

Voor woningen bedraagt de overdrachtsbelasting slechts 2%. Maar geldt dat ook als er van de originele woning nog maar weinig over is? Wat zei de rechter?

LOON - 24.06.2019

Geen arbeid ... toch loon

De hoofdregel is ‘geen arbeid, geen loon’. Maar als de werknemer niet kan werken door een oorzaak die voor risico van de werkgever komt, bijv. omdat er even geen werk is, heeft hij wel recht op loon. Hoe kunt u dit risico beperken?

RECHT - 24.06.2019

Samen naar de rechter, de oplossing voor uw geschil?

Stel dat u een fundamenteel meningsverschil heeft met een werknemer, maar dat de verhoudingen verder nog prima in orde zijn. Kunt u voorkomen dat u tegenover elkaar komt te staan in een rechtszaak? Is deze procedure (96 Rv) de oplossing?

KOSTENVERGOEDING - 24.06.2019

Regeling dienstreizen ambtenaren toepassen?


LOONHEFFINGEN - 24.06.2019

Wel werken maar niet in dienst, wat nu?

Uw collega heeft genoeg werknemers in dienst. Nu loopt er een logistiek project waarvoor hij tijdelijk extra ondersteuning heeft gevonden. Deze personen willen niet in dienst komen, maar een meer vrijblijvende afspraak. Wat zijn de opties?

ARBEIDSTIJDEN - 24.06.2019

Moet de prikklok opnieuw ingevoerd worden?

De prikklok, het lijkt iets dat mijlenver af staat van de moderne, flexibele werknemer. Volgens de media wordt dat door een recente uitspraak van het Europees Hof van Justitie anders. Wat speelt er en moet u daar iets mee?

LEEFTIJDSBEWUST - 24.06.2019

Het personeelstekort te lijf met oudere medewerkers

Oudere medewerkers zijn vaker ziek, minder productief en minder flexibel. Deze vooroordelen hoort men vaker. Uit verschillende onderzoeken blijkt echter dat oudere medewerkers niet minder aantrekkelijk zijn. Hoe doet u daar uw voordeel mee?

ONTSLAG OP STAANDE VOET - 24.06.2019

Ontslag op staande voet voor een kleinigheid?

Een supermarkt heeft met succes een manager op staande voet ontslagen wegens het ontvreemden van zeven flessen Dreft. Hoe kan het dat zo’n zware sanctie standhoudt bij zo’n klein vergrijp? Hoe speelt u op zeker?

LOONKOSTENVOORDELEN - 24.06.2019

Regelhulp nieuwe werknemer bij het UWV


FLEXIBELE ARBEID - 24.06.2019

Wat straks met oproepkrachten?

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB). Wat is er per 1 januari 2020 nieuw voor oproepovereenkomsten?

E-MAIL - MAILINGLISTS - 21.06.2019

Optimaal resultaat met uw e-mailnieuwsbrief

Sociale media zijn uitgegroeid tot een krachtig kanaal voor reclame en promotie, maar de traditionele e-mailnieuwsbrief is nog lang niet dood. Met deze tips profiteert u van de voordelen van dit marketinginstrument.

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN - 21.06.2019

Uw ideeën nog beter uitgelegd

Wilt u via internet kunnen brainstormen, inclusief chatmogelijkheid en andere communicatieopties? Probeer dan deze brainstormtools eens uit.

VERVOER - VLIEGTUIG - 21.06.2019

Hoe krijgt u alles in één koffer?


SOFTWARE - BROWSER - 21.06.2019

Handige add-ons voor Firefox

Gebruikt u Firefox als browser? Met deze handige add-ons surft u nog beter, sneller of efficiënter.

ONTSPANNING - BOEKEN - 21.06.2019

Lezen op een Kindle?

De Kindle e-reader bestaat al meer dan tien jaar. Er zijn inmiddels heel wat verschillende versies verkrijgbaar en ook in ons land kunt u nu makkelijk een Kindle kopen. Welk model moet u kiezen en hoe komt u aan e-books?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 21.06.2019

Uw website in drie stappen

Is uw website aan een facelift toe, of heeft u plannen voor een andere site wegens een nieuwe bedrijfsactiviteit? Dan staat u voor een aantal belangrijke keuzes.

ZAKELIJK & ONTSPANNING - REIZEN - 21.06.2019

Reisapps om op zak te hebben

Gaat u vaak op reis voor het werk, of vertrekt u binnenkort op vakantie? Met de juiste smartphoneapps worden uw trips een stuk aangenamer.

E-MAIL - WEBMAIL - 21.06.2019

Weg bij Gmail

U wilt uw mail verhuizen van Gmail naar een andere mailoplossing. Welke keuze heeft u en hoe pakt u het aan?

SOFTWARE - WINDOWS - 21.06.2019

Wat brengt de nieuwe mei-update van Windows 10?

Een of twee keer per jaar brengt Microsoft een grote update uit voor Windows 10. Met wat vertraging is nu de mei-update verschenen. Wat heeft deze te bieden?

SOFTWARE - AUDIO - 21.06.2019

Werken met audio in het vernieuwde Audacity

U wilt uw stem opnemen voor een presentatie, een reclamespotje inkorten of de kwaliteit van een audiobestand verbeteren. Dat kan allemaal met Audacity. Dit gratis programma kreeg onlangs een nieuwe update.

WEBDIENSTEN - TAAL - 21.06.2019

Handige vertaalapps voor op reis

Als u op reis gaat, heeft u uw smartphone ongetwijfeld altijd bij u. Met daarop de juiste vertaalapp, zorgt u ervoor dat men u beter begrijpt in het buitenland.

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 21.06.2019

Tips voor een geslaagde b2b-website

Online marketing verschilt naargelang het feit of u zich richt tot bedrijven (b2b) of consumenten (b2c). Hoe stemt u uw website af op uw doelpubliek?

E-MAIL - BEVEILIGING - 21.06.2019

Vertrouwelijke berichten in Gmail


TESTAMENT - 19.06.2019

Rampenclausule in testament regelen?

Onlangs speelde er een rechtszaak over echtgenoten die kort na elkaar waren overleden. Wat gebeurt er met de nalatenschap (bedrijf)? Hoe dit nu goed regelen voor uw cliënten?

Bijzonder vermogen - 19.06.2019

Fiscale gevolgen letselschadevergoeding

Bij de afwikkeling van een letselschadezaak wordt er vaak in één keer een groot bedrag aan schadevergoeding ontvangen. Wat zijn de fiscale gevolgen hiervan? Onlangs stuurde de staatssecretaris van Financiën hier een brief over aan de Tweede Kamer.

recht - 19.06.2019

Het UBO-register komt eraan, wat nu voor uw cliënt?

Wat is een UBO (Ultimate Beneficial Owner) en wie worden daarmee bedoeld? Voor wie geldt de verplichte registratie? Wat als er geen UBO is in een BV? Wanneer treedt het register in werking? Waar moet u (op tijd!) rekening mee houden voor uw cliënten?

Box 3 - 19.06.2019

Ook massaal bezwaar box 3 in 2018

De Belastingdienst verwacht dat veel belastingplichtigen (ook) bezwaar zullen maken tegen de box 3-heffing in de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2018. De staatssecretaris wijst deze bezwaren daarom aan als massaal bezwaar. Wat nu?

Schenkingen - 19.06.2019

Pas op met (oude) schenkingen op papier

De wijzigingen in de Successiewet 1956 sinds 2010 pakken niet altijd goed uit. Zo is de renteverschuldigdheid over een schenking op papier een heikel punt. In dit artikel twee voorbeelden uit de praktijk. Wat is er nu belangrijk om te weten en te regelen?

Pensioen - 19.06.2019

Het Uniform Pensioenoverzicht

Elk jaar worden ze verstuurd, de UPO’s. Heeft iemand ergens anders dan bij zijn huidige pensioenuitvoerder pensioen opgebouwd en dit pensioen niet overgedragen, dan krijgt hij van dit pensioen eens in de vijf jaar een overzicht.

Financiële planning - 19.06.2019

Hoe is nu lenen aan de eigen BV van uw cliënt voordelig?

Fiscaal wordt lenen door uw cliënt aan de eigen BV van de cliënt anders behandeld dan het aanhouden van spaartegoeden bij een bank of lenen aan een derde. Hoe kan uw cliënt daarvan nu gebruikmaken?

Executeur - 19.06.2019

Waar eindigt nu de taak van de executeur?

Hoe is nu de wettelijke regeling? Wanneer eindigt de taak van de executeur? Wat heeft Hof Den Haag nu recentelijk beslist over de executeursbevoegdheid? Wat is er nu belangrijk om te weten voor als u optreedt als executeur?

Samenlevingsovereenkomst - 19.06.2019

Hoe nu extra voorzorgen opnemen in samenlevingsovereenkomst?

Wat is het belang van een samenlevingsovereenkomst voor uw cliënten? Wat kan daarin worden geregeld? Wat speelt er tussen de partners en hoe zijn derden daar ook aan gebonden? Hoe zit het met de kosten voor het woonhuis? Wat is er nu goed om te regelen?

Levenstestament - 19.06.2019

Ondanks algemene volmacht nu toch bewind ingesteld!

Als er een algemene volmacht is afgegeven, kan er dan geen bewindvoerder meer worden benoemd? Wat heeft de rechter nu recentelijk hierover beslist? Wat is goed om te bewaken en om te regelen voor uw cliënten?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 14.06.2019

Check uw managementovereenkomst!

Als directeur-grootaandeelhouder (dga) bent u in principe niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Dit is alleen anders als u uw ontslag via de AVA niet kunt tegenhouden. Hoe zit dat als u werkt via een managementovereenkomst?

PERSONEEL - 14.06.2019

Transitievergoeding te voorzien?

Sinds een aantal jaren kan een werknemer recht hebben op een zogeheten ‘transitievergoeding’ als hij tegen zijn zin wordt ontslagen. Kunt u voor een in de toekomst te betalen transitievergoeding eigenlijk een voorziening vormen?

FISCOTIP - 14.06.2019

Maximaliseer uw lage-inkomensvoordeel

Ook dit jaar heeft u weer recht op het lage-inkomensvoordeel. Door slim te plannen met het loon van uw werknemers en het aantal verloonde uren, kunt u dit voordeel maximaliseren. Waar moet u dan op letten?

PRIVÉ - 14.06.2019

Hoe nu volmacht na overlijden goed geregeld?

Hoezo kunnen erfgenamen volmacht geven? Wat is daarvan het voordeel? Welke punten zijn daarbij belangrijk? Waar moet u aan denken? Wat moet u juridisch waterdicht regelen zodat dit goed gaat?

ONROERENDE ZAKEN - 14.06.2019

Sloopkosten, investering of kostenpost?

Als u sloopkosten maakt in verband met de bouw van een nieuw bedrijfspand, lijkt het logisch dat deze kosten ten laste van uw resultaat gebracht kunnen worden. Maar is dat ook zo? Waar moet u rekening mee houden?

CONTROLE - 14.06.2019

Nieuwe wet aandelen aan toonder

Per 1 juli 2019 wijzigt de wet voor aandelen aan toonder. Wat gaat er veranderen? Moeten de statuten worden gewijzigd? Hoezo kan een aandeelhouder zijn rechten kwijtspelen? Wat nu te doen?

RECHT - 14.06.2019

Hoezo heb ik dat deurwaardersexploot geweigerd?

Een tandtechnicus komt in een procedure in de problemen doordat zij een deurwaardersexploot zou hebben geweigerd. Zij weet van niets, een van haar personeelsleden lijkt de boosdoener. Wat zei de rechter?

RECHT - 14.06.2019

Inzage door zorgverzekeraar in patiëntendossier

Minister Bruins heeft het wetsvoorstel tot verbetering van toezicht, opsporing en naleving van handhaving op het gebied van zorgfraude, ingetrokken. Voor welke zorgverleners is dat goed nieuws?

GEZONDHEIDSRECHT - 14.06.2019

Wat houdt de regietaak van de hoofdbehandelaar in?

De regietaak houdt in het kort in dat de hoofdbehandelaar ervoor zorgt dat alles wat de behandelaren doen op elkaar is afgestemd en gecoördineerd. En dat hij voor iedereen (ook de patiënt) het centrale aanspreekpunt is. Wat ging hier mis?

VERENIGING - 14.06.2019

Als u gevraagd wordt om voorzitter te worden …

Veel ondernemers, en ook veel ondernemers in de zorg, krijgen vroeg of laat het verzoek om deel uit te gaan maken van het bestuur van een vereniging of stichting. Vóór u ‘ja’ zegt, is het goed om stil te staan bij enkele belangrijke punten.

BIJTELLING PRIVÉGEBRUIK - 14.06.2019

Breng btw over privégebruik in aftrek!


BOER EN BEDRIJF - 13.06.2019

Pas na Gecombineerde Opgave uw (mest)plannen aan

U heeft de Gecombineerde Opgave ingediend. Het bouwplan is dus definitief vastgelegd. Tijd om uw bemestingsplan aan te passen, uw verwerkingsplicht te beoordelen en te bekijken of u uitkomt met de grondgebondenheid. Wat nu?

SUBSIDIE - 13.06.2019

Sanering varkenshouderij: de (concept)subsidieregeling

Wilt u stoppen met uw varkenshouderij en is uw locatie gelegen in de concentratiegebieden Oost of Zuid? Bepaal dan of de Subsidieregeling sanering varkenshouderij voor u interessant is. Wat zijn nu de voorlopige voorwaarden?

BELASTINGEN - 13.06.2019

Aanhorigheid bedrijfsgebouw, hoe fiscaal afschrijfbaar?

Elke investering in een onroerende zaak die tijdens bedrijfsgebruik slijt, is in beginsel apart af te schrijven van de winst tot de restwaarde. Of toch niet? Wat speelde er over of een strooiselhok, sleufsilo, erfverharding, enz. afschrijfbaar is?

BTW - 13.06.2019

Aanlegvergoeding niet belast met btw?

Voor het aanleggen van natuurvriendelijke oevers kunt u soms een vergoeding krijgen van het waterschap. Moet deze vergoeding belast worden met omzetbelasting (btw)? Wat heeft Rechtbank Gelderland nu hierover beslist?

RECHT VAN DE BOUW - 13.06.2019

Wet inzake kwaliteitsborging aangenomen


AUTO - 13.06.2019

Auto van de zaak fiscaal zelf veilig overnemen?

Wanneer u als bouwondernemer (eenmanszaak, Vof) uw auto zowel zakelijk als privé gebruikt, dan is de auto fiscaal keuzevermogen. U mag kiezen of deze auto privévermogen of ondernemingsvermogen is. Wat moet u hierover nu weten?

HET OVERKWAM UW COLLEGA - 13.06.2019

Schade aan natuurstenen vloer, voor wiens rekening?

Als er schade komt aan de afwerkvloer door te geringe dikte van de dekvloer die door hoofdaannemer Jan is gelegd, wie is er dan aansprakelijk? Wat als er ook gebreken zijn aan de afwerkvloer die door de onderaannemer Kees is gelegd?

Cookiebeleid