Alle domeinen

2022 - Februari

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 28.02.2022

Scan voor cyberweerbaarheid

Uw bedrijf staat bloot aan online bedreigingen, van hackers tot ransomware. Met deze tools brengt u de risico’s in kaart, zodat u maatregelen kunt nemen.

SOFTWARE - OFFICE - 28.02.2022

Minder bekende mogelijkheden van Word

Word is als tekstverwerker tot meer in staat dan u misschien weet. Dit zijn enkele minder bekende mogelijkheden waarmee u gemakkelijker met Word werkt.

EIGEN WEBSITE - DOMEINNAAM - 28.02.2022

Hoe kiest u een goede domeinnaam?

Als u een website opzet voor uw bedrijf of webwinkel, is een van de belangrijkste keuzes die u moet maken een goede domeinnaam. Hoe kiest u deze het beste?

WEBDIENSTEN & APPS - VIDEO - 28.02.2022

Een autocue voor uw video-opnames

Met een online video bereikt u vaak meer mensen dan met een webtekst. Hoe kunnen een goed voorbereid script en de juiste autocuetool u helpen om een professioneel resultaat te bereiken?

WEBDIENSTEN & SOFTWARE - TAAL - 28.02.2022

Nooit meer fouten schrijven

Uw verslagen, rapporten, brochures, e-mails, webartikelen of andere teksten bevatten meer fouten dan u zou vermoeden. Met welke tools achterhaalt u deze?

E-MAIL - BEVEILIGING - 28.02.2022

Veilige e-mail voor dagelijks gebruik?

Protonmail staat bekend als een extra veilige e-maildienst. Maar is het ook voldoende praktisch bruikbaar voor al uw e-mailverzoeken?

stichtingen en verenigingen - 28.02.2022

Geen pro-ratabenadering € 75.000-grens bij vrijstelling Vpb

De Hoge Raad heeft bevestigd dat verenigingen en stichtingen die korter dan vijf jaar bestaan, ook mogen toetsen aan de tweede winstgrens van € 75.000. Voor de praktijk is dit voor stichtingen en verenigingen een belangrijk arrest.

innovatiebox - 28.02.2022

Update van het besluit innovatiebox

Op 13 december 2021 is het innovatieboxbesluit geactualiseerd. In dit artikel komen de verduidelijking voor het tweede toegangsticket en de zelfontwikkelde programmatuur aan bod en ook de samenloop van innovatiebox en NOW.

adviseur - 28.02.2022

Schade door ontoelaatbaar advies

Lijdt een klant schade door een fiscaal ontoelaatbaar advies, dan kan de adviseur zich niet altijd verschuilen achter de ‘disclaimer’ in het advies. Ook kan de klant de schade van een ontoelaatbaar advies (niet volledig) op zijn adviseur verhalen.

gerichte vrijstelling - 28.02.2022

Vaste thuiswerkvergoeding zorgt voor problemen

De werkgever mag de thuiswerkvergoeding als vaste vergoeding verstrekken en combineren met de vaste reiskostenvergoeding. Het toepassen van deze combinatie kent haken en ogen en is niet altijd voordelig voor de werknemer.

menselijke maat - 28.02.2022

Zo kan het ook

Uit recente rechtspraak lijkt het alsof rechters inmiddels vaker ingrijpen tegen de almachtige overheid.

kwade trouw - 28.02.2022

Neem een pleitbaar standpunt in

Onderbouw een standpunt in de aangifte met juiste en volledige informatie.

aandelenfusiefaciliteit - 28.02.2022

Geen aandelenfusiefaciliteit bij onzakelijke verlettering

Een inspecteur kan de aandelenfusiefaciliteit weigeren als deze is gericht op het ontgaan of uitstellen van belastingheffing.

bedrijfsopvolgingsregeling - 28.02.2022

Schenk aandacht aan BOR-advieskosten

In onlangs openbaar gemaakte documenten van de Belastingdienst blijkt dat de Belastingdienst kosten voor fiscaal gefaciliteerde bedrijfsopvolging als privékosten beschouwt.

vrijspraak - 28.02.2022

Belastingfraude niet bewezen

Hof Amsterdam heeft een oud-bestuurder van KPMG en een projectontwikkelaar vrijgesproken van belastingfraude.

verliesverdamping - 28.02.2022

Waardering pensioen in eigen beheer volgens omslagstelsel

Volgens Hof Arnhem-Leeuwarden is waardering van het pensioen in eigen beheer volgens het omslagstelsel in overeenstemming met goed koopmansgebruik.

cryptovaluta - 28.02.2022

Europese regelgeving aanstaande voor crypto-exchanges

Financiële instellingen zullen volgens Europese regelgeving in de toekomst mogelijk verplicht worden het cryptobezit van hun klanten aan de Belastingdienst door te geven.

omzetbelasting - 28.02.2022

Vermogensetikettering in de btw

Een btw-ondernemer die een investeringsgoed aanschaft en dat zowel zakelijk als privé gebruikt, kan de btw bij aanschaf in aftrek brengen als hij het investeringsgoed voor de btw geheel of gedeeltelijk tot zijn bedrijfsvermogen rekent.

covid-19 - 28.02.2022

Ai, de nacalculatie van de TVL!

Tijdens de coronaperiode heeft de overheid een flink aantal subsidieregelingen geopend voor bedrijven die in de problemen zijn gekomen. Eén daarvan is de tegemoetkoming in de vaste lasten van de ondernemer, de TVL-regeling.

CORONAMAATREGELEN - 25.02.2022

Uiterlijk 8 maart 2022 vaststelling TVL Q2 2021 indienen!

Heeft u de Tegemoetkoming Vaste Lasten over het tweede kwartaal van 2021 (TVL Q2) aangevraagd, dan moet u uiterlijk 8 maart 2022 uw vaststellingsverzoek indienen. Met het vaststellingsverzoek geeft u de werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door.

CORONAMAATREGELEN - 24.02.2022

Uitstel belastingbetaling tot 1 april 2022

Het bijzonder uitstel van belastingbetaling door de coronaperikelen is wederom opgerekt tot 1 april 2022. Wat moet u weten?

BTW BUITENLAND - 24.02.2022

Btw buitenland over 2021 terugvragen voor 1 oktober 2022

Mocht u ondanks de coronabeperkingen in 2021 aankopen met btw in het buitenland gedaan hebben, dan kunt u deze btw terugvragen. Hoe werkt dat?

PERSONEEL - 24.02.2022

“Ik wil best een paar uurtjes helpen, maar ik zit wel in de bijstand”

Nu de horeca weer open is, zal het tekort aan medewerkers alleen maar oplopen. Stel dat iemand u best wilt uithelpen, maar in de bijstand zit. Hoe zit het dan met het (bij)verdienen? Dat zal de medewerker u ongetwijfeld ook vragen ...

PERSONEEL - 24.02.2022

“Een fiets als men bij ons in dienst komt of als aanbrengpremie ...”

Werkgevers zitten te springen om goed personeel, maar dat is schaars. Misschien kunt u een potentiële werknemer over de streep trekken met een nieuwe fiets? Is dat ook fiscaal aantrekkelijk en hoe pakt u dat dan aan?

HUUR EN VERHUUR - 24.02.2022

Huurkorting wegens corona ook bij beperkte openingstijden

U heeft als horecaondernemer ook recht op huurkorting als uw zaak beperkt open is door corona. De Hoge Raad heeft op 24 december 2021 bepaald dat de verhuurder verplicht kan worden een huurkorting te verlenen. Hoe zit dat?

FINANCIERING - 24.02.2022

Crowdfunding in de lift, maar behoud een kritische blik

De markt voor crowdfunding groeit weer flink. Vorig jaar werd € 730 miljoen met crowdfunding opgehaald, dat was 75% meer dan in 2020. Maakt u met crowdfunding ook uw plannen waar? Of moet u wellicht ook door een kritische bril kijken?

CORONAMAATREGELEN - 24.02.2022

Zicht houden op de vele NOW-regelingen en -afrekeningen

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis omzetverlies lijden, tegemoet te komen. De regelingen stapelen zich op. Daarom een update om het overzicht te houden.

BEDRIJFSHUUR - 24.02.2022

Duidelijkheid over huurkorting vanwege de coronacrisis

De Hoge Raad heeft het beslissende antwoord op de vraag hoe de huurkorting vanwege corona moet worden berekend. Deze duidelijkheid was nodig omdat lagere rechters hier verdeeld over waren. Wat wordt nu de standaardberekening?

UW RAADSMAN - 24.02.2022

Bezwaar tegen erfbelasting, volg de juiste procedure

De wetgever heeft ooit bedacht om de WOZ-waarde te gebruiken voor allerlei belastingen. Dit is handig en meestal niet onvoordelig voor u, maar het kan ook voor verrassingen zorgen. Een voorbeeld uit de rechtspraak ter illustratie.

VERKOOP - 24.02.2022

Een onvolledig financieringsvoorbehoud

Uw cliënt koopt een nieuw te bouwen woning in een project en tekent een koop-/aannemingsovereenkomst met financieringsvoorbehoud. Bij thuiskomst ziet hij dat het bedrag voor de benodigde hypotheek niet is ingevuld. Wat nu?

GEMEENTE - 24.02.2022

Belangrijke uitspraak Hoge Raad over gronduitgifte gemeente

De Hoge Raad heeft een streep gehaald door een een-op-een tot stand gekomen overeenkomst tussen een planontwikkelaar en de gemeente inzake de verkoop en ontwikkeling van een door de gemeente te verkopen locatie.

VERKOOP - 24.02.2022

Gebruiksrecht dakterras appartement niet mee verkocht

Een appartementseigenaar dacht ook het gebruiksrecht van het dakterras mee verkocht te hebben. De rechter zet hier echter een streep door. Hoe kwam de rechter tot dit oordeel?

PROJECTONTWIKKELING - 24.02.2022

Een wethouder mag niet afhankelijk zijn van een project

Stel, u wilt een bouwproject realiseren in een gemeente waar u ook goede banden heeft met een wethouder. Heel handig misschien, maar mag deze wethouder zich dan wel met uw bouwproject bemoeien? Wat zegt de Raad van State?

WOZ - 24.02.2022

Ouder huurcijfer kantoorpand bruikbaar voor WOZ-waardering

Om de WOZ-waarde van kantoren en winkels te bepalen, maakt de gemeente gebruik van huurcijfers. Stelregel is dat een huurcijfer maximaal ongeveer twaalf maanden van waardepeildatum af mag liggen. Wat besliste de rechter onlangs?

ENERGIE - 24.02.2022

Verduurzamen bij ingrijpende verbouwing

Vanaf 1 februari 2022 is voor een ingrijpende verbouwing het toepassen van hernieuwbare energie verplicht. U moet dan aan bepaalde eisen voldoen.

IN DE KIJKER - 24.02.2022

Koopprijs bij de notaris

Bij de overdracht van een pand zorgt de notaris ervoor dat de koopsom (na aftrek van kosten) via de derdengeldenrekening naar de verkoper gaat. Hier gaan meestal enkele (werk)dagen overheen. Wat als de koopovereenkomst na de levering wordt vernietigd?

WONINGHUUR - 24.02.2022

In de toekomst mogen weeskinderen in huurwoning blijven

Politiek Den Haag wil een knellende regel aanpassen: meerderjarige inwonende kinderen houden een dak boven hun hoofd na het overlijden van hun ouders. Tot deze wet er is, geldt er een gedragscode en specifieke regels voor woningstichtingen.

BOUWRECHT - 24.02.2022

Aannemer schort werkzaamheden op

Het komt regelmatig voor dat een aannemer een extra betaling door de opdrachtgever probeert te forceren door de bouwwerkzaamheden stil te leggen. Levert dit misbruik van omstandigheden op? Wat zegt de rechter?

ONDERNEMERSCHAP - 24.02.2022

Parttime ondernemen en parttime in loondienst

Door de coronapandemie zien veel ondernemers zich genoodzaakt er iets ‘naast’ te gaan doen. Werken in loondienst, naast het eigen bedrijf, kan dan een oplossing zijn. Waar moeten zij rekening mee houden?

CONTRACT EN VOORWAARDEN - 24.02.2022

Opdrachtnemer niet aangesloten bij garantie-instituut

Kunt u garanties afspreken als de opdrachtnemer (installateur, tegelzetter of stukadoor) niet bij een garantie-instituut is aangesloten? Over welke garanties gaat het dan en kan zo’n garantie of zekerheid ook anders bewerkstelligd worden?

MILIEU-INVESTERINGSAFTREK - 24.02.2022

Restwaarde milieusubsidie onbelangrijk

Voor het investeren in milieuvriendelijke zaken kunt u de MIA/Vamil krijgen. Een abonnee vroeg zich af of de restwaarde niet minder MIA-subsidie oplevert?

PRIVACYWETGEVING - 24.02.2022

Veilig persoonsgegevens verwijderen ingevolge de AVG

Er is weer een jaar voorbij. Dat betekent waarschijnlijk ook dat u weer bestanden met persoonsgegevens moet verwijderen. Hoe doet u dat veilig zodat u aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voldoet? Hoe werkt dat?

AUTO VAN DE ZAAK - 24.02.2022

Alternatieven voor de rittenadministratie van de bestelauto

Ook voor een bestelauto geldt een bijtelling voor privégebruik. Daar kunt u aan ontkomen door te bewijzen dat de auto niet meer dan 500 km privé is gebruikt. Een rittenregistratie is soms echter niet te doen, maar zijn er ook alternatieven?

TESTAMENT - 22.02.2022

Fout in het testament wordt door de rechter gecorrigeerd

Als duidelijk is dat er een fout staat in het testament, moet er worden achterhaald wat de bedoeling van de erflater is geweest. Daarvoor mag er worden gekeken naar verklaringen van de erflater die aan anderen (de notaris) zijn gedaan.

FINANCIERING - 22.02.2022

Investering in bedrijf via crowdfunding: bedrijf gaat failliet

Aan een bedrijf is door een investeerder via een crowdfundingplatform een lening gegeven van € 20.000. Een jaar later gaat het bedrijf al failliet. De investeerder claimt dat het platform is tekortgeschoten. Wat heeft het Kifid beslist?

INTERNATIONAAL - 22.02.2022

Grensarbeider en thuiswerken: de financiële gevolgen

In de coronatijd hebben veel grensarbeiders (België, Duitsland) thuisgewerkt en een groot aantal wil dat blijven voortzetten. Dit heeft grote gevolgen voor onder andere de hypotheekrente aftrek en de sociale zekerheid. Wat bewaken?

VERVROEGDE UITTREDING - 22.02.2022

De regeling voor vervroegde uittreding tot en met 31.12.2025

Tot en met 31.12.2025 geldt de zogenaamde ‘RVU-wet (regeling voor vervroegde uittreding)’. Deze regeling stelt u als werkgever in staat om met de werknemer afspraken te maken om eerder uit te treden zonder de RVU-heffing van 52%.

MEDEZEGGENSCHAP - 22.02.2022

Personeelsvertegenwoordiging of ondernemingsraad

Organisaties met meer dan 50 medewerkers moeten in principe een ondernemingsraad (or) opzetten. Met minder dan 50 medewerkers moet de werkgever een personeelsvertegenwoordiging (pvt) inzetten. Wat zijn de rechten?

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 22.02.2022

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer voorkomen

Met alle Voice-deelnemers die de afgelopen weken naar buiten zijn getreden met hun ervaringen, is het duidelijk geworden dat grensoverschrijdend gedrag nog altijd een groot probleem is. Belangrijke vraag: Wat kunt u doen om het te voorkomen?

BELEID - 22.02.2022

Vragen naar vaccinaties of booster

Als werkgever weet u niet altijd of een medewerker gevaccineerd of geboosterd is. Soms is het wel handig om te weten, bijv. bij het opstellen van het rooster. Mag u daar dan naar vragen? Wat doet u als medewerkers niet willen antwoorden?

KOSTENVERGOEDINGEN - 22.02.2022

Onderbouw onbelaste (reis)kostenvergoeding!


PRIVACY - 22.02.2022

Een nieuwe medewerker vooraf screenen

Door sollicitaties via bijv. Teams en thuiswerken is er minder persoonlijk contact. Daardoor heeft screenen aan belang gewonnen. Hoe dit aanpakken?

ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN - 22.02.2022

Sancties voor grensoverschrijdend gedrag

Sinds de onthullingen over de misstanden bij The Voice of Holland is het weer volop in het nieuws: grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Maar wat is dat eigenlijk precies en hoe kunt u de ‘dader’ arbeidsrechtelijk succesvol aanpakken?

WERVING - 22.02.2022

LinkedIn als recruiterinstrument

Met 5 miljoen leden (profielen) is LinkedIn een enorm netwerk met potentiële kandidaten voor uw openstaande vacatures. Op welke manieren kunt u LinkedIn gebruiken om nieuwe werknemers te vinden?

CORONAMAATREGELEN - 17.02.2022

Uitstel belastingbetaling tot 1 april 2022

Zoals u weet, kunt u vanwege corona bijzonder uitstel van belastingbetaling krijgen. Deze aanvraagtermijn is wederom opgerekt. Wat moet u weten?

ADMINISTRATIE - 17.02.2022

Input voor marktverwachtingen en forecast 2022

U wordt geacht het managementteam financiële input te verschaffen. Nu vraagt men om de economische (markt)ontwikkelingen. Welke betrouwbare informatie is er waar op internet te vinden?

CORONAMAATREGELEN - 15.02.2022

Uitstel van belastingbetaling tot 01.04.2022

Het kabinet heeft het uitstel van betaling van belastingen vanwege de coronacrisis verlengd tot en met 31 maart 2022. Wat moet u daarvan weten?

PERSONEEL - 15.02.2022

Talent uit het buitenland en de 30%-regeling

De arbeidsmarkt in Nederland is krap. In bepaalde branches zijn bijna geen goede arbeidskrachten meer te vinden. Het is dan logisch dat u over de grens gaat kijken. De 30%-regeling kan u helpen om kwalitatief goed personeel aan te trekken.

FISCOTIP - 15.02.2022

Stijgende huizenprijzen, slim voorsorteren voor erfbelasting

Door de huidige stijgende woningmarkt is er bij overlijden meestal sprake van een aanmerkelijk verschil tussen de WOZ-waarde en de marktprijs van de eigen woning. Door de nalatenschap slim te verdelen, kan er erfbelasting bespaard worden.

FISCALE WINST - 15.02.2022

Twee opties voor aftrek gemengde kosten

Zoals bekend, zijn bepaalde kosten die u maakt binnen uw BV, niet volledig aftrekbaar. Het gaat dan om gemengde kosten, die naast een zakelijk karakter ook een privé-element in zich hebben. Het vaste correctiebedrag hiervoor stijgt in 2022.

ONROERENDE ZAKEN - 15.02.2022

Extra aandacht voor de WOZ-waarde

Binnenkort wordt de aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) opgelegd. Met het oog op de coronacrisis doet u er goed aan de aanslag dit jaar eens extra kritisch te beoordelen.

BEDRIJFSOPVOLGING - 15.02.2022

Voortzettingseis in de bedrijfsopvolgingsregeling

De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) van de Successiewet 1956 biedt de verkrijgers van BV-aandelen fiscale voordelen. Er zijn echter ook voorwaarden waar u zich aan moet houden. Zo moet u de onderneming voortzetten. Wat houdt dit precies in?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 15.02.2022

Drempel excessief lenen verhoogd naar € 700.000


PRIVÉ - 15.02.2022

Nog tot 2024 profiteren van de jubelton

Het nieuwe kabinet heeft besloten dat de schenkingsvrijstelling voor de eigen woning, de zogenaamde ‘jubelton’, per 2024 wordt afgeschaft. U heeft dus nog bijna twee jaar de tijd om hiervan te profiteren. Wacht hier echter niet te lang mee.

BOER EN BEDRIJF - 15.02.2022

Inspelen op onzekerheid derogatie 2022

Op dit moment heeft Nederland nog geen derogatie. ‘Brussel’ zal pas laat een besluit nemen, mogelijk na het bemestingsseizoen. Moet u bij het bemesten nu wel of geen rekening houden met derogatie? Wat is raadzaam?

GEBOUW EN GROND - 15.02.2022

Invoering ‘Omgevingswet’ opnieuw uitgesteld

Wat heeft minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening nu bekendgemaakt over de invoering van de ‘Omgevingswet’? Waar rekening mee houden?

BELASTINGEN - 15.02.2022

Investeren met fiscaal voordeel

Als u plannen heeft om te investeren, kunt u fiscaal voordeel behalen als u duurzame of energiebesparende investeringen doet. Uw investering moet wel op de Milieulijst of Energielijst staan. Wat speelt er hier en hoe werkt dit?

BOER EN BEDRIJF - 15.02.2022

Grondbemonstering voor fosfaatdifferentiatie

Om fosfaatdifferentiatie toe te passen, moet u uiterlijk 15 mei 2022 geldige grondmonsters hebben. Wat zijn de regels als u nieuwe grondmonsters wilt laten nemen? Wat nu regelen en bewaken?

PACHT - 15.02.2022

Opzegging pacht door verpachter wordt afgewezen

Een verpachter kan de pachtovereenkomst opzeggen als hij de grond nodig heeft voor duurzaam en dringend eigen gebruik. Wie moet er wat bewijzen? Mag de gepachte grond naar eigen inzicht door de pachter worden gebruikt?

SCHENKEN - 15.02.2022

Echtgenoten zonder kinderen schenken aan familieleden

Echtgenoten zonder kinderen kunnen tijdens leven schenkingen doen aan broers en zussen of aan neven en nichten. Welke fiscale vrijstellingen gelden er dan?

BELASTINGEN - 15.02.2022

Box 3 blijft voorlopig uit aanslag

De Hoge Raad keurt de huidige regeling voor de box 3-heffing af. Dit heeft gevolgen voor uw aanslag inkomstenbelasting. Hoe zit dit?

GEHEIMHOUDING - 15.02.2022

Nabestaanden willen opgenomen gesprek beluisteren

Maaike (27) overlijdt in het ziekenhuis nadat zij diezelfde ochtend ernstige ademhalingsproblemen had waarvoor haar vader de meldkamer ambulancezorg belde. De centralist spreekt ook met Maaike en dat gesprek is opgenomen.

RECHT - 15.02.2022

Vereenvoudiging opgave doodsoorzaak per 1 januari 2022

Per 1 januari 2022 is de Wet op de lijkbezorging (Wlb) gewijzigd in verband met het elektronisch doorgeven van de doodsoorzaak voor de statistieken. Hierdoor is het mogelijk de opgave van de doodsoorzaak elektronisch te doen.

ONROERENDE ZAKEN - 15.02.2022

Verhuurde woning minder zwaar belast


ZAKELIJK - MILIEU - 14.02.2022

Duurzaam bezorgen

De e-commercesector wil zijn CO2 -uitstoot sterk reduceren. Hoe gaat u bewuster om met het bezorgen van pakjes zonder nadelig effect op uw bedrijfsresultaat?

WEBDIENSTEN - TAAL - 14.02.2022

Wie is de beste online vertaler?

U wilt weleens een woord of een hele tekst in een vreemde taal vertalen naar uw moedertaal of omgekeerd. Intuïtief grijpt u dan terug naar Google Translate. Maar zijn er geen slimmere alternatieven die betere resultaten geven?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 14.02.2022

Een website zonder drempel

Ook mensen met een visuele of andere beperking komen terecht op uw website. Hoe zorgt u ervoor dat uw informatie altijd toegankelijk is voor iedereen?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 14.02.2022

Slim e-mailbeheer

E-mail verwerken, kost nog altijd een aanzienlijk deel van uw tijd. Met deze tips kunt u uw e-mailbeheer slimmer en efficiënter aanpakken.

SOFTWARE & WEBDIENSTEN - AGENDA - 14.02.2022

Gebruik kleuren om uw agenda beter te beheren

Als u een drukke agenda heeft, is het vaak moeilijk om een goed overzicht te houden. Kunnen kleuren helpen om uw activiteiten duidelijker weer te geven in Outlook en in andere agenda’s?

COMPUTER - BEELDSCHERM - 14.02.2022

Is een ultrabrede monitor zijn geld wel waard?

U heeft ze misschien al gezien, ultrabrede monitors of beeldschermen die veel breder zijn dan normaal. Wat zijn de voor- en de nadelen daarvan?

RECHT - 14.02.2022

Garantie en de verwerking van ingekochte materialen

Een aannemer werkt op advies van de verkoper met een dubbelzijdige tape die in de praktijk niet blijkt te voldoen. Hoever strekt de door de verkoper gegeven garantie en voldoet de aannemer wel aan de garantievoorwaarden? Wat zegt de rechter?

BURENRECHT - 14.02.2022

Camera aan de achtergevel hoeft niet te worden verwijderd

Omdat er al vaker is ingebroken in de buurt, hangt een buurman een beveiligingscamera op. Dan komt er gedoe over inbreuk op de privacy. Is er dan altijd sprake van onrechtmatige hinder? Wat zegt de rechter? Wat is goed om te weten?

RECHT VAN DE BOUW - 14.02.2022

Opleveren kent verplichtingen van beide partijen

Een aannemer zal een bouwopdracht deugdelijk uitvoeren en op tijd opleveren volgens de aannemingsovereenkomst. De opdrachtgever moet tijdens de uitvoering alle medewerking verlenen, ook bij de oplevering. Wat te doen voor geen risico?

CONTROLE - 14.02.2022

(Controle)plannen Nederlandse Arbeidsinspectie 2022

Het jaarplan 2022 van de Arbeidsinspectie is recentelijk bekend geworden. Er is extra budget voor handhaving vrijgemaakt. Wat zijn nu de kernthema’s bij de controle? Hoezo en op welk gebied zijn er monitoringsbezoeken gepland?

CORONAMAATREGELEN - 14.02.2022

Uitstel belastingbetaling t/m 31.03.2022

Er was reeds door corona een bijzonder uitstel van belastingbetaling tot en met 31.01.2022. Deze is nu wederom verlengd. Wat moet u weten?

INKOMSTENBELASTING - 14.02.2022

Profiteer de komende jaren nog van de middelingsregeling

Het nieuwe kabinet heeft besloten dat de middelingsregeling per 2023 wordt afgeschaft. Dit betekent dat het laatste tijdvak waarover gemiddeld kan worden, 2022-2024 zal zijn. Voor u van belang als uw inkomen sterk varieert in deze jaren.

PARKEERBOETE - 14.02.2022

Rechter verlaagt kosten parkeerboete

Als u te weinig geld in de parkeermeter stopt, riskeert u een parkeerboete. Ook worden er kosten in rekening gebracht. De rechter heeft onlangs beslist dat deze wel binnen de perken moeten blijven. Wat kunt u hiermee?

BTW EN AUTO - 14.02.2022

Berekening btw-correctie privégebruik auto van de zaak

Als u ook privé rijdt in uw zakelijke auto, wordt u niet alleen geconfronteerd met een bijtelling in de inkomstenbelasting. Er moet ook een correctie worden gemaakt voor de btw. Hoe zorgt u ervoor dat deze correctie beperkt blijft?

FISCALE RESERVES - 14.02.2022

Ook als klein bedrijf kosten groot onderhoud reserveren

Stel, u heeft een eigen bedrijfspandje of ander zakelijk onroerend goed, dan heeft dat ook onderhoud nodig. Zoiets kost veel geld. Wat kunt u daar fiscaal mee?

INKOMSTENBELASTING - 14.02.2022

Oudedagsreserve toepassen in coronatijd

Bij het indienen van uw aangifte kunt u ook nu weer kiezen voor de oudedagsreserve. Wanneer is dat gunstig en hoe zit het als dit jaar uw eigen vermogen, al dan niet door corona, gedaald is? Waarop moet u verder letten?

COMMUNICATIE - 14.02.2022

ISDN gestopt: check uw alarminstallatie!

KPN is definitief gestopt met ISDN. Integrated Services Digital Network (ISDN) is geïntroduceerd in 1996 en was een vorm van digitale telefonie. Wat moet u weten?

PERSONEEL - 10.02.2022

Personeelstekort oplossen: aanbrengpremie medewerker

Door corona kampen veel horecaondernemers met een tekort aan personeel. Stel, u wilt medewerkers een premie betalen als zij een nieuwe collega aanbrengen. Hoe werken zulke acties uit in fiscale zin? Waarop moet u letten? Zijn er alternatieven?

INKOMSTENBELASTING - 10.02.2022

Belastingheffing in box 3 onrechtvaardig, aldus de Hoge Raad

Eind 2021 besliste de Hoge Raad dat het systeem van belastingheffing in box 3 onrechtvaardig is. Dat arrest heeft vergaande gevolgen voor alle aangiften vanaf 2017 en uw voorlopige aanslag voor 2022. Wat zijn deze gevolgen?

Cookiebeleid