Alle domeinen

2020 - April

TOGS-REGELING - 29.04.2020

Bedrijven komen via geregistreerde nevenactiviteit nu ook in aanmerking voor TOGS

Ondernemers kunnen vanaf 29 april 2020 ook op basis van hun in het Handelsregister geregistreerde nevenactiviteit aanspraak maken op de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het kabinet heeft meer dan een kwart van het Nederlandse bedrijfsleven een belastingvrije gift van € 4.000 gegeven, omdat ze naast de economische gevolgen van het coronavirus ook direct zijn geraakt door de kabinetsmaatregelen.

KLACHTEN EN GESCHILLEN - 29.04.2020

Ontbreken klachtenregeling en geen geschilleninstantie

Kan de ene vennoot in de praktijk worden aangeklaagd door een andere vennoot over het ontbreken van een adequate klachtenregeling en verplichte aansluiting bij een geschillencommissie?

INLENEN PERSONEEL - 29.04.2020

Btw-goedkeuring voor terbeschikkingstelling personeel

Zorgverleners hoeven meestal geen btw af te dragen. Gevolg is wel dat zij de aan hen in rekening gebrachte btw, bijv. voor ingeleend personeel, niet kunnen aftrekken. In het kader van de coronamaatregelen geldt er nu een goedkeuring.

SCHENKEN - 29.04.2020

Schenking voor eigen woning, veiligheidsklep inbouwen?

Hoe kunt u ervoor zorgen dat een geschonken bedrag voor een woning privévermogen blijft van het eigen kind? Wat als de woning weer wordt verkocht? Hoe kan dat goed worden geregeld? Hoe zit dat voor samenwoners?

GEZONDHEIDSRECHT - 29.04.2020

Vrijheidsbeperking, onvrijwillige zorg

Per 1 januari zijn er twee ingrijpende wetten in de gezondheidszorg ingegaan: Wet Zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten (Wzd) en Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) Er is al veel kritiek op de uitvoering hiervan. In dit artikel bespreken wij de nieuwe Wzd.

CORONA-UPDATE - 28.04.2020

Zes nieuwe fiscale steunmaatregelen aangekondigd

De rijksoverheid heeft nieuwe fiscale steunmaatregelen aangekondigd. De maatregelen moeten nog verder uitgewerkt worden. De zes maatregelen die nu zijn aangekondigd, beschrijven we hierna kort.

BEVEILIGING - ANTI-MALWARE - 28.04.2020

Veilig tegen virussen en malware

Op een bedrijf waakt de IT-afdeling over de computerveiligheid, maar wie thuis werkt, moet zelf voor bescherming zorgen.

E-MAIL - NIEUWSBRIEF - 28.04.2020

Marketing via e-mail

Nieuwsbrieven via e-mail zijn een goede manier om aan klantenbinding te doen of om nieuwe aankopen te stimuleren. Maar welke tools gebruikt u daarvoor?

EIGEN WEBSITE - SITEANALYSE - 28.04.2020

Zo zien bezoekers uw website

Heeft uw website niet het verwachte succes? Misschien vinden uw bezoekers er niet hun weg. Met welke tool kunt u hun gedrag analyseren?

INTERNETCONNECTIE - WIFI - 28.04.2020

Overal wifi in en rond uw woning

Bij thuiswerk (door meerdere gezinsleden) zijn online tools belangrijker dan ooit. Een goede wifiverbinding in en rond uw huis is dan essentieel. Hoe garandeert u deze altijd en overal?

SOFTWARE - VIDEOCONFERENCING - 28.04.2020

Maak efficiënter gebruik van Microsoft Teams

Microsoft Teams is, als onderdeel van Office 365 in bedrijven of omdat het nu vanwege corona gratis te gebruiken is, een veelgebruikte oplossing voor videovergaderen. Hoe gebruikt u Teams het best?

ZOEKEN - INTERNET - 28.04.2020

Zoekmachines die wel uw privacy respecteren

Ondanks de vele bedenkingen over de privacy blijven velen toch Google als zoekmachine gebruiken. Zijn er goede alternatieven als u uw privacy wilt beschermen?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 28.04.2020

Inbreng onderneming in BV uitstellen?


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 28.04.2020

Hoever reikt uw bestuurdersaansprakelijkheid?

Als bestuurder kunt u in bepaalde gevallen aansprakelijk worden gesteld voor belastingschulden van uw BV. Is dat ook zo als u bepaalde schuldeisers betaalt, maar de Belastingdienst niet? Hoe oordeelde de rechter hier onlangs over?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 28.04.2020

Lenen van de pensioen-BV leidt tot pensioenafkoop

Een pensioen-BV moet middelen achter de hand hebben om het pensioen uit te keren. Als de dga geld gaat lenen van deze BV, kan de pensioenvoorziening wel eens in gevaar komen. Dit kan fiscaal vervelende gevolgen hebben.

PRIVÉ - 28.04.2020

Eis inkomensafhankelijke combinatiekorting versoepeld

Voor ouders met jonge kinderen is de inkomensafhankelijke combinatiekorting een mooie belastingkorting. Bij co-ouderschap kunnen beide ouders deze korting toepassen. Door een recente uitspraak van de Hoge Raad zijn de eisen versoepeld.

BTW - 28.04.2020

Opletten met factureringsstop

Om afnemers die door de coronacrisis in betalingsproblemen zijn gekomen, tegemoet te komen, overweegt u om voor hen een factureringsstop in te stellen. Maar let op ...

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 28.04.2020

Te lage beloning dga, toch alimentatie betalen?

Als een dga een lagere beloning ontvangt dan waarmee bij het vaststellen van de alimentatie rekening is gehouden, hoeft hij dan geen of minder alimentatie te betalen? Wie moet er wat bewijzen? Wat heeft de rechter onlangs beslist?

FISCOTIP - 28.04.2020

Schenken aan ondernemer in financiële nood

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers hun omzet zien dalen of is er zelfs geen omzet meer en lopen de schulden op. Mogelijk kunt u helpen om deze schulden via een belastingvrije schenking te voldoen. Hoe zit dit?

PRIVÉ - 28.04.2020

Executeur in privé aansprakelijk tegenover de erfgenamen?

Welke belangen moet een executeur/afwikkelingsbewindvoerder behartigen? Kan hij in privé aansprakelijk worden gesteld? Wat is verstandig om te doen? Wat heeft de rechter nu hierover beslist? Hoe zit het met de erfbelasting?

COVID-19 - 28.04.2020

Coronacrisis, fiscale liquiditeitsplanning

De coronacrisis raakt veel ondernemers hard. Omzetten lopen fors terug, terwijl uitgaven onverminderd doorgaan. Veel ondernemers zijn daarom naarstig op zoek naar mogelijkheden om hun liquiditeitsruimte te vergroten. In dit artikel geven wij u een opsomming van een aantal fiscale mogelijkheden.

Giftenaftrek - 28.04.2020

Onzekerheid over periodieke giften

Om optimaal gebruik te maken van de fiscale voordelen, worden grotere giften aan goede doelen vaak gedaan in de vorm van een periodieke gift.

COVID-19 - 28.04.2020

Enkele maatregelen wegens de coronacrisis en de dga

Ter bestrijding van de economische consequenties van de coronacrisis heeft het kabinet een aantal maatregelen genomen. De vraag is hoe deze maatregelen uitwerken voor dga’s.

Btw - 28.04.2020

Levering via internetplatform

Bij verkoop via een webshop moet in het juiste land btw worden afgedragen.

COVID-19 - 28.04.2020

Melding betalingsonmacht

Het kabinet heeft maatregelen genomen die gevolgen hebben voor de melding betalingsonmacht.

UBO-register - 28.04.2020

Update UBO-register, van uitstel komt geen afstel

De Eerste Kamer heeft de behandeling van de implementatiewet van de invoering van het UBO-register uitgesteld. Dat het register er komt, lijkt zeker, maar wanneer is nog steeds onduidelijk. Een realistische inschatting lijkt dat de onderneming in ieder geval tot eind volgend jaar de tijd krijgt om de UBO openbaar te maken.

ROW - 28.04.2020

Bij Uber onder de plak, geen ondernemersfaciliteiten

Of er sprake is van ondernemerschap, hangt af van meerdere factoren. Naast inbreng van kapitaal en arbeid wordt er beoordeeld of een ondernemer risico loopt.

Aanmerkelijk belang - 28.04.2020

Hypotheekrente gedeeltelijk aftrekbaar als kosten behoud ab

Kosten die gemaakt worden voor het behoud van een ab-pakket zijn in beginsel aftrekbaar als kosten van reguliere voordelen. In uitzonderlijke situaties is het mogelijk dat de hypotheekrente na echtscheiding transformeert in aftrekbare rente ter behoud van een aanmerkelijk belang.

Bestelauto - 28.04.2020

Ga niet te snel akkoord met een correctie!

Uit jurisprudentie blijkt dat de fiscus niet snel akkoord gaat met doorlopend afwisselend gebruik waarop de € 300-regeling van toepassing is.

Aanmaningskosten - 28.04.2020

Belastingdienst blundert met kosten dwangbevel

“Fiscus inde onterecht € 31 miljoen aan kosten”, zo meldde dagblad De Telegraaf onlangs. Hierbij gaat het om kosten die in rekening worden gebracht als een burger of een bedrijf niet tijdig zijn schuld aan de Belastingdienst betaalt.

Suppletie - 28.04.2020

Doe btw-aangifte om boetes te voorkomen!

Vrijwel iedere ondernemer heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Dit kan ertoe leiden dat de inkomsten bij de ondernemer, en dus de liquiditeiten, afnemen. Van belang is dat de btw-ondernemer aan zijn btw-verplichtingen blijft voldoen.

HUUR HORECAPAND - 22.04.2020

Als de huurlasten nu te zwaar drukken ...

Als onderdeel van de vaste lasten drukken vooral ook de huurkosten bijzonder zwaar in deze tijd. Wat is er mogelijk om die huurlasten even te verlichten?

OMZETBELASTING (BTW) - 22.04.2020

Toch nog iets omzet, bijv. met bonnen, afhalen of bezorgen?

De coronacrisis heeft binnen de horeca grote gevolgen. Om toch omzet te blijven maken, hebben veel ondernemers nieuwe activiteiten opgestart. Denk aan het bezorgen van bestellingen of het verkopen van vouchers. Wat dan met de btw?

TERRASVERGUNNING - 22.04.2020

Geen terras door corona, kunt u leges/precario terugvragen?

Wanneer u een terrasvergunning heeft aangevraagd voor uw horecaonderneming, dan betaalt u hiervoor leges. Maar door de coronacrisis is uw terras helemaal niet opengegaan. Heeft u dan recht op een teruggaaf? Krijgt u uitstel van betaling?

KREDIETFACILITEITEN - 22.04.2020

Wat als u dringend financiering nodig heeft?

De overheid, maar ook financiële instellingen, komen niet voor niets met steunmaatregelen. Komt u in financiële problemen door corona, welke mogelijkheden heeft u dan als het gaat om (tijdelijk) financieren of lenen?

BELASTINGEN - 22.04.2020

Wel tijdig aangifte doen, ook in tijden van (corona)crisis!

Fiscale boetes, ze zijn er in alle soorten en maten. De eerste heeft u al te pakken als u geen of te laat aangifte doet, ook in deze tijd van corona. Wat is dus raadzaam om te bewaken en te doen?

FINANCIERING - 22.04.2020

Externe financiële hulpmiddelen inzetten vanwege corona?

Komt u in financiële problemen door corona? Welke mogelijkheden heeft u dan als het gaat om het (tijdelijk) financieren of lenen? Wij helpen u om het juiste financiële pad te vinden. Hoe werkt dit? Wat nu te regelen?

NOTARIËLE AKTEN - 22.04.2020

Hoe kunnen notariële akten nu toch rechtsgeldig doorgaan?

In deze bijzondere tijd is het ondertekenen van akten bij de notaris geen vanzelfsprekendheid. Wat als dit toch nodig is, bijv. bij de oprichting van een (dochter-)BV, een testament, enz.? Hoe kan dit toch goed worden geregeld?

GELDLENING BV AAN DGA - 22.04.2020

BV-lening voor de eigen woning


VERLOF PERSONEEL - 22.04.2020

Calamiteitenverlof bij zorg voor kinderen?

Nu scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn, werken meer werknemers thuis en soms zijn ze ook minder productief. Hoe gaat u daarmee om?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 22.04.2020

Melding betalingsonmacht tijdelijk niet altijd meer vereist

Zoals u weet, moet u bij betalingsproblemen van uw BV een melding betalingsonmacht doen inzake uw bestuurdersaansprakelijkheid. Nu is deze belangrijke melding tijdelijk niet meer zo belangrijk. Wat speelt er?

BETALINGSVERKEER - 22.04.2020

Creditcardgebruik en uitstel van aflossing?

Steeds meer winkels vragen om niet met contact geld af te rekenen vanwege het coronavirus. Hoe zit dat met uw privécreditcard? Wat zijn de mogelijkheden en wat met het aflossen van de creditcardschuld tijdens deze zware tijden?

NOW-REGELING - 22.04.2020

Waakzaam zijn voor keerzijde van de NOW

Sinds 6 april 2020 kunt u een tegemoetkoming uit de NOW aanvragen. De NOW kent echter behoorlijk strenge voorwaarden. Waar moet u heel waakzaam op zijn, wilt u ook echt geholpen zijn?

CORONAMAATREGELEN - 22.04.2020

Meer sectoren (SBI) toch in aanmerking voor TOGS

De TOGS kon voor veel kleine bedrijven en sectoren niet gelden, omdat de SBI-code van de Kamer van Koophandel dat niet toeliet. Hierop heeft men nu iets gevonden, zodat deze ondernemers wel in aanmerking kunnen komen.

PERSONEEL - 22.04.2020

Declaraties werknemer, handig, efficiënt en vooral correct

Als een werknemer kosten maakt voor uw bedrijf, zal hij deze willen declareren. Heeft u als werkgever te maken met meerdere declaraties iedere maand? Hoe laat u deze dan het verstandigst indienen? Waar moet u op letten?

HYPOTHEEK - 22.04.2020

Kies optimale verdeling bij aftrek hypotheekrente

Als u een partner heeft, kunt u een aantal fiscale aftrekposten, zoals hypotheekrente, onderling verdelen. Een optimale verdeling kan een behoorlijk voordeel opleveren. Welke verdeling is optimaal en wat gebeurt er als u niet kiest?

VEILIGHEID - 22.04.2020

Nu extra risico op legionella


BESLOTEN VENNOOTSCHAP - BELASTINGEN - 17.04.2020

Melding betalingsonmacht belastingen tijdelijk niet altijd meer vereist

Zoals u weet, moet u bij betalingsproblemen van uw BV een melding betalingsonmacht doen inzake uw bestuurdersaansprakelijkheid. Nu is deze belangrijke melding voor belastingen even niet meer zo belangrijk. Wat speelt er?

ARBEIDSONGESCHIKTHEID - 16.04.2020

Ziek tijdens de NOW

Maakt het uit of een werknemer voor of tijdens de coronacrisis ziek is geworden? Moet u ondanks de coronacrisis toch aan de re-integratieverplichtingen voldoen?

LOON - 16.04.2020

Schorsing, met of zonder behoud van loon?

Uw medewerker doet iets wat echt niet door de beugel kan. Voordat u blijvende maatregelen treft, schorst u de medewerker. Mag u dan de loonbetaling stoppen of is alleen schorsing met behoud van loon mogelijk?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 16.04.2020

Gedeeltelijk ontslag mogelijk?

In de volksmond kennen we ‘deeltijdontslag’, maar de wet kent dit niet. De Hoge Raad deed onlangs een uitspraak die wellicht mogelijkheden kan bieden om gedeeltelijk ontslag mogelijk te maken. Wat was de aanleiding voor deze uitspraak?

LOONHEFFINGEN - 16.04.2020

Nieuw Handboek Loonheffingen 2020


KOSTENVERGOEDING - 16.04.2020

Vaste kostenvergoeding voor zakelijk reizen binnenland?

Stel, uw werknemer gaat een paar dagen naar een klant of zakelijke relatie op een andere plek in Nederland. Heeft u geen zin in gedoe met bonnetjes als u kosten wilt vergoeden, dan krijgt u te maken met de Reisregeling binnenland. Wat is er vernieuwd?

LOON - 16.04.2020

Loon te laat betaald, wat zijn de consequenties?

U bent nu druk met andere zaken en wellicht heeft u een cashflowprobleem door de coronacrisis. Wat de reden ook is, de lonen van uw personeel worden te laat betaald. Mag dat of zitten daar consequenties aan vast?

VAKANTIE - 16.04.2020

Vakantie in tijden van corona

In het voorjaar nemen veel medewerkers normaal gesproken (extra) vakantiedagen op. In de huidige situatie zijn er al veel mensen thuis en hebben veel werkgevers vragen rondom verlofdagen. Wat is wijsheid?

VAKANTIEGELD - 16.04.2020

Het vakantiegeld, betaling uitstellen of afstellen?

Veel werkgevers betalen in mei of juni het vakantiegeld uit. Deze uitbetaling van het vakantiegeld pleegt wel een forse aanslag op uw liquiditeit, zeker tijdens deze coronacrisis. Kunt u deze betaling uitstellen of, beter nog, afstellen?

SUBSIDIE LOONKOSTEN - 16.04.2020

Termijn WBSO melden werkgevers verlengd


ERFRECHT - 16.04.2020

Uitsluitingsclausule of tweetrapsmaking?

Met de uitsluitingsclausule gaat de erfenis niet naar ‘de koude kant’. Maar hoe werkt dat na het overlijden van het eigen kind? Hoe is de tweetrapsmaking in het testament een oplossing? Wat moet er tegen elkaar worden afgewogen?

PENSIOEN - 16.04.2020

BV te weinig geld in kas, pensioenrechten ex gekort

Hoe worden pensioenrechten na een echtscheiding verdeeld? Wat gebeurt er met pensioen dat door een dga in eigen beheer in de BV is opgebouwd? Wat als de BV onvoldoende vermogen in huis heeft? Wat heeft de Hoge Raad beslist?

VERZEKERINGEN - 16.04.2020

Arbeidsongeschiktheidsverzekering, wat adviseren?

Wie kent ze niet, de medeondernemers die bij arbeidsongeschiktheid helaas geen uitkering krijgen? Gelukkig is het voor uw cliënten te voorkomen dat hetzelfde gebeurt. Wat kan er met een schade- en een sommenverzekering?

BEROEPSPRAKTIJK - 15.04.2020

Continuïteitsbijdrage zorgverleners

Zorgaanbieders kunnen vanwege de coronacrisis een beroep doen op een continuïteitsbijdrage van Zorgverzekeraars Nederland. Hoe zit dit precies?

PATIËNTENDOSSIER - 15.04.2020

Tijdelijke oplossing voor toegang medische gegevens op HAP

Informatie over de actuele medische situatie helpt bij een snelle triage en het leveren van goede zorg, juist tijdens deze crisis. Hoe kunnen patiëntgegevens snel beschikbaar zijn voor de huisartsenpost?

BELONING dga - 15.04.2020

Wat is een gebruikelijk loon in tijden van corona?

Het zijn onzekere tijden. Een crisis als deze is ongekend en niets is meer gebruikelijk, ook het gebruikelijk loon voor de dga niet. Wat heeft de Belastingdienst recentelijk bekendgemaakt over het gebruikelijk loon voor de dga?

ONTSLAG - 15.04.2020

De scheldende tandartsassistente, direct ontslaan?

Mag u een tandartsassistente, die u uitscheldt in het bijzijn van collega’s en binnen gehoorafstand van uw patiënten, op staande voet ontslaan? Wat zei de rechter?

HANDELSPRAKTIJK - 14.04.2020

Geen tegemoetkoming door onjuiste SBI-code, wat nu?

In de praktijk blijkt dat sommige ondernemers bijv. de TOGS-regeling dreigen mis te lopen, doordat hun SBI-code van de Kamer van Koophandel onjuist is. Wat speelt er en vooral, kunt u nog iets doen om de € 4.000 toch te krijgen?

ONDERNEMERSCHAP - 14.04.2020

Regeling voor getroffen sectoren geopend

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 is geopend en ook alweer geüpdatet. Wat moet u weten over deze eenmalige financiële hulp?

PENSIOEN - 14.04.2020

Wat met de pensioenen, is een lagere maandinleg mogelijk?

Veel ondernemers worden getroffen door de maatregelen die de overheid nu neemt om het coronavirus te bestrijden. Ondanks maatregelen van de overheid is de druk op de liquiditeit groot. Kunt u dan pensioenpremies later betalen?

ONDERNEMERSCHAP - 14.04.2020

Bent u nog wel ondernemer?


ONDERNEMERSCHAP - 14.04.2020

Tozo of NOW, voor welke zelfstandige geldt er wat?

De overheid overspoelt u met allerlei regelingen om u als zelfstandige financieel te hulp te schieten. Prachtig natuurlijk, maar u loopt tegen veel vragen aan. Voor wie geldt er nu wat en wat verstaat men onder het begrip ‘zelfstandige’?

OMZETBELASTING (BTW) - 14.04.2020

Hoe voor de btw om te gaan met waardebonnen?

Gelukkig zijn ondernemers weerbaar. Overal ontstaan er nieuwe initiatieven. Zo probeert men tegoedbonnen/vouchers/kortingsbonnen aan de man te brengen om de omzet te stimuleren. Hoe werkt dit met de btw daarover?

INTERNET - 14.04.2020

Videobellen met de klant, u moet toch iets?

Het zijn lastige tijden, maar u wilt wel het aantal opdrachten zo hoog mogelijk houden. Daarom wilt u in gesprek met uw (potentiële) klant blijven. Hoe doet u dat op afstand?

belastingen - 14.04.2020

Is een weg met klinkerbestrating een fiscaal bouwterrein?

Als een ondernemer een bouwterrein overdraagt, moet er omzetbelasting worden betaald. In de praktijk is het vaak onduidelijk wanneer er sprake is van een bouwterrein. Is bijv. een weg met klinkers een bouwterrein? Wat vond de Belastingdienst?

VERKOOP - 14.04.2020

Coronavirus, gaat de levering van een huis dan wel door?

Uw cliënt heeft zijn huis verkocht en de levering staat binnenkort gepland. Nu doet de notaris nog zijn werk, ook al is dat lastig. Maar wat als ook het notariskantoor op slot gaat of wat als uw cliënt ‘huisarrest’ heeft omdat hij verkouden is?

BEDRIJFSHUUR - 14.04.2020

Kan de huurder de huurbetaling stoppen of uitstellen?

Bij veel bedrijven staat ineens door de coronamaatregelen het water aan de lippen. Het zou helpen als de huur van het bedrijfspand even niet betaald hoeft te worden. Wij leggen u uit wat er wel en wat er niet kan.

HYPOTHEEK - 14.04.2020

Gevolgen inlassen hypotheekpauze

Door de coronacrisis komen veel ondernemers en werknemers in financiële problemen. De meeste banken bieden daarom de mogelijkheid om een hypotheekpauze in te lassen. Wat is dat precies? Waar moet u uw cliënt op wijzen?

MILIEU - 14.04.2020

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen gaat langer duren

Zoals bekend, gaat de salderingsregeling voor zonnepanelen vanaf 2023 op de schop. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft onlangs in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven hoe de regeling afgebouwd gaat worden.

WONINGHUUR - 14.04.2020

Geen huisuitzettingen tijdens crisistijd

Door de coronacrisis moet er niemand op straat belanden. Daarom is er afgesproken dat er nu geen huisuitzettingen gedaan mogen worden. Hoe zit dat?

BEDRIJFSHUUR - 14.04.2020

Uw huurder wil van het huurcontract af, kan dat?

Wat als uitgestelde betaling van de huur van het bedrijfspand in verband met de coronacrisis niet genoeg is voor de huurder? Welke mogelijkheden zijn er dan nog meer om de huurder door deze moeilijke tijd heen te helpen?

SUBSIDIES - 14.04.2020

Subsidie aanvragen voor kosten monumentenwoning

Als uw cliënt als particulier in een monumentenwoning woont, dan kan hij subsidie krijgen voor de kosten van onderhoud. Daarvoor geldt wel een aantal voorwaarden. Welke zijn dat, hoe vraagt uw cliënt de subsidie aan en hoeveel krijgt hij?

WOZ - 14.04.2020

Identieke woningen moeten dezelfde WOZ-waarde hebben

Rechtbank Midden-Nederland heeft onlangs beslist dat identieke woningen dezelfde WOZ-waarde moeten hebben. Ook als de woning door u of uw cliënt zelf voor een hoger bedrag is aangekocht. Wat moet u hierover weten?

CORONAMAATREGELEN - 14.04.2020

NOW or never ... 

Werknemers, loonkosten, corona en geen omzet. Er is een regeling beloofd, de NOW. Een draak van een regeling, kan wel gesteld worden. Waarom is uw adviseur hierbij onontbeerlijk? Waar loeren de gevaren voor later?

BELASTING BETALEN - 14.04.2020

Bijzonder uitstel van betaling, nu voor alle belastingen

Inzake het uitstel van betaling heeft de overheid deze regeling verder versoepeld. Waaruit bestaat deze versoepeling en waar moet u op blijven letten?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 14.04.2020

Loon dga tijdelijk omlaag door corona


CORONAMAATREGELEN - 14.04.2020

Krijgt u ook € 4.000 aan TOGS-subsidie?

De horeca wordt als sector bijzonder getroffen door de coronacrisis. Kunt u ook rekenen op de gift van € 4.000 ter bestrijding van kosten? Zo ja, hoe?

PERSONEEL - 14.04.2020

Wat met uw oproepkrachten tijdens de coronaperikelen?

Door de sluiting van uw horecabedrijf is er geen werk meer voor oproepkrachten, dus worden zij niet meer opgeroepen. Wat betekent dit voor het loon van de oproepkracht? Moet u dat nu wel of niet doorbetalen? Wat zegt de horeca-cao?

PERSONEEL - 14.04.2020

Vakantieplanning werknemers en corona

Uw werknemer heeft een vakantie met u afgesproken van 14 dagen. Kan hij van deze vakantie afzien vanwege de coronacrisis? Mag hij afreizen naar risicogebieden? Als het straks hoogseizoen is, kunt u dan afzien van deze vakantie?

VEILIGHEID - 14.04.2020

Langere tijd gesloten, houd ook de legionellabacterie buiten!

Naast alle corona-ellende wordt er snel vergeten dat de legionellabacterie kan opdoemen als waterleidingen langere tijd niet gebruikt worden. Zeker nu de temperaturen weer oplopen. Daar zit u niet ook nog op te wachten. Lees verder!

PRIVÉ - 14.04.2020

Schenkingen en (geen) huwelijkse voorwaarden?

Is het overlijden van een van de ouders binnen 180 dagen nadat er schenkingen zijn gedaan, van invloed op de door de kinderen verschuldigde erfbelasting? Hoezo is het van belang of de ouders in gemeenschap van goederen getrouwd zijn?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 14.04.2020

Voorbereiden op een worstcasescenario loont

Het coronavirus zorgt voor veel ellende. Niet enkel wat gezondheid betreft, maar ook financieel. Faillissementen blijven helaas niet uit, maar zelfs in zo’n situatie kunt u wellicht de schade beperken. Wat kunt u doen?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 14.04.2020

Beleggingen in uw BV, wat speelt er nu fiscaal?

De aandelenkoersen zijn flink gedaald. Wat betekent dit voor de beleggingen in uw BV? Hoe hebben beleggingsresultaten in uw BV wel degelijk invloed op de verschuldigde (vennootschaps)belasting? Kunt u fiscaal hier nog iets mee?

SUBSIDIES - 14.04.2020

Deadlines WBSO versoepeld


BTW - 14.04.2020

Uitgifte vouchers of tegoedbonnen, hoe zit het met de btw?

Er worden tijdens deze coronacrisis tal van initiatieven ontwikkeld door ondernemers om het hoofd boven water te houden. Een daarvan is de uitgifte van waardebonnen, tegoedbonnen of vouchers. Hoe zit het dan met de btw?

AUTO VAN DE ZAAK - 14.04.2020

Bijtelling privégebruik en coronacrisis

Als uw werknemer thuiswerkt, gebruikt hij zijn auto van de zaak zowel zakelijk als privé veel minder. Misschien wel zo weinig dat hij de auto liever tijdelijk inlevert.

ADMINISTRATIE - 14.04.2020

Financiële tips om de coronacrisis het hoofd te bieden

In deze onzekere tijden is het belangrijk om het in uw bedrijf opgebouwde vermogen te beschermen en zo veel mogelijk liquide te zijn dan wel te worden. Wat kunt u als ondernemer allemaal doen naast de hulp die de overheid u biedt?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 14.04.2020

Uw eigen loonkosten tijdens de coronacrisis

Er zijn verschillende overheidsmaatregelen om ondernemers die last hebben van de coronacrisis te steunen. Moet bij ‘ondernemer’ alleen gedacht worden aan de zelfstandig ondernemer (niet-BV) of kunt u hier als dga ook iets mee?

Cookiebeleid