Alle domeinen

2021 - April

onzakelijke leningen - 29.04.2021

Afkoop pensioen bij onzakelijke lening

Een onzakelijke lening betekent voor de dga afkoop van pensioen in eigen beheer. Met vergaande gevolgen, aldus Hof Den Bosch!

adviseur - 29.04.2021

Voorkom aansprakelijkheid door advisering

Het vak van belastingadviseur is een uitermate complex vak. Een fout ligt altijd op de loer. Maakt u als adviseur onverhoopt een fout met fiscale schade voor de klant tot gevolg, dan zal de klant de schade mogelijk op u willen verhalen.

boete - 29.04.2021

Fiscale eenheid btw kan boete krijgen

Volgens de Hoge Raad kan aan een fiscale eenheid btw een verzuimboete worden opgelegd, omdat deze fiscale eenheid belastingplichtige is in de zin van de Wet OB.

proceskostenvergoeding - 29.04.2021

Geen € 762, maar € 15.000 vergoeding

Soms houdt de inspecteur zich niet aan de afspraken. Dat kan tot gevolg hebben dat de Belastingdienst alle proceskosten moet vergoeden, dus veel meer dan het forfaitaire bedrag. In dit geval: € 15.000.

sale-and-lease-back - 29.04.2021

Sale-and-lease-backtransactie en btw

De Hoge Raad heeft recentelijk geoordeeld over een sale-and-lease-backconstructie die voor de btw als levering wordt aangemerkt.

winst uit onderneming - 29.04.2021

Ab-houder geniet winst uit onderneming

Rechtbank Noord-Nederland besliste dat opbrengsten van door een ab-houder via een BV uitgevoerde opdrachten bij de ab-houder moesten worden belast als winst uit onderneming. Voor de beoordeling van het ondernemerschap werd de juridische (rechts)vorm van de BV ondergeschikt geacht.

gebruikelijk loon - 29.04.2021

Gebruikelijk loon blijkbaar toch niet zo gewoon …

De gebruikelijkloonregeling is onder andere ingevoerd om te zorgen dat mensen met enige invloed zichzelf niet tekortdoen qua salaris.

erfrecht - 29.04.2021

Vergeten testament

Er kan soms twijfel bestaan of de inhoud van een testament overeenkomt met de wil van de erflater. Onlangs heeft de rechtbank gekeken naar de vraag of het ‘vergeten testament’ nog wel recht deed aan de laatste wil van de erflater.

dienstbetrekking - 29.04.2021

Hoofdprijs deelname tv-programma geen loon uit dienstbetrekking

In tegenstelling tot het Gouden Kooi-arrest van de Hoge Raad van 11 mei 2012 oordeelde Hof Den Bosch dat het prijzengeld van een deelnemer aan een televisieprogramma niet kwalificeert als loon uit dienstbetrekking.

foutenleer - 29.04.2021

Streven naar balanscontinuïteit is niet meer van deze tijd

In het eerste kwartaal van 2021 verschenen twee uitspraken waarin belanghebbenden met succes een beroep deden op de foutenleer. Merkwaardig als men bedenkt dat de foutenleer gebaseerd is op de verplichte vermogensvergelijking uit het Besluit op de Inkomstenbelasting 1941.

overdrachtsbelasting - 29.04.2021

Koopprijs onroerende zaak niet altijd heffingsmaatstaf OVB

Over de verkrijging van een onroerende zaak is meestal overdrachtsbelasting (OVB) verschuldigd. Een recente uitspraak van Hof Amsterdam biedt meer duidelijkheid over de grondslag voor het bepalen van de overdrachtsbelasting.

btw - 29.04.2021

Vermeld prijzen aan consumenten inclusief btw!

Het vermelden van prijzen aan consumenten moet inclusief btw plaatsvinden. Een extra aandachtspunt is de prijsvermelding inclusief btw als de consument in een andere EU-lidstaat woonachtig is.

PENSIOEN - 26.04.2021

Pensioen in eigen beheer voor de dga: wat bewaken?

De mogelijkheid van een pensioen in eigen beheer (PEB) voor de dga is in 2017 beëindigd. Wat is nu raadzaam om te bewaken? Wat nu met de nieuwe oudedagsverplichting (ODV)? Wat als de dga met pensioen gaat?

LOONADMINISTRATIE - 26.04.2021

Onbelaste jubileumuitkering voor werknemer en dga?

Wat zijn de onbelaste mogelijkheden van een jubileumuitkering voor werknemers en dus ook voor de dga van de BV? Hoe gaat dat goed?

RECHT - 26.04.2021

In- of uitsluitingsclausule goed geregeld en vastgelegd!

Hoe werkt een uitsluitingsclausule? Wat kan er met een insluitingsclausule? Wat is goed om te regelen en te bewaken, zodat een schenking of erfenis (bijv. de onderneming) privévermogen blijft van het eigen kind?

INVESTERINGSAFTREK - 26.04.2021

Aftrek voor energie- of milieu-investeringen of voor beide?

Wanneer heeft u recht op welke investeringsaftrek? Misschien heeft u wel recht op meerdere tegelijk of moet u dan toch weer kiezen? Veel vragen die opdoemen. Hoe laat u geen winstaftrek liggen? Lees verder!

SUBSIDIE - 26.04.2021

Subsidie (ISDE) voor zonnepanelen op het bedrijfsgebouw

Voor uw bedrijfsgebouw kunt u de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen om uw bedrijfsgebouw te verduurzamen met een kleinschalig zonnepanelenproject. Hoe werkt dat? Wat te doen?

LOONHEFFINGEN - 22.04.2021

Vergeet de identificatie van uw werknemers niet!

Door corona werken werknemers veel minder vaak op kantoor en lopen zaken net wat anders dan vroeger. Hierdoor kan het zijn dat u bij indienstneming van een werknemer misschien wat minder de puntjes op de i zet.

LOON - 22.04.2021

Als er meerdere beslagen liggen op het loon

Er ligt beslag op het loon van uw medewerker. Nu meldt zich een tweede deurwaarder om ook beslag te leggen. Wat moet u weten en wat moet u doen?

PRIVACY - 22.04.2021

Gegevens delen als uw werknemer ziek is

Een werknemer heeft zich ziek gemeld en belandt in een traject bij de bedrijfsarts. Het is belangrijk dat collega’s weten of en wat ze over moeten nemen en voor hoelang. Welke informatie mag er dan met wie en wanneer gedeeld worden?

PERSONEELSBELEID - 22.04.2021

Geef vertrekkers een warm en persoonlijk afscheid

Organisaties steken veel tijd en geld in het binnenhalen van medewerkers, maar besteden vaak weinig aandacht aan hun vertrek. Hoe nu van vertrekkende medewerkers een visitekaartje voor de organisatie te maken? Hoe doet u dat online?

CAO - 22.04.2021

Einde cao, andere voorwaarden?

De bedrijfstak-cao is geëindigd en er is nog geen nieuwe cao afgesloten. Wat betekent dit voor de arbeidsvoorwaarden?

OPNEMEN VAKANTIEDAGEN - 22.04.2021

“Je hebt zo lang niet gewerkt ... kom nu maar extra!”

In deze coronatijden krijgen veel werknemers hun loon doorbetaald zonder te werken. Kunt u hen deze niet-gewerkte uren op een later moment laten inhalen? Wat zei minister Koolmees daarover in antwoord op Kamervragen?

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST - 22.04.2021

Ontslag bij pensioengerechtigde leeftijd

Een advocatenkantoor moest diep in de buidel tasten toen zij een werknemer ontsloeg wegens het bereiken van de 65-jarige leeftijd. Het pensioenbeding bleek helemaal niet geldig. Wat speelde er en hoe doet u dit beter?

REISKOSTENVERGOEDING - 22.04.2021

Let op, reiskostenuitruil beperkt in 2021


UW RAADSMAN - 21.04.2021

Woning eigendom van meerdere personen

Door krapte op de huizenmarkt is het lastig om een woning te kopen. Hierdoor kan het idee ontstaan om bijv. samen met ouders één woning aan te kopen en te bewonen. Dat kan grote gevolgen hebben voor de hypotheekrenteaftrek.

KOOP - 21.04.2021

De veilingkoper die zich vergist

Bij de rechter speelde een zaak van een veilingkoper die onderhands een bod op een pand had uitgebracht. Hij had zich echter vergist in de prijs. Dat had hij direct gemeld bij de veilingnotaris, maar de bank wilde hem toch aan zijn bod houden.

WONINGHUUR - 21.04.2021

Woningen met loden waterleidingen

De rechter bepaalde op 2 maart 2021 dat een loodgehalte van minder dan 10 microgram per liter water een gebrek oplevert. Wat zijn de gevolgen voor verhuurders?

BEDRIJFSHUUR - 21.04.2021

Hoe per 1 januari 2023 aan de energielabel C-plicht voldoen?

De energielabel C-plicht gaat in op 1 januari 2023. Dat lijkt ver weg, maar om geen gebruiksverbod te riskeren, moeten de aanpassingen in het kantoorpand voor die datum zijn gedaan. De plicht kan gelden voor verhuurder en huurder. Hoe zit dat?

APPARTEMENTSRECHTEN - 21.04.2021

Hondenverbod in huishoudelijk reglement VvE toegestaan?

Door de coronacrisis is er een nieuwe hype ontstaan: iedereen wil een huisdier. Buren zijn daar niet altijd blij mee, zeker niet in een appartementencomplex. Dit levert vaak strijd op tussen buren. Wat is de laatste stand van zaken in de rechtspraak?

IN DE KIJKER - 21.04.2021

Aanbod en aanvaarding, overeenstemming over de prijs

Hoe zat het ook alweer met de totstandkoming van een koopovereenkomst? Is de vaststelling van de koopprijs door een taxateur een aanbod van de verkoper dat uitsluitend nog door de koper aanvaard hoeft te worden of is er meer nodig?

VERHUUR - 21.04.2021

Kwijting overeengekomen, kan de huurder niets meer vorderen?

Regelmatig wordt er bij het einde van de huur een vaststellingsovereenkomst gesloten met een beding over kwijting: “Over en weer hebben partijen niets meer van elkaar te vorderen” . Kan de verhuurder alle claims van de huurder hiermee afdoen?

OVERDRACHTSBELASTING - 21.04.2021

Nieuwe regeling voor doorverkoop binnen zes maanden

Zoals bekend, geldt er voor de overdrachtsbelasting een speciale regeling voor een doorverkoop binnen zes maanden. Omdat de tarieven voor de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 zijn gewijzigd, is deze speciale regeling uitgebreid.

FINANCIERING - 21.04.2021

Woning met een spaarhypotheek verkopen

Uw cliënt heeft een spaarhypotheek met een flink spaarsaldo. Hij verkoopt zijn huis en de opbrengst is voldoende om de hypotheek af te lossen, zonder het spaarsaldo te gebruiken. Maakt het wat uit of hij de spaarpot laat staan?

BURENRECHT - 21.04.2021

Erfgrens door verjaring verschoven

Hof Arnhem-Leeuwarden heeft nog eens bevestigd dat door bevrijdende verjaring de erfgrens op een andere plaats is komen te liggen dan de kadastrale grens. Wat speelde er? Wat leert deze uitspraak voor de praktijk?

BTW - 21.04.2021

Wat met de btw bij leegstand pand?

Stel, uw cliënt verhuurde zijn pand tot voor kort met btw aan een boekenzaak. Deze winkel is helaas vanwege de coronacrisis failliet gegaan, waardoor het pand leegstaat. Wat betekent dit voor de btw?

INVESTERINGSAFTREK - 21.04.2021

Energie- of Milieu-investeringsaftrek, wanneer wat in 2021?

U weet dat de overheid u beloont als u milieu- of energiebewust investeert. Een abonnee had er moeite mee om te bepalen wanneer er wat geldt. Daarom zetten we het nog eens voor 2021 uiteen.

AFTREKPOST - 21.04.2021

Aftrek zorgkosten in 2021

Zoals u weet, mag u onder voorwaarden zorgkosten aftrekken bij uw belastingaangifte. Maar dat blijft ieder jaar altijd vragen oproepen. Daarom een update voor 2021.

BTW-CORRECTIE AUTO - 21.04.2021

Btw-correctie privégebruik na vijf jaar?

Zoals u weet, wordt er in de btw ook gecorrigeerd voor privégebruik. Maar hoeveel is dat als bijv. een leaseauto na vijf jaar door u doorgereden wordt?

BTW - 21.04.2021

Fiscale eenheid voor de btw met terugwerkende kracht?

Als u over meerdere ondernemingen beschikt, kunt u onder voorwaarden een fiscale eenheid voor de btw vormen. Maar wat zijn de voorwaarden en wat zijn de gevolgen? Wat besliste de rechter over de eventuele terugwerkende kracht?

AUTO VAN DE ZAAK - 21.04.2021

Regels privébijtelling bij meer auto’s in 2021 veranderd

Als een werknemer meerdere auto’s van de zaak ter beschikking heeft, hoeft er niet altijd voor alle auto’s bijgeteld te worden. De regels hieromtrent zijn onlangs gewijzigd. Wat is hierbij voor u van belang en waar moet u op letten?

PRIVACYWETGEVING - 21.04.2021

Een verwerkersovereenkomst met een derde verplicht?

Wanneer een derde partij persoonsgegevens van u verwerkt, bijv. via een registratiesysteem op uw website, dan is het wettelijk verplicht om een verwerkersovereenkomst met deze derde af te sluiten. Waar moet u dan aan denken?

RECHT - 21.04.2021

Een goed idee beschermen, hoe doet u dat?

U heeft een idee voor een nieuw product en een groot bedrijf heeft interesse en wil met u samenwerken. Hoe kunt u veilig met hen in gesprek gaan, zonder het gevaar dat deze partij met uw briljante concept aan de haal gaat?

BEROEPSGEHEIM - 21.04.2021

Wanneer kan een nabestaande klagen?

Volgens de Wet BIG kan iedereen die bevoegd is een schriftelijke klacht indienen bij een van de regionale tuchtcolleges. Een nabestaande kan bevoegd zijn, maar is dat niet altijd. Wat is daarvoor nodig?

RICHTLIJNEN - 21.04.2021

Online medicatie voorschrijven na videobellen

In de coronaperiode heeft u wellicht veel patiënten online gezien en via een e-consult medicatie voorgeschreven. Mag u dat in de toekomst, ook na corona, als werkwijze gaan hanteren? En zo ja, aan welke voorwaarden moet u dan voldoen?

OUDEDAGSVOORZIENING - 21.04.2021

Banksparen voor (uw) aanvullend pensioen?

Als (para)medicus moet u in veel gevallen zelf voor uw pensioen zorgen. Dit kan zijn omdat een eventueel geldende (verplichte) beroepspensioenregeling ontbreekt of omdat deze regeling ontoereikend is. Wat is er dan mogelijk?

WERKGEVERSZAKEN - 21.04.2021

Corona en vaste reiskostenvergoedingen


BELASTINGEN - 21.04.2021

Woon-praktijkpand op de balans?

Een abonnee vraagt zich af of zij haar woon-praktijkpand als zakelijk moet aanmerken of juist niet. Waar moet zij op letten? Een praktijkvoorbeeld ter illustratie.

ZELFSTANDIG ONDERNEMERSCHAP - 21.04.2021

Urencriterium vierde kwartaal niet versoepeld


HORECAKOSTEN - 21.04.2021

Compensatieregeling licentiekosten Buma/Stemra en Sena

Zendt u geluids- of beeldopnamen uit in uw horecabedrijf, dan moet u daarvoor een licentie hebben, zoals u weet. Deze kosten liegen er niet om. Nu is er vanwege corona en gedwongen sluiting een compensatieregeling. Hoe werkt deze?

PROCEDURE - 21.04.2021

Zo bereidt u een conceptvoorstel aan uw schuldeisers voor

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) is per 1 januari 2021 ingegaan. Ingevolge deze wet kunt u uw schuldeisers een akkoord voorleggen, zodat u bijv. een faillissement kunt voorkomen. Hoe pakt u dat aan?

CORONAMAATREGELEN - 21.04.2021

Personeel aannemen en de NOW

U heeft hoop dat u binnenkort weer open mag en u wilt een nieuwe kok aannemen. Hoe zit het dan met de NOW 3.0 die u ontvangen heeft?

BTW - 21.04.2021

Welk btw-tarief geldt er als u een amusementshal exploiteert?

Als u een amusementshal exploiteert, is het onduidelijk welk btw-tarief hiervoor geldt. Onlangs vond de rechter dat het tarief van 9% van toepassing is. Maar wat besliste de Hoge Raad en wat kunt u hiermee? Welke opties zijn er nog?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP - 21.04.2021

Van één BV naar twee BV’s

In economisch onzekere tijden kan het raadzaam zijn om vermogen in uw BV af te scheiden van het ondernemersrisico. Dit kunt u doen door een holdingstructuur op te zetten. Hoe pakt u dat aan? Wat zijn de voordelen?

IN DE PIJPLIJN - 21.04.2021

Vanaf 2022 STAP-budget aanvragen


DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER - 21.04.2021

Nu starten met bedrijfsoverdracht?

De bedrijfsopvolgingsregeling speelt fiscaal een grote rol bij de overdracht van ondernemingen naar de volgende generatie. Deze regeling ligt echter onder vuur.

FISCALE WINST - 21.04.2021

Hoe gaat verhuur van een onderneming fiscaal wel goed?

Iemand die zijn onderneming gaat verhuren, houdt nog niet op winst te genieten en staakt dus nog niet. Er is dan ook geen fiscale afrekening, terwijl de huurder van de onderneming fiscaal ook ondernemer wordt. Hoe gaat dit fiscaal goed?

FISCOTIP - 21.04.2021

Zo omzeilt u de aftrekbeperking van gemengde kosten

Als uw BV zogenaamde ‘gemengde kosten’ maakt, zijn deze maar beperkt aftrekbaar. Toch zijn er mogelijkheden ook het in beginsel niet-aftrekbare deel, helemaal legaal, ten laste van de fiscale winst te brengen. Hoe doet u dat?

BTW - 21.04.2021

Wijziging regeling voor afstandsverkopen binnen de EU

De btw-regeling voor afstandsverkopen aan particulieren in andere EU-landen wordt per 1 juli 2021 ingrijpend gewijzigd. Hoe zit dat? Wat moet u regelen als u van deze regeling gebruikmaakt?

VENNOOTSCHAPSBELASTING - 21.04.2021

In de loop van het jaar een fiscale eenheid aangaan?

Als u een holdingstructuur heeft, kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om uw BV’s op te laten nemen in een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting. Als u deze fiscale eenheid gedurende het jaar aangaat, moet u even opletten. Hoe zit dat?

PRIVÉ - 21.04.2021

Ook een ‘vergeten’ testament blijft rechtsgeldig!

Wanneer mogen daden en verklaringen van de erflater (niet) worden meegewogen bij de uitleg van een testament? Wat staat er in de wet? Wat besliste de rechter hier nu over? Wat te doen?

FISCALE EN FINANCIËLE PLANNING - 21.04.2021

Wijzigingsplannen met open CV en FGR: hoe anticiperen?

Er is nu een concept wetsvoorstel ‘Aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen’ dat volgens plan al per 01.01.2022 ingaat. Dit treft de open commanditaire vennootschap en het open fonds voor gemene rekening. Wat nu?

PENSIOEN - 21.04.2021

Echtscheiding: wat met afgekocht pensioen eigen beheer?

Wanneer moet een pensioen in eigen beheer bij echtscheiding (niet) worden verrekend? Wat als het pensioen is afgekocht? Wat staat er in de wet? Wat heeft het hof nu hierover beslist? Wat dus goed regelen en bewaken?

ARBEIDSOVEREENKOMST - 21.04.2021

Zelfde keten, toch opvolgend werkgever?

Als een werknemer binnen een franchiseorganisatie van baan verandert, is het de vraag of er sprake is van opvolgend werkgeverschap. Wat zei de rechter daarover?

PENSIOEN - 21.04.2021

Transitievergoeding voor de (bijna) gepensioneerde?

Uw werknemer gaat bijna met pensioen. Wat als u hem een aantal maanden voor het pensioen noodgedwongen moet ontslaan, heeft hij dan ook recht op de transitievergoeding? Geldt dat ook na zijn pensionering?

BIJTELLING AUTO VAN DE ZAAK - 21.04.2021

Bijtelling vanaf maart 2021 bij meer auto’s van de zaak?

Er is per maart 2021 een verandering opgetreden voor de privébijtelling bij een werknemer die meerdere personenauto’s ter beschikking staat. Stel, uw werknemer kan uit uw wagenpark kiezen welke auto hij nodig heeft. Hoe werkt dat?

ONTSLAG - 21.04.2021

Wanneer mag u een zieke werknemer toch ontslaan?

Als een werknemer ziek is, mag u hem niet ontslaan. Er is in dat geval een opzegverbod. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om een zieke werknemer te willen ontslaan, bijv. omdat hij niet meewerkt aan mediation. Mag ontslag dan wel?

CORONA - 21.04.2021

Personeel in dienst nemen en NOW-subsidie ontvangen

U heeft ook op de NOW 3.0 een beroep gedaan, maar u bent optimistisch en neemt sinds 2021 weer mensen aan. Hoe gaat dit samen? Verandert de hoogte van de subsidie met de loonsom mee of gaat dit anders?

ONTSLAG - 21.04.2021

Vergoeding, vrijstelling en dagen bij einde dienstverband?

Bij het onderhandelen over de voorwaarden van een ontslag met wederzijds goedvinden, gaat het meestal om één ding: geld. Hoe zit het met de belangrijkste financiële componenten: vergoeding, vrijstelling en vakantiedagen?

PERSONEELSBELEID - 21.04.2021

Een succesvolle online introductie van een nieuwe collega

Als de introductie van een nieuwe medewerker hartelijk en vlekkeloos verloopt, is hij eerder productief. Ook verkleint het de kans dat deze na een aantal maanden teleurgesteld vertrekt. Hoe pakt u dat goed aan nu dat steeds meer online moet?

ONTSLAGVERGOEDING - 21.04.2021

Lagere WW-uitkering door ontslagvergoeding?


VERVOER - AUTO - 20.04.2021

Veilig online in de auto

Apps gebruiken tijdens het autorijden is handig, maar alleen als het veilig kan. Google bedacht hiervoor Android Auto, dat nu ook in Nederland beschikbaar is.

ZOEKEN - AFBEELDINGEN - 20.04.2021

Omgekeerd beelden zoeken: waarvoor nuttig?

De mogelijkheid om beelden omgekeerd te zoeken, dat wil zeggen te kijken waar ze nog te vinden zijn, wordt aangeboden door alle zoekmachines. Waar kunt u dit voor gebruiken?

WEBDIENSTEN - VARIA - 20.04.2021

Een online magazine maakt u zo

Aanvullend op uw website wilt u een digitaal magazine maken om bijv. een selectie van uw aanbod in de kijker te zetten of om te focussen op speciale aanbiedingen. Maar hoe maakt u zo’n online tijdschrift?

E-MAIL - E-MAILGEBRUIK - 20.04.2021

Efficiënt e-mailbeheer op uw smartphone

Op de desktop of laptop heeft een uitgebreide e-mailapp als Outlook allerlei tools voor een doeltreffend e-mailbeheer. Maar hoe werkt u efficiënt als u vooral op uw smartphone uw e-mails verwerkt?

EIGEN WEBSITE - SITEONTWERP - 20.04.2021

Een webformulier op uw website?

Uw klanten kunnen u altijd bereiken via de telefoon en per e-mail. Maar is het ook nodig om een contactformulier op uw website aan te bieden?

CONSUMENT - ONLINE WINKELEN - 20.04.2021

Tips om veilig online te winkelen

We kopen allemaal meer online dan ooit tevoren. Welke paar voorzorgsmaatregelen moet u onthouden om om het online winkelen zo veilig mogelijk te houden?

STEIGERRECHT - 12.04.2021

Mag steigerrecht niet worden geweigerd?

Wat is het steigerrecht? Wanneer kan toestemming (niet) worden geweigerd? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak waar, om het werk te kunnen uitvoeren, tegen de zijgevel op de grond van de buurman een steiger moest worden gebouwd?

RECHT VAN DE BOUW - 12.04.2021

Geluidseisen warmtepompen en airco’s aangescherpt

Wat geldt er sinds 1 april 2021 voor nieuw te plaatsen buiten opgestelde warmtepompen en airco’s? Hoe zit het met het maximaal geluid in dB? Wat is hierover nu geregeld in het Bouwbesluit? Wat moet u nu als bouwondernemer weten?

OFFERTE - 12.04.2021

Bescherming van uw offerte, hoe doet u dat goed?

Op aanvraag van een klant stelt u een inzichtelijke en duidelijke offerte op voor uit te voeren werkzaamheden. Daarna blijkt dat u geen opdracht krijgt, maar dat de klant met uw offerte naar de concurrent is gestapt. Hoe voorkomt u dat?

RECHT VAN DE BOUW - 12.04.2021

Richtlijn purschuim na-isoleren nu in A-blad

Purschuim (polyurethaan) wordt in de bouw vaak toegepast als isolatie, vulmiddel en montageschuim. Recentelijk is voor het thermisch na-isoleren van de onderkant van begane grondvloeren een speciaal A-blad uitgekomen. Wat nu?

BOUWRECHT - 12.04.2021

Nieuwe bouwregels


RECHT VAN DE BOUW - 12.04.2021

Voorkom verrassingen bij de invoer ‘Wet kwaliteitsborging’

Het lijkt nog ver weg, echter op 1 januari 2022 treedt het wetsvoorstel ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’ (Wkb) in werking. Dat is een grote aanpassing binnen alle bouwondernemingen. Wat kunt en moet u nu doen?

AUTOMATISERING - 08.04.2021

Wat u nu al van ‘Wegiz’ moet weten


AUTOMATISERING - 08.04.2021

Wel of geen toestemming voor cookies?

Met uw website plaatst u cookies op de computer, tablet of smartphone van uw bezoekers. Weet u welke cookies er worden geplaatst? Is de toestemming op orde?

TUCHTRECHT - 08.04.2021

Anders ingerichte of uitgestelde zorg door corona

Onlangs heeft het tuchtcollege Amsterdam zich uitgesproken over een klacht die betrekking had op anders ingerichte zorg in het ziekenhuis vanwege corona. Wat speelde er hier? Waarom kwam het college tot een voor de arts gunstig oordeel?

RICHTLIJNEN - 08.04.2021

Een juiste verantwoordelijkheidsverdeling

Tijdens een vakantie van de tandarts meldt Joke zich bij haar praktijk met een afgebroken kies. Joke wordt gezien en behandeld door een mondhygiëniste die in de praktijk werkt. Joke vindt dat de mondhygiëniste haar niet goed heeft behandeld.

ONDERNEMINGSVERMOGEN - 08.04.2021

Uw aankoop als zakelijk of privé aanmerken?

Voor (para)medische beroepsbeoefenaren met een eenmanszaak of die vennoot zijn in een maatschap of vennootschap onder firma is het belangrijk om na te denken over de vermogensetikettering. Wat moet u daarvan weten?

DIER EN RECHT - 08.04.2021

Verblijfplaats paarden per 21 april 2021 registreren

Binnenkort is het verplicht dat de verblijfplaats van uw paarden wordt geregistreerd. Per 21 april 2021 treedt er namelijk nieuwe Europese wetgeving in werking. Wat betekent deze grote verandering nu voor u?

ERFRECHT - 08.04.2021

Machtiging voor uitbetaling van kindsdelen?

Wanneer mogen kindsdelen (niet) worden uitbetaald? Kan dat achteraf nog worden gerepareerd? Hoe kunt u dat juridisch beter te regelen? Wat te doen?

BOER EN PRIVÉ - 08.04.2021

Geldige reden tot ontslag van bewindvoerder?

Kan een bewindvoerder die via testament is benoemd, worden ontslagen door de kantonrechter? Wanneer moet de bewindvoerder rekening en verantwoording afleggen? Kan de bewindvoerder in privé aansprakelijk worden gesteld?

BOER EN BEDRIJF - 08.04.2021

Belangrijke data Gecombineerde Opgave 2021

Heeft u een uitnodiging ontvangen om de Gecombineerde Opgave in te dienen? De indieningsperiode loopt tot en met 15 mei 2021. De kortingsperiode voor subsidies start echter vanaf 18 mei. Wat speelt er? Welke datums zijn er nog meer belangrijk?

Cookiebeleid